Rabu, 9 Disember 2009

hormati bumi nabi, bumi berkat balasan pun on the spot, ingat azab siksa dunia akhirat


INFO PANAS 9 DISEMBER 2009:
Apa habaq semua, harap-harap semua pembaca sihat-sihat no. lama tak post ni bukan takda berita @ info, besala kan, sekarang ni kan time nak exam, kena banyak baca buku skit la no. kija kita bukan nak ngadap leptop ja 24 jam. INFO KINI banyak isu dan berita sebenaqnya nak habaq mai pada ampa semua, nak bagi teladan dan buat sempadan, tapi disebabkan kija kita belajaq, tu pasai lama sikit nak post baru.

Baru sat-sat ni, dapat banyakla berita, depa yang dok bagi info ni suh bagi cepat sikit buat info dalam blog. tengok pada info yang di bagi pada info kini, rasa memang patut pun dipercepatkan post pasai kes depa ni. nak habaq mai kat angpa, pasai muda mudi la ni, pelik. sebelum ampa terus membaca, nak habaq ampa, jangan ingat info kini ni mulut capoi ka,mat kepoh ka,paparazi ka,atau len-len, tujuan info kini post berita ni, nak bagi sedaq pada semua. kena ambik tindakan bagi lughuih balik kawan-kawan yang dah melencong.

Nak jadi cerita, baru-baru ni, ada la tukang kasi info, yang baguih tu tukang bagi info ni, dari kalangan depa jugak, apa pun thanks pasai hang sedaq. cerita dia, adala student satu muhafazah ni, duk rancang cuti musim raya korban ni nak pakat enjoy-enjoy, relax-relax la kata. yang duk baguih sangat tu, siap rancang nak pie alex la, sana la sini la, rancang nak free hair/tak pakai tudung jalan-jalan. katanya nak bebas, nak happy enjoy-enjoy tak pakai tudung. nak sosial-so sial sikit la kata. and then, nak happy-happy with member-member laki, kira jadi mushrif(mushrif ke an-nar).hakikatnya,rancangan depa nak enjoy cuti raya korban, sebenaqnya mengorban depa sendiri nanti di alam lepas dunia.
amboi syok nampak main buaian malam-malam.. hehe.. jaga-jaga kadang-kadang kita dibuai setan, dah la malam tak bapa nak nampak,silap2 buai tepelanting masuk an-nar

hajat depa nak keluaq enjoy-enjoy ni berjaya ditunaikan, kira jadila, tu pasai gambaq ni banyak, ni kira yang di post ni sikit ja, ada banyak lagi, tak larat nak tunggu upload. pasai pa la budak-budak zaman sekarang ni duk ingat tamadun kuno ni kira bertamadun, la ni. pakai seluaq ketat-ketat, tak nak pakai tudung, dah ketinggalan zaman, sebab islam dah datang lama dah, so orang dah tutup aurat lepas islam sampai. ni sekarang pelik, muda mudi la ni duk pie round balik ikut zaman kuno jahiliyyah dulu.
gambar asal di delete
duk cermin apa?cermin diri tu sendiri lagi baguih..nak enjoy kunun,free hair,pasai slama ni xleh buat kot,malu kat tempat sendiri org kutuk..hehe

gambar asal di delete
gambaq ni macam nak tunjuk keberjayaan depa dapat kluaq enjoy2 tak pakai tudung,kira demola ni,puas hati dapat tunjuk diri sebenaq

INFO KINI dihabaqkan, salah sorang dari yang tak pakai tudung ni bekas pelajaq DQ(Darul Quran), ayah pulak bekas pelajaq Al-azhar. kalau tak silap, DQ ni kira macam kolej duk tempat hapai quran, kolej agama, erm...pasai pa leh jadi lagu ni, lagi-lagi anak pada bekas pelajaq Azhar. betui, iman tidak boleh diwarisi,samada melalui keturunan atau ilmu.
gambar asal di delete
cantik nampak possing,macam model dunia lepas dunia
gambar asal di delete
nak tau jugak, happy sangat ka kalau dapat bebas dari orang duk larang kita buat ikut suka kita, happy takda orang kacau,boleh buat ikut suka aku,happy ka dapat tunjuk takda sapa leh kacau kami, ikut suka kami nak buat pa. happy ka dapat tunjuk pada orang aku leh bukak tudung takda sapa tegok. ni sebenaqnya banyak lagi gambaq, yang duk rambut panjang sampai ke bawah lutut, duk sengeh macam monyet meghoyan pon duk ada,tunjuk abih dan jaja kat tenet,maleh nak upload.happy ka buat kija macam ni?

INFO KINI bukan duk letak gambaq ni curi dari leptop depa ka apa, tapi gambaq-gambaq ni depa sendiri jaja dalam internet,makna kata depa tak malu la gambaq depa disiar dalam internet,sebab depa sendiri yang jaja dalam internet.gambaq ni pun dapat dari kawan-kawan depa jugak. ni duk post ni pasai nak komen pa yang patut.
gambar asal di delete

gambaq nak kata depa ni mengamalkan sistem bebas sebagai human intelektual, islam tanpa paksa. demokrasi la kata,pasai pa sampai nak tunjuk ketiak dlm kamera,post&jaja kat internet?malu ja belajaq medic,xnampak intelektual langsung.dah macam orang duk tinggal zaman batu ja wat pakaian mcam ni,awatnya,tak cukup kain ka apa?

Ni gambaq kat atas ni, kot ya nak salin pakaian pon, toilet takda ka. kalau nak salin sangat kat depan orang bagi semua nampak pon, nak salin pakaian dijalanan pon, pasai pa nak pie tangkap gambaq ni pah tu duk tayang dan jaja dalam internet laman ampa. syok kot buat macam ni, kasi orang liur ka? takut orang tak teliur, dunia lain yang terliur nak menyambar ampa nanti.
gambar asal di delete
peace... stile macam ni baru la kata modern.betui ka?
gambar asal di delete
happy-happy.. takda sapa nampak kami..tp ingat allah nampak
gambar asal di delete
gambaq2 ni la nanti duk jadi saksi angpa kat akhirat,lagi2 duk malukan pelajaq agama(anak orang azhar,sendiri blajaq darul quran),malukan ummat islam.ehh..malu abih ehh..happy happy la,dunia ni bukan lama hehe..

gambar asal di delete

cantik muka angpa jantan tina..haha..macam kera baru lepas kena simbah ayaq sambai cabai belacan
happy..cukup happy, ni la kot yang nak digambaqkan depa..seronok sangat ka buat kija macm ni.hehe.mintak tengok muka balik, agak-agak lawa ka, ramai tak orang minat nak pinang dan terima pinangan. mampuih budak-budak la ni, perangai macam-macam.
gambar asal di delete
ni mamat ni pasai pa, macam mat nyah ja lembut satu macam.jgn marah no,semua perempuan hang sorang ja laki,gaya lak macam tu, ikut lojik kira macam satu jenis.bawak tobat la huh !!!

duk sat-sat pakai tudung, sat-sat bukak tudung, sat-sat pakai jubah tunjuk sopan, sat-sat pakai ketat bukak semua yang duk ada. muda-mudi la ni ingat duk apa, islam ni pakat boleh duk celup-celup ka? islam kata sat-sat boleh kawin, sat-sat boleh cerai ikut suka, sat-sat tutup litup satu badan kunun tutup aurat, pah tu sat-sat bukak bagi orang nampak semua yang duk ada dalam badan. islam suh macam tu ka? tak sian mak ayah ka tanggung dosa ampa? mak ayah ngaji tinggi-tinggi sampai azhar, ampa pun ngaji sampai DQ(darul quran lagi),angpa budak intelek ngaji medic. last-last,buat perangai macam tak bertamadun.ni ada yang duk dapat tarbiah baguih la duk kata, tapi duk jadi mamat macam ni. apa ni?
gambar asal di delete

romeo dan para juliet-juliat
happy ooooo... takda sapa kacau, takda sapa nampak.mak ayah kami pon xkata apa, depa ok ja.. ya ka?kalau macam tu pon, sian kat depala kat akhirat nuh
gambar asal di delete
perempuan hisap shisha!!!

mak oiihh!!! ni satu masalah besaq, pompuan duk isap syisya.. apa hal!!! malukan kaum angpa ja. student laki pon takut nak hisap syisha.rosak badan,asap banyak masuk,kasi itam hati,ni angpa lebih laki dari laki, kira advan la. ngaji medic, takkan tak tau kot, benda menatang ni tak elok tuk kesihatan. kalau kami sakit, tak nak doktor macam angpa,angpa sendiri tak jaga kesihatan, nak dengaq nasihat angpa macam mana.

ni pompuan yang duk merokok, nuh zaman mak nenek kita ja, hisap rokok daun, dah modern sikit depa hisap rokok perlis,dunhill. mak nenek zaman sekarang dah sedaq, depa dah dak dok hisap menatang tu dah. ni angpa duk kembalikan zaman kegemilangan jahiliyah mak nenek kita watpa? yang duk kembali gie zaman kuno watpa? malu ehh, duk wat kija camni.mak ayah duk antaq angpa ngaji,pasai angpa nampak ceghedik,tapi angpa duk pilih jalan tak ceghedik.aduyay....
GAMBAR LAST INI DI DELETE,
MENGHORMATI PEMINTAAN YANG TAK TELIBAT

baguih sopan semua kawan-kawan pakai tudung, sopan dan cantik,ada satu ja, macam duk teghencat, pasai tak pakai tudung, pah tu duh siaq gambak kat internet, ingat bagus ka.kan lawa macam kawan-kacan tu,sopan,tutup aurat

last..nak habaq pie kat angpa semua la, ni bumi mesir, bumi berkat, bumi nabi, bawah sikit dari makkah bumi barakah, bala selalu datang kat bumi mesir ni on the spot. angpa tak tau ka? selalu gak orang dapat balasan dari Allah la-la tu jugak, dari maksiat yang duk depa wat. angpa nak tunggu macam tu ka?

satu lagi, tak tau hormat bumi nabi ka? ni bukan malaysia, angpa wat macam ni, umpama hina nabi ooo...duk tunjuk pungkuq, pakai ketat-ketat, tak pakai tudung, dok enjoy-enjoy buat kija tak senonoh atas bumi nabi, depan ulama'-ulama' mesir, angpa buat macam ni, tak malu ka? tak takut balasan keras akhirat sebab duk hina bumi nabi? ni bukan amerika, ni bumi anbiya' ooo!!! angpa wat duk peranghai ampa ni, sejibik dan sebijik umpama hina nabi!!! kalau angpa nak wat peranghai tak senonoh pie ngaji amerika ka, rusia ka, jepun ka.. ni nak bagi ingat nak bagi hingaq kat ampa. jangan semberono ja. ampa kena telan dek bumi nanti baru ampa sendaq, takut-takut zilzal gemba macam indonesia tsunami timpa mesir sebab orang macam ampa..

kalau angpa duk buat kija mcam ni kat malaysia,atau negara lain macam amerika ka, rusia ka, italy ka, jepun ka, infokini malas nak tulis,walaupun kerja angpa ni, bagi orang yang bepikiaq dah memang kija tak baik. tapi sebab kija angpa amat dan teramat melampau, hina bumi nabi dengan maksiat angpa, maka infokini berasa harus tulis.kalau nak teruskan kerja cara tak sosial angpa, angpa pie bumi selain bumi anbiya' ni. kami tak sanggup tengok bumi nabi di hina.

Apa yang infokini tulis, sebab ramai kawan-kawan angpa duk hingaq, beletiaq, sikap angpa semua, bila tengok-tengok gambaq angpa, memang patut kawan-kawan angpa marah sungguh.jadi ni salah satu cara pringatan buat angpa,sebenaqnya bukan kawan-kawan angpa ja meluat, Allah ta'ala pun tak terima amalan macam ni. kita kena ingat, idup ni bukan lama, silap-silap esok lusa mati.

wassalam........

70 ulasan:

it's peng berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
HafizAdam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Jalalluddin Sayuti berkata...

To info kini:
hadoih..
Ape ni?..
Nak dakwah pun berhemah la sikit..
Mmg diorg salah..
Tapi pendekatan yang ko bawa pn salah..

To it's peng:
Satu lagi..
Mmg dia salah pendekatan dakwah..
tapi bahasa ko pn melampau juga..

Thaaqhib Mohammed berkata...

admin info-kini seharusnya amalkan cara berdakwah dengan lebih berhikmah.

saya tak fikir budak2 tu akan 'selesa' dengan anda

HafizAdam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cairo boy berkata...

nape aku rase cm mnyampah aa baca entry ni.
x bape mnyampah kat org2 yg ditegur.
menyampah kat org yg menegur.
agak2 laa pun kalau nk mnegur.
kalau ko org yg bijak,pandai,skola tinggi2,mesti ko tau cara nk tegur orang.ni bukan menegur.ni menghentam!

jgn suke menghentam orang,kdg2 x sume orang yg baik (kononnya) mcm ko.dh laa ko letak gmba2 dorg,pastu hentam kromo mcm ni.ntah btol ke x,allahualam aa.mmg sampai niat ko nk sedarkan org lain,tp tercapai ke hajat ko nk tunjukkan islam ni agama yg mengamalkan prinsip 'kekitaan'??

aku x ckp aku suke dgn cara dorg bersosial,tp aku pun x ckp aku setuju dgn cara ko menegur.

ahmad berkata...

Btul.. cre ko niey mmg slh.. Islam xpenah ajar nk malu kn org len dlm menegur.. islam xpenah ajar bukak aib org.. siap tunjuk kn gamba.. klu ko pelajar agame.. ko xkn wat mcm niey..

Cre ko niey nmpk sgt nk memalukn pihak2 yg ditegur.. ble bce ko nyer blog.. ak xtaw nk ckp niat ko ikhlas kerana ALLAH or juz dendam semate-mate nk malu kn diorg niey..

Bile ko wat canni.. ko skali dpt dosa.. ko sdar x? dlm menegur.. ade cre2 nye.. ade batas2 nye.. SO nasihat ak.. bek ko buang gmba2 diorg niey.. aib org.. xelok kte 2njuk.. dose ats kite gak.. klu xcye.. ko tnye la student2 azhar yg amek syariah.. diorg lbeyh arif..

Wasalam..

MetaL MilitiA berkata...

adui Mat! awat hang nih? hang marah depa sebab agama ka sebab emosi?

cuba berdakwah cara elok sikit..nih dah mcm membuka aib org nih..tak elok Mat..

Thaaqhib Mohammed berkata...

minta tarik balik entry ini

saya cadangkan atas dasar

1) membuka aib orang
2) adab berdakwah bukanlah dengan menjatuhkan maruah orang
3) blog info kini seharusnya menjadi medium yang adil dalam beri maklumat
4) etika seorang USTAZ yang bertanggungjawab


terpulang lah. tapi saya memang tegas mencadang penarikan ini

nota : dah 2 jam entry ni tersiar... bayangkan jumlah trafik yg dah tercapai.. dan bayangkan samada dosa atau pahala yang bertambah.

HafizAdam berkata...

kesian tengok manusia2 yg 'cuba' menegur pemilik blog. kenapa ye?

1. kalau pemilik blog nih makan saman dgn teguran korang, takyah la dia buat entry kontro camnih.

2. korang bace je laa kat sidebar nih ade:

KEADAAN DIBENARKAN MENGUMPAT

Memberikan peringatan kepada para muslim terhadap kejahatan seseorang/pihak tertentu agar setiap orang dapat menghindari kejahatannya.

Apabila seseorang itu menzahirkan kemungkaran yang dilakukannya. Maka ketika itu tidak mengapa seandainya kita menghebahkan kepada masyarakat kejahatan yang dilakukannya kerana dia sendiri telahpun menzahirkan kejahatannya secara terang-terang.

3. Korang baca kat atas tuh kaler merah:

INFO KINI bukan duk letak gambaq ni curi dari leptop depa ka apa, tapi gambaq-gambaq ni depa sendiri jaja dalam internet,makna kata depa tak malu la gambaq depa disiar dalam internet,sebab depa sendiri yang jaja dalam internet.gambaq ni pun dapat dari kawan-kawan depa jugak. ni duk post ni pasai nak komen pa yang patut.

Kesimpulan: sia2 je korang kutuk pemilik blog nih. baik korang layan je. zasss~

ahmedmisry berkata...

assalamualaikum..

1st of all,bace komen aku dgn nada humor..takde unsur2 marah...

act,aku pun tak tau nape bole ada situasi teguran mcm ni..maybe sbb suasana mesir?kot?bagus niat ko tu untuk menegur..but,sgt2 la tidak berhikmah..sgt3 la penuh dgn unsur penghinaan..btw,kalau aku berada kat tempat pompuan tu sekali pun,n aku ditegur dgn care ko y mcm ni,sumpah aku tak nak berubah..even jadi lg teruk sbg tanda protes..n kalau mende mcm tu jadi,ko kene sedar,ko la penyebab utama..

kadang2,aku tak paham,kenapa mesti ada perkara mcm ni berlaku kt mesir..sbb mesir bumi ANBIYA' ke?then,kat malaysia,smua bole buat perkara y maksiat..kat sini,ko da tak berlaku adil kat semua orang..ko attact student2 mesir..sedangkan stdent2 malaysia lg ramai..kerana status bumu ANBIYA' ni,kesalahan yang sedikit bole diberikan penghinaan y mcm ni?

secara terbuka,aku nak cabar orang2 yang mcm ni,means,orang y suke2 tegur student2 kt mesir dgn cara yang langsung tidak berhikmah,untuk balek ke malaysia,pegi ke mid valley,dan tegur semua orang yang membuat silap..couple2 yang tgh pelok2..etc..

actually,byk lg care utk menegur selain care penghinaan y mcm ni..btw,pndapat aku,upload gambar kt internet ada lah hak privacy masing2..dan orang laen sebenarnye langsung tak berhak untuk amik gambar tersebut dan menjadikan bahan utk mempersendakan..

banyak lg point aku..so,kalau sape2 y tak setuju dgn comment aku ni,bole la jumpe aku face to face kt cairo ni..sebab terlalu byk system badan kebajikan kt mesir ni y aku tak setuju..

otai..
4th year cairo..

HafizAdam berkata...

btw, saya tak kata CARA pemilik blog nih betul.

cumenye kerja korang hanya sia-sia.

saya merupakan antara penulis entry kontroversi yang mana antara matlamatnya adalah menarik perhatian manusia.

kalau korang buat tak endah dengan entry ini, maka matlamatnya gagal.

tak perlulah korang nak bukak blog nih banyak kali semata-mata nak tengok entry nih da ditarik balik atau belum. hanya membazir waktu je.

baik korang pegi tonton Bitter Love. lagi bagus.

Jalalluddin Sayuti berkata...

Btol tu Din mat..
Comel la awek2 tu..
tambah yg pakai baju stripe tu..
Kalo jadi stripper lagi comel..
haha..

Thaaqhib Mohammed berkata...

Al-Quran : Mukminun itu adalah bersaudara. PERBAIKILAH hubungan antara muslim yang bertelagah dan rosak

Hadis : Tak masuk syurga orang yang mengadu domba (MENCARI dan MENcERItA KEBURUKAN untuk merosakkan hubungan manusia)

kepada admin, semoga niat anda utk nahi munkar tidak menjerumuskan anda ke dalam DOSA merosakkan lagi hubungan dan juga keimanan seseorang

minta tarik balik entry ini

nota : saya memfokuskan dalil2 tadi pada arahan membaiki hubungan sosial. Dibaca dalam bab adab berdakwah. Juga lebih tepat apabila berbicara soal adab.

aiyqosim berkata...

salam,

saya mencadangkan supaya penulis ini menunjukkan identiti sebenar beliau,nampak bertanggungjawab sikit...

sebab, saye rase lah kn... matlamat org yg tulis entri ni untuk cari publisiti/ CAPUB xkan tercapai klu x dedahkn identiti..

so, bgtau la name anda ye ustat, spy buleh la kami ni kenal..kot2 klu muka hensem, ade kot ustazah yg nak taqdim anda!! ye lah, pendakwah hebat la katekan~~

andalah yg paling beriman macam org len xde iman dah...

kesalahan besar(tinggal bende wajib) die satu je, x menutup aurat dengan sempurna, tapi anda yg iman tinggi ni,..rasenye brape mende haram ek anda dah wat??? saye pon x tau sbb saye ni kn jahil...opppsss...bukan saye je, sume org kecuali ANDA kn jahil~ ye lah, anda sorg yg ade iman......

wassalam

aiyqosim berkata...

din mat sila jangan halang aku utk komen lg!! ;)

Thaaqhib Mohammed berkata...

tarik balek entry. beradab

HafizAdam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cairo boy berkata...

hey.grown up people!!

aiyqosim berkata...

btw, eja on the sport pon salah..hik3...

ya syeikh!! ejaan nye, ON THE SPOT !!!!

wassalam

Thaaqhib Mohammed berkata...

5 jam dah..ataupun lebih..

pikir masa depan... wahai admin

dosa dan pahala bercampur

white.cempaka berkata...

this is sooooo not good...
wahai penulis, siapakah anda untuk menjatuhkan hukum?
siapa tahu suatu hari nanti mereka yang anda kritik itu akan lebih mulia drpd anda di sisi Allah?
Siapa tahu?
dan siapa tahu jika suatu hari nnt Allah menarik balik hidayahNya drpd kamu?
Siapa tahu?
Nauzubillahi min zalik..
Atas dasar menjaga hak dengan Allah dan menjaga hak sesama manusia,
SILA TARIK BALIK ENTRY INI

situasi 1 : pada suatu senja, menjelang maghrib. sekumpulan pemuda lelaki sedang melepak di tepi padang selepas bermain bola. Kemudian azan maghrib berkumandang. Sedang sekumpulan lelaki itu masih bergelak tawa di tepi padang itu. Tiba-tiba datang seorang pak cik, dengan rotannya dia memarahi anak-anak muda itu. "hoi! korang semua ni pekak ke? tak dengar ke azan tu? dah maghrib-maghrib ni tak reti nak balik? tak reti nak semayang? ke buta? sebab tu tak nampak hari dah gelap? Kesian mak bapak korang dapat anak macam ni." Lalu anak-anak muda itu pun sakit telinga dan berlalu. Ke mana haluan mereka? Masjid kah? Suraukah? Tidak. Mereka hanya pulang ke rumah masing-masing dengan rasa jengkel kerana dilayan seperti budak sekolah. Ataupun mereka berkumpul di warung-warung pula. Selama ini mereka main tiada pula yang nak menegur?

Situasi 2 : Situasi sama seperti situasi 1. Cuma pak cik itu datang dengan senyuman. "Assalamualaikum. Anak-anak ni pak cik nampak rajin main bola kat sini. Tinggal di mana ye?" setelah bertegur sapa.."pak cik minta diri dulu ye. Azan dah lama, takut terlepas pula nak berjemaah. Jom sekali?"
Beberapa hari pak cik itu melepak dan bersembang dengan mereka sementara menunggu azan maghrib. Dalam perbualan mereka, pak cik itu sering menyelitkan kisah-kisah pemuda palestin, serta kisah-kisah yang penuh tauladan, yang mampu menaikkan semangat anak-anak muda tersebut. Tanpa disedari, hati mereka mulai jinak, dan mereka mulai tertarik untuk mengikut pak cik tersebut ke masjid. Mereka menghormati pak cik itu dan orang-orang masjid yang lainnya kerana mereka diterima dengan penuh hormat. Dan baru mereka tahu, pak cik itu merupakan salah seorang Pak Imam di situ.

Mr.Original berkata...

Assalamualaikum....
firstly... aku nk tnye ko ni pljar azhar ke madic? kalu madic bleh d maafkn skit kesalahan ko sbb x brp tau hukum2 ni kn, tpi kalu ko ni pljar azhar x spautnya ko tgur org mcm ni, sory la bro kalu kata2 aku ni ade menyakitkn ati ko yer... ade bnda aku s7 ngn ko n bnyk y x s7.... niat ko nk tegur org tu aku s7 tpi cara ko tegur org tu aku x s7... tu dh kira mengaib kn manusia kn ko msti tau mcm mn besarnya dosa org y mengaibkan org dri y di aib kn... paling aku x s7 ko babitkn bapa bdk2 tu ape plk kna mengena ngn bapanya bkas azhar ngn perangai bdk2 tu kn... kn lg mengaibkn fmily nye 2 x g 2 ustaz ? n X pasal2 bekas2 azhar smua terkena ngn kta2 ko ni kn... makanya ko kna hati2 ngn kata2 n ayat2 ko jgn la lantang sngt mkn dri tu ... x pn aku rase ko sje nk wt bwa info2 panas2 supya dp prhatian pmbca2 blog kn he2... k la bro bnyk kn talaqqi kitab2 hukum2 hadits2 n smua la kn utk panduan kita tuli bnda2 y berfaedah n mmbri ilmu pd pmbca2 blog lg baik kn... tata Wassalam...

mohd hazwan salleh berkata...

keperihatinan saudara mngutarakn perkara ini dirosakkan dgn pendedahan keterlaluan dan peneguran yang kurng berhikmah.

tak rasa mereka yang terlibat akan rasa menyesal dan insaf dgn kata-kata anda dalam melarang kmngkaran

tidak lupa pada amar ma3ruf.kolaborasi yg penting antara keduanya mngikut situasi.

sekian pndangan dari hamba Allah yg hina.wassalam.peace~

Dr. Alex berkata...

iman tak dapat diwarisi..
blog yg kontrobesi..

macam kenal.
tanya balik.

ape aku cakap nih?

kepalakotak berkata...

macam oh!artis.

Dr. Alex berkata...

kepada pengeji2 sekalian. korang kompem ke, ape yg penulis blog ni buat salah @ tak betul?

kalo tak kompem, bek duk diam. jangan duk kutuk2 no. daripada korang kutuk2 bek korang flag terus blog nih. xgitu? takde sakit hati duk bace blog neh.

kalo korang rase sakit hati ke, rase tergugat ke, rase nak marah, rasa nak makan ikan tiga rasa, sila klik link report abuse di bawah...

flag blog nih,
Report Abuse

kepada info kini. tq atas info2 yg diberikan. teruskan usaha anda untuk memberi info dan berita kepada kami semua. semoga bermanfaat.

nak menCaPub sket. hahaha
Student AleX

Khaulah Al-Azwar berkata...

salam..
apa yg admin ckp pon betul, apa yg org komen pon betul..

leh tengok dr mcm2 aspek

Bismillahirrahmaanirrahiim

admin MUNGKIN terlepas drpd tanggungjawab menegur sesama muslim..

tapi, teguran admin x berhikmah.. itu yg pertama

Allah x tanya apa hasil usaha kamu, tp Allah tnya sudahkah kamu melakukannya..

2. Allah telah menghantar seorang utusan Rasulullah sallallahu 'alaihi wasallam sbg garis panduan, cmna kita nak mencontohi khairul basyar, sepanjang hidup baginda, baginda tidak berkeras dlm menegur kcuali ktika kes murtad yg mana mereka diminta bertaubat, kalo x mau, kena pancung-minta betulkan jika saya tersilap [zmn shbt nabi]

3. mmg betul kita dbenarkan mceritakan keburukan sseorg klu dia sdiri yg berani membuat benda yg kurang baik tersebut [dlm istilah sbg org fasik]
sbg cth: kamal attartuk.. org Islam yg mngaku Islam ttp membuat perkara2 yg dilarang oleh Islam, dlm masa yg sama membangunkan islam sekular [x bagus neh]

ttp dlm hal ini, bdk2 nie bukannya scara totalnya jaat ker.. admin nie x kenal lg sape diorg neh

saya tahu ada yg baik, kalo pi kuliah x de nye nak pakai cam diorg pakai di luar neh, baju kurung ttup aurat pe, cuma tudung diorg selipang
tp tu better dr bdk2 yg mmg pi kuliah pakai baju ketat, seluar sendat bla3
org dh bagi garis panduan cara pemakaian pun keras kpale x mo ikut..

[saya rasa nak tambah lg, tp takut gak neh..]

admin, x takut ke kalo 1 hari anda menjadi jaat, n then istri anda buat blog rahsia critakan kburukan anda d media..

unfortunately, org tahu sape istri anda si pnulis blog [andaikan sja]

cuma kita tengoklah sama da rahsia siapakah admin ni akan terbongkar ataupun tidak..

krana ada kisah salah seorg nabi yg dminta menanam 1 brg emas tp dmuntahkan smula oleh perut bumi..
Allah nak beritahu, walaupun kita cuba mnyembunyikan kebaikan yg kita buat, dgn kuasa Allah suma org pun akan tahu mngenainya sama sepertimana kita cuba menyembunyikan kejahatan..


Cuma, pandangan saya terhadap admin ialah admin nie buat blog dgn tujuan nak tegur org ke? @ nak hukum org nie salah n org tu salah @ nak buat kesatuanlah KOT pdhal ramai org benci ngan cara admin menegur

emm, setiap benda yg Allah beri, samada baik @ buruk, pasti ada hikmahnya

hikmah kenapa Allah ciptakan admin utk buat blog cmni, mgkn Allah nak bgtau, ada jugak org Islam yg jenis mcmni, n pasti ada ramai lg org kafir yg cara menulis dia cam admin gak, alhamdulillah Allah sediakan kita 1 latihan camna nak atasi org2 cmni.. kan3?? hehe

ksimpulannya, bersyukur sajelah dpt apa jenis ujian pun.. ujian tu senang @ susah, sama ada menjadi rahmat, syafaat, ataupun istidraj bg kita.. redha sajalah dgn kurniaan-Nya..

p/s: sian admin.. kalo anda sorg pmimpin, anda x kan buat cmni, sbb hanya mnyakitkan hati org je.. sian.. nnt jadilah pmimpin tuk kluarga sdiri ye

c's berkata...

yes, nak nyibuk gak!

adminnya degil.. xya penat2 kata aib ke dosa kot.. ad org yg sggp dpt blsn cmne2 skali pun asalkan anak2 gadis di atas bertaubat~ :D

anyway.. byk kali berjuta kot da artikel psl aurat ikhtilat blabla.. tp adkh perkara2 tsbt smpi pd targetnya?

anyway ag.. kte nk flag2 blog nih.. then, yg adik2 cm gini.. kte xde tindakan lgsg.. selalunya uslub yg terlalu berlapik n berlembut, smpi x smpi mksd~ last, msg2 pasrah 'nk wat cmne ag? kte doa je la~'

cumanya mgkn admin bleh remove gamba.. since x perlu pun.. +bleh generalizekean tlsn pd sume kelakuan yg lebih kurg sme..buat style ngumpat2 joyah yg xmention siapa pelaku.. spe yg da tau, bonus.. spe yg xtau amik pengajaran dok jgn gedik tye siapa~

anyway ag2.. kes nih memane ade.. byk kali juga.. yg wat adlh org yg tau.. mslhnye kat mne? kte treat gak simptom, tp ini gak manifestasi akidah.. kte yg dok behave pun blm tentu sejahtera akidah [so, jgn berlagak perasan bek k~].. ape2 pn bertindak dri sume segi hingga ke akar umbi

okies~ xmo msk cmpur dlm memflag.. tp mahasiswa2 yg ditegur di atas.. sbg sorg yg mmpyai jiwa mahasiswa, andai cmne cre org tegur kte.. amik je dlu teguran as da 1st place.. analogi, klu btl da kerusi kte patah, kenapa kita nk ban2 org yg kata kerusi kita patah tuh buta~ ngaku je la kerusi tuh mmg da patah.. :P bob the builder.. we fix it!*pe kaitan?*

Hazim Azhar berkata...

Salam.. bagus la kalau ade niat nak menegur org tu. Tapi rasanya entry ini lebih mendatangkan maksiat dari kebaikan.

Gambar2 yg agak 'menggoda' tu x perlulah nak ditayang dalam blog ini walaupun mereka sendiri yg menayangnya dalam internet. Seolah2 kamu menyokongnya untuk promote lg gambar tu.

*Sy kurang bersetuju dengan cara 'menghentam' orang dalam kita menegur. Tapi tak kisah la kalau dah x tau cara lain lg. Lagipun mungkin dah biasa hentam-menghentam ni kan~

NaiM berkata...

aduh byk nye komen. cmni aku pun nk komen gk a.. huhu..

ang ni, elok ka duk tegoq kasar.. nabi kan kate setiap kata2 tu kasi berhikmah.. klw lagu ni la, org duk wat tak heran ja.. lari lagi ada la! lg org benci.

org dah jahil,. kita takleh nak hentam direct.. ish2.. kdg2 keadaan sekeliling tu... dan mungkin ade perasaan2 tertentu atau sejarah itam dlm idupnya sampai die jd camtu. (haih mepek dah)

pastu baguih la ang duk tayang gmbaq depa.. bia la depa tayang kt mana2 ka.. tp ang duk letak gk.,. perangai lebih kurg ja cm depa tu..

dah a. kang ngamok.. terpelanting kang desktop ni. kahkah.. alfussalam

abdul aziz muhammad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
abdul aziz muhammad berkata...

kawan2....jgn duk marah sahabat kita ni..hangpa sume patut marah magazine,sokkaba yg tunjuk2 gmbr2 artis2 yg masyaallah pakaian nye....tu sebenayne aib gak,,,tp yg beze nye..pemilik blog ni mengutuk.tp yg lain memuji....so manakah yg lebih baik...jgn kita bergadoh pasal berdakwah..ianya hak masing2 utk menggunakan cara dakwah....semakin korg kutuk marah pemilik blog ini.kaum hawa dlm gambar tu rase gembira kerana di backup..kerana apa? apa yg dikomen diatas tidak langsung berckp pasal kejahilan ummah,,itu yg perlu diteliti tolong lah wahai saudara2 seangkatan perjuangan ku..tolong lebih matang.......

Khaulah Al-Azwar berkata...

stuju ja suma org ckp apa.. kalo ye pon nak buh gamba, pancungla kpala dia dlu... sian depa ni haa..

hahhaa

rasanya x dak mslh kalo kita tgur admin ni dgn cara kasaq ye dop? sbb admin leh wat kat org len cara kasaq..

btw, saya heran gak.. cara admin mnulis tuh dh cukup kasaq ka?
mcm x ja pon..

saya bg 1 cth, cara kasaq spti mencarut cam admin buat di shoutbox tuh leh la masuk kategori cara kasaq
@ dia menjerit hoi2 ka, woi2 ka, n apa2 j la...

Maha Hebat Allah mcipta kita drpd mcm2 background.. ada yg berbahasa utara yg pekat sgt2, hehe
n ada jugak berbahasa KL sgt2..
juga Allah Maha Berkuasa menjadikan ssorg tu baik sgt2 cam shbt2 nabi, itulah akhlak yg dtuntut utk melihat kejayaan Islam..
tp, alhamdulillah Allah cipta lagi manusia2 yg mnyuarakan pendapatnya scara lantang..

Saiyyidina Umar pun bersuara lantang [tp admin ni kurg drpd Saiyyidina Umar sbb dia x berani angkat pedang dgn IDENTITINYA SENDIRI..] tu je..

kira ok pe sbb bdk2 tuh dh delete fb diorg kan3 ;)

skurang2nya x daklah org menatap gmbr2 diorg lg..
Alhamdulillah

Subhaanallah.. subhaanallah.. subhaanallah..
Engkau menjadikan semua ini sbg 1 asbab kpd kebaikan yg lain.. Allahu Akbar!!

korg suma tengok citer nur kasih kan?
adam tuh dulu2 jahat ja, tp lps kawin ngan nur leh ja jadi baik..

btw, nak promot lagu2 Maher Zain.. hehe

dengarlah ye, InsyaAllah, barakallahu lakuma, kiya karo, for the rest of my life..
bess suma.. weeee~

Allahu Ta'ala a'alam

fx_chu berkata...

INI BUKAN BERDAKWAH...INI DAH MACAM MAJALAH MANGGA...NK BERGOSIP DAN MENGUTUK ARTIS...AYAT TU BUAT LAH BERBENTUK DAKWAH SIKIT....GAMBAR2 NI ADAKAH DIAMBIL DGN KEBENARAN TUANNYA...INGAT TINDAKAN MENYEBARKAN MALU ORANG BOLEH DISAMAN...
BUKAN NAK KATA MEREKA INI BETOL...TAPI CARA INI ADALAH SALAH SAMA SEKALI...APAKAH AKAN ADA ORNG TERTARIK DGN DAKWAH SEPERTI INI...GUNAKANLAH PENDEKATAN YG BETOL...

Dr. Alex berkata...

Firman Allah Yang Bermaksud :

Maka disebabkan rahmat dari Allah-lah kamu berlaku lemah lembut terhadap mereka. Sekiranya kamu bersikap keras lagi berhati kasar, tentulah mereka menjauhkan diri dari sekelilingmu. Karena itu ma'afkanlah mereka, mohonkanlah ampun bagi mereka, dan bermusyawaratlah dengan mereka dalam urusan itu. Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad, maka bertawakkallah kepada Allah. Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang bertawakkal kepada-Nya. (Ali-Imran : 159)

Firman Allah Yang Bermaksud :

Serulah (manusia) kepada jalan Tuhan-mu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan cara yang baik. Sesungguhnya Tuhanmu Dialah yang lebih mengetahui tentang siapa yang tersesat dari jalan-Nya dan Dialah yang lebih mengetahui orang-orang yang mendapat petunjuk. (An-nahl : 125)



"Hey anak beranak kera!!"
tengok video dibawah. sila klik link.

Link~Hei Puak-Puak Kera!!~Link


apa itu hikmah?..tempat kasar kena kasar!..
pengajaran dari sirah nabawiyah.


copied from: blog

HafizAdam berkata...

majalah Mangga pun majalah Mangga lah~
sonok gak.
kat Mesir nih xleh beli Majalah Mangga kan~
haha

letak gmbar nih blur la muke, baru org x kenal...
kang x memasal jumpe tengah jalan sume org kenal "pompuan isap shisha"...
aih~

vote for Si Tudung Putih!

fx_chu berkata...

yup at least cover muka..kalau nk tayang gambar orng...akhbar pun cover muka..ini seperti provokasi

fx_chu berkata...

ust yg berdakwah ni...kire same je ngn diorng yg dlm gmbr...belajar je kat Azhar..tp bodoh...kn baik kalau buat penulisan je tnpa gmbr....sy yakin perbuatan ust ini berdosa besar walau ape jua ust niatkan....>wakil suara drpd orng yg belajar Azhar jgk...

Dr. Alex berkata...

anda yakin? tak mau guna talian hayat?

ranting berkata...

assalamualaikum..
maaf la ye..saya mengaku saya mungkin tidak sebijak pandai anda yang menulis blog..
tapi saya tak setuju ngn apa yang awak tulis.
walaupun awak mungkin berniat untuk menegur..tapi islam tak pernah ajar kita membuka aib orang lain..
tak salah awak nak menegur..cuba gunakan cara yang elok..mungkin orang akan terima..
cuba kalau awak yang berada dekat tempat mereka..semuaorang baca blog awak..nampak muka awak..
apa awak rasa?..walaupun saya x knl pon mereka.
niat awak untuk menegur sekarang dah bertukar menjadi memburuk-buruk kan saudara seislam sendiri.. saya tak setuju ngn post awak.
tolong hormat mereka..mereka pon ada maruah.
awak tak perlu tulis macam tu..
ada bnyk lagi cara lain..gambar mereka tak perlu awak siarkan..asalkan message yang awak nk sampai kn tu dah terpapar..sudah cukup untuk menegur.
saya pohon tolong tarik balik entry awak..sbb saya rasa entry ni memburukkan diri awak sebenarnya.

maaf .

Dr. Alex berkata...

maen tarik tali jom.

HafizAdam berkata...

sape tau FB Tudung Putih?
nak add~~

Dr. Alex berkata...

http://tudungputih.blogspot.com
http://www.facebook.com/tudungputih

PEMENANG berkata...

ok2..saye padam blog nih

HafizAdam berkata...

jemput Vote Tudung Putih!

Vote jangan tak Vote!

madsha_88 berkata...

kecoh r budak2 yg nk "tunjuk baik" kat sini!..

sori2..tarik balik..korang mmg baik!..dan buktikan kebaikan korang dgn berdakwah kpd mereka dgn "hikmah mengikut fahaman korang"!

setakat ckp org xhikmah, xtahu adab mnenegur, dan bla,bla,bla..aku nk tnya korang buat ape?

baik..serius2!..hehe

sy rasa isu ni bukan baru, lama dah!..byk kali benar dah kita dgr!..betul dak!..tp kita seolah-olah buat2 xtahu je!..sila nafikan!

mereka ni kalau takat korang ckp2 nasihat dgn "hikmah mengikut fahamn korang" tu..sengih je mereka!..haha

mereka seolah-olah ingin "mencabar tuhan" dgn perbuatan2 sebegini sbb nya semua duk diam je..jenis "tunggu dan lihat" saja puak2 kita ni..betul tak?(termasuk aku gak..hehe)

kdg2 kita kena bg dia gerun gak!..dgn kita menampakkan "betapa jijik" nya perbuatan merka di bumi mesir ni!

saya yakin mereka xkan jd lebih teruk dgn buat begini!..kalau mereka xpuas hati dan memberontak pun, mereka nk buat ape sgt!..nk telanjang?..hah..telanjang lah!.."sedap sikit" tengok!..hahaha

haha..kpd penulis blog yg xtau sape!..sila dedahkan byk2 lg!

kalau korang xdedah, xde orang nk buka mata ttg isu ni!..komfem nye!

p/s : ingin berkenalan lah ngn penulis blog ni..hehe

hadi_qm berkata...

salam bro..niat ko ok da..cume ade yg x bersalah pon kena tempias skali nih..ko nk hentak dak pempuan tu sorang silakan..mmg perangai cam haramm pon..tp bro yg pakai ok tu lg mulia skit jika dikaburkn mukanye..sian diorang..sorang je yg upload pic ni.yg mereka2 yg bersopan tu mne tw pape..hang amek pic ngn dak laki x pakai bju..pastu member hang upload kt fb dll..kn hang gak terase dihina kan..camtu la gak..sian ade yg xbersalah dlm pic tu tension2 nk blajar..exam mkin dekat..pape pon good job bro..care da ok..cume kurang sempurna..make it better..

-dak syariah,tanta

muhammad anis berkata...

salam..
kewajipan menegur itu adalah permanen..iaitu wajib..
cara nasihat itu adalah fleksibel..berubah mengikut keadaan..
mgkin zaman skrg ni nak gnekan blog sbg cara nak nasihat or dakwah..
TAPI kena lah berhikmah, nasihat dgn baik n
berbincang dgn cara yg lebih baik..iAllah

ape2 pun..nice post..sbb sdrkan org ramai..
wallahua'lam

hanif hafiz berkata...

gmba tu cm kt stesen tram alex je..tp xsure la plak..
papepun..mmg gmba tu xsptutnye tnjuk kt sini..

Puteri Nurinsyirah Fakhriah berkata...

sama2 kita renungkan....yg baik jadikan pengajaran begitulah sebaliknya..ingat Iman seumpama permata yang amat bernilai dan lbih dari itu, maka jagalah ia baik2 kerana sentiasa ada yang mahu mencuri iman iaitu Syaitan Laknatullah....nauzubillahiminzalik..moga dihindari darinya....

anak mak berkata...

klau nak tegur anak bangsa seagama pun jgn la buat cara camni....ni bukan menegur..ni memalukan bangsa sndiri...cube renung balik

'izzah faqihah berkata...

salaam alaykum!

ok,rasenye sume dh tau yang da'wah yang berhikmah bukanlah nak cakap kena lembut,kena baik,kena tsiqqah,kena sopan-santun...klu dh org tu jenis dah mcm tu,kt pun kena da'wah dg n cara yang bersesuaian dgn care dorg..klu kena keras-kerasla...klu agak2 die boley terima lembut la..dan setiap penda'wah ade cara masing2..

kami tak rse yg penulis blog ingin memalukan individu2 ini...sbb sumber gambar2 ni pun bukan dicurik dr laptop tp memang dh tersebar dlm tenet..

kami bersetuju dgn Madsha & hafiz adam!memang betuii,KONTROVERSI penting untuk membuntangkan mata sesetengah pihak...

rasenye takpayah kita menuding jari ke mane2 org la..tanya diri sendiri,tanya iman sendiri..APA YANG KITA DAH BUAT??

dun judge others' iman sewenang2nye...sbb hanya Allah yang mengetahui tahap iman & ketaqwaan seseorg...kt nak ckp org,bukan jamin kt mmg ahli syurga..tp kt semua nak masuk jannatullah bersama2!

*tak cakap sape2 salah tapi teguran secara general shj..maaf ats segalanya.~

ranting berkata...

undian dah cukup untuk tarik balik entry ini kan?

cuba si penulis baca kembali apa yang awak tulis..
baca banyak kali.. sebutir-sebutir perkataan awak.
hmm..tujuan nak menegur dah jadi tujuan yang lain.. faham sendiri..cakap lelaki sorang itu macam gay..padahal awak kenal ke die sepenuh nya?
kalau dia bukan gay..awak dah memfitnah..

mmg awak berniat baik..tapi salah caranya..
tiada manusia yang sempurna.

maaf .

aiyqosim berkata...

agaknye penulis sedang senyum lebar mengira 'pahala' yang sentiasa 'mengalir masok' kot

oppss sori... :P

Amal Hanani Abdul Halim berkata...

semoga yg batil akan sirna..wallahua'lam

psychedelicmundo berkata...

Hahah bravo..respek la korang dak2 Mesir yg xstuju ngn entry ni..betul aku xstuju langsong buat blog mcm ni.dah mcm Mangga da.mmg btol la typical mentality org Msia n Melayu mmg mcm ni.Mcm editor Majalah Mangga jgk.lagi die buat mcm ni, lagi org mnaympah kt so called "org2 dakwah ni".Satu la aku nk ckp..kalo nk sgt gune hujah xhormat bumi anbia..Negara arab ni punye la kotor sampah merata2..hormat sgt ke bumi anbia' mcm tu..Xde sape pnh nk buat blog psl bumi yg kotor ni?oo tapi bile org bukak tudung terus je heboh mcm nk runtuh dunia.mcm nk banjir je sg Nil tu.stop diz selected prosecution.

HafizAdam berkata...

haha orang kat atas nih, agaknya kalau orang Mesir kencing kat dinding, dia pegi berak tengah jalan kot?

takpun sebab Arab suka makan tokmiyah, dia suka makan taik kuning meleleh?

pikir la bai, biar hipokrit, asalkan tak berdosa.
benci mana pun kite kat Nabi, hormat diorang sebab ni bumi diorang.

kita komuniti Malaysia, jaga sesame Malaysia dulu sebelum nak jaga orang Mesir.

tapikan, admin, kalau dah blur gambar tuh, cane dorg nak mengundi Tudung Putih?

wawawawa~ tak nampak muke!!

alhanzalah berkata...

SALAM KEPADA ADMIN YG DIHORMATI,,

ALHAMDULILLAH ANDA BERNIAT UTK BERDAKWAH,,

ANDA MUNGKIN INGIN MENERUSKAN KERJA NABI IAITU BERDAKWAH,,

TAPI SEDARKAH ANDA, ANDA SUDAH MEMBUKA RUANG MAKSIAT YG BESAR,,

SEMUA ORG YG BUKA BLOG NI UTK MELIHAT GAMBAR2 NI DGN NAFSU ,, ANDA PERLU IGT ,, ANDA JUGA AKAN MENDAPAT SAHAM BAGI SETIAP MATA YG MELIHAT,,

MEMANG PUN JIKA TUAN PUNYA BADAN TU TUNJUK DALAM BLOG DIA, TAPI HARUS DIINGAT, PENOLONG KEPADA KEBATILAN MENDAPAT SAHAM YG SAMA,,

NABI PUN DAH INGATKAN KITA,, YANG MANA ALLAH KAN MENUTUP `AIB KITA JIKA KITA TUTUP `AIB ORG LAIN,,

AKU PUN X LEPAS JUGAK DARI BUAT DOSA, TAPI KITA HARAP ALLAH TUTUP `AIB KITA,,

BERIKUT SALAH SATU POTONGAN DARI SATU HADITH DALAM "MATAN `ARBAIN"

DARI ABI HURAYRAH RA. DARI NABI S.A.W BERKATA :

.....DAN BARANGSIAPA MENUTUP MALU (`AIB) SEORANG MUSLIM, PASTI ALLAH KAN MENUTUP MALUNYA DI DUNIA DAN AKHIRAT...( IMAM MUSLIM)

TAK ADA LAGI TUJUAN KEBAIKAN MELALUI CARA NIE..

JANGANLAH DELETE ENTRY NIE KALAU ANDA RASA TAK PERNAH BUAT DOSA DAN TAK ADA `AIB LANGSUNG..

insan kerdil berkata...

bukak aib sniri xsalah ke.....

lagi satu ni..ish2 ape kes...
"pasal xpakai tdg..xleh heboh ke...tu adalah basic dlm islam.tutup aurat.kalo xleh tutup auraat..hmmmm.lu pikir la sniri..

Perokok Soleh berkata...

salam...

1-entry yg menarik..kontroversi,stylo milo..

2-aku pelik r..asal ramai yg komplen admin?
kalaupun minah2x nie awek or adik aku..
aku ok je sbb aku taw admin xrugi sesen pun...

ps:-kalau dah taw cara admin salah..kita jgn tiru macam dia..dapat?bukan buat alim bagi hadith la itu la ini la..bahpak poyoss


3-xpayah masuk sini2x korang nak buat2x jadi alim ulama @ hero hindustan...aku xnampak dalam entry ni admin nak dakwah orang..yg aku nampak dia cuma menghukum dan meluahkan perasaan...
huhu..


4-xder persoalan admin seorang azhar or medic...
kalau dia pelajar agamapun..standar la tue,orng agama silap jugak..aku yg merokok niepun kena judge macam2x...baru merokok..sian aku,hehe

ps:-kalau admin bdk azharpun,solat kantoi..xguna gak,
kalaupun admin medic..tp rukun islam,iman,solat,sirah nabi dll xtahu..
lagi xberguna..hahaha

akhir kalam..

ps:-suka dgn minah yg pakai baju belang tue..
gaya dia..stylo milo r..

psychedelicmundo berkata...

to hafiz adam-"biar hipokrit asalkan xbdose"..ayat apa ni? hipokrit tu da satu dose.ape la kne mngene berak tgh jalan ap sume ini?aduh xsangke aku ad student Mesir mentality mcm ni..xpe la..kpd yg xstuju dgn ap yg admin ni buat aku ucap syabas sbb korg boleh berfikir..

HafizAdam berkata...

abes tuh?
pegi sebut Arab pe kes?
Arab tak hormat bumi Nabi, kite pun nk hina jugak bumi Nabi. diorang kencing kat dinding, kamu pegi berak kat tengah jalan. haha kelaka2...

ye ke hipokrit tuh dosa?
kirenye kalau pompuan tanak jadi hipokrit, dia pi bukak tudung tuh dapat pahala lah ye?
"I tanak hipokrit, I tak suke pakai tudung. cam sial". camtuh?

pelik2, ade gak org pikiran camnih.

kepada yang setuju ngan Admin, Syabas sebab kornag boleh pikir.

go SNSD go! aja-aja Hwaiting!
Yuri jjang!

Perokok Soleh berkata...

psychedelicmundo
-bahpaik sengal giler...aku xrasa mentaliti mamat tue bermaslaah...yg bermasalah ko la,
lagi2x bila kaitkan dia belajar mesir atau tidak...bahpak sengall
"menilai seseorang bukan dimaan ia belajar..tp bagaimana pemikirannya dan mentalitinya..."

-"biar hipokrit asal xberdosa"
kalau ayat nie ko xpaham bak aku bagi paham..
paham dengan balghah..

"dari biarkan dorang msuk neraka mudah2x..
lagi elok kita paksa mereka masuk syurga"

dapat??

-xder masalh setuju dan xsetuju...
siapa yg xsetuju..silakan,siapa yg setuju silakan...masing2x ada hujah,so,hormat la..
itu jer..bukan nak pangkah orng dan paksa orng ikut pendapat kita..bahpak JUMUD giler...

Si Biru berkata...

ohooo,kecoh nyo...mgkin admin dah geram sngt nga diorng, tu yang jadi post meletup cmni..xnk a ckp bnyk2 sbb xreti.agagaga tp yng pasti saya doakn wanita2 itu bertaubat,sama2 doakn semoga diberi hidayah..biarlah org kata anda hipokrit.at least hormati tempat di mana anda berpijak..BUMI ANBIA

jom~~ vote for si tudung putih

*ttb tiru ayat hafizadam*

:D :D :D

IrfanTijari berkata...

Duh..dah kena tarik gambar..baru naklayan entry ala mangga sikit..haha

Aku sokong apa admin buat, biar diorg tu fikir 2-3 kali skit bila nak letak gambar kontroversi kat tenet..len kali fikir masak2..

Adat budak2 blaja overc mmg layan tenet 24/7..so kalau tak nak malu, patut fikir la kesan sebelum post pape kat tenet..falsafah aku"Pandai buat salah pandailah cover"

FAILED!

Tanpa Nama berkata...

minta maaf saya menjadi anonymous,
tapi bukan kah dengan meletakkan gambar2 mereka di sini lebih kepada mengaibkan mereka?

jika penulis blog ini berniat untuk memberi pengajaran kepada mereka, lebih baik tegur secara depan2 daripada mengambil gambar mereka dari internet lalu diletakkan di sini. sesungguhnya mengambil sesuatu tanpa kebenaran yg memiliki adalah salah.

dan saya tidak melihat sebarang gaya berdakwah di sini melainkan menjatuhkan air muka mereka.

tidak ada seorang yang lebih baik dari seorang yang lain.

yang penting mereka tidak pernah berniat menjatuhkan air muka penulis blog dengan membuka kain tudung mereka.

salam.

asirburtu-ol berkata...

wey pantat, kau cuma dengki sebab kau tak boleh nak lepak dengan dorang kan? aku dah kena dah dengan mamat2 cam kau ni, last2 lepas dah marah, nak mintak no telefon. pantat apa? dekat ARMA pulak tu. mcm bangsat, malah bangsat pun lg bagus. korang ni yg buruk, tak cukup makan, tak ada rupa lgsg, status apa pn takde, stakat melalak dekat blog yg sedih ni mmg la suka kutuk org. iye lah, org tak dapat. boo boo.

jiwakacau berkata...

kau ni mesti budak bodoh tak lepas amik medic kan,sebab result spm kau cam sial bangsat.en?kau dah la bodoh,bangang pulak tu.kan?so,kau pun tak puas hati sebab kau tak dapat nak amik medic,so kau pun lepas geram kat dak2 medic en?kesian doh kau.pak losernya.kau nnt masa depan jadik tukang kebun aku je ah weyh.nak?orang gaji aku pun,baru balik cuti ,so cam takde sapa nak buangkan berak kucing aku.

jiwakacau berkata...

kau ni mesti budak bodoh tak lepas amik medic kan,sebab result spm kau cam sial bangsat.en?kau dah la bodoh,bangang pulak tu.kan?so,kau pun tak puas hati sebab kau tak dapat nak amik medic,so kau pun lepas geram kat dak2 medic en?kesian doh kau.pak losernya.kau nnt masa depan jadik tukang kebun aku je ah weyh.nak?orang gaji aku pun,baru balik cuti ,so cam takde sapa nak buangkan berak kucing aku.