Sabtu, 19 Disember 2009

New kontroversi: waspada dengan ikutan ajaran sesat baru,seiras ayah pin dan rasul kahar

manusia berpusu-pusu mencari glamer,janji popular.sehingga sanggup berwajah setan dan membawa ajaran sesat.hari demi hari ajaran sesat semakin bertambah.terbaru ajaran sesat HURUL UMMI.popular la you lepas ni.simpang malaikat 44 dari terkasima dengan kepelikannye

INFO KONTROVERSI 19 DISEMBER 2009:New kontroversi manusia hilang arah.. mengaku hebat, anda perlu berja-jaga,kalau disokong,silap-silap tidak lama lagi dia mengaku tuhan pulak. jaga bahaya ajaran sesat baru seiras ayah pin dan rasul kahar. ajaran sesat HURUL UMMI sedang bergiat melalui internet. agak tak boleh terima akal,ada juga cerdik pandai termasuk golongan pelajar agama dimalaysia terpengaruh dengan ajaran sesat ini. pelajar-pelajar mesir yang mengunjung blog dan memberi komen boleh pulak mengiakan ayat makian,sumpah seranah,carutan dan karutan,dipuja semacam HURUL UMMI ikutan syumul.haha.. tergelak membace blog dia dan komen pujian pada si tukang empunya ajaran sesat terbaru ini. waduh..waduh.. bisa capek gue..

apapun,admin dapat membaca,tertubuhnya ajaran sesat baru ini,disebabkan sakit hati,dengki,dendam,dan mencari populariti,disamping memuja setan(hina cendikiawan medic mesir, ulama', dan cuba mengalihkan kepada sesungguhnya ajarannyalah yang syumul)..mampuih budak-budak la ni..sampai nak jadi nabi ka?

dengki dan dendam kepada pelajaq mesir pasai pa?dendam dan amarah pada pelajaq2 medic pasai pa?dendam dan dengki kat ostad2 pasai pa?memfitnah perempuan berniqab,berjubah,bertudung labuh pasai pa?..pasai pa??aduyay..nampak sangat provokasi murahan,marah ka pa,setelah bidasan sebelum ini terkena kat batang idung..pulak tu menyamar jadi orang malaysia,guna gambaq entah sesiapa,tak pasai-pasai gambaq wanita dalam facebook tu dicerca orang. aduyay..

tak payah nak belakon.blog pun duk baru buat Rabu, 2009 Disember 09, nampak sangat. tujuan pun dan tenggelam, dan balas dendam pada blog popular,yang macam ang dok sebut dalam entry.ang nak bidas blog mana sebenaqnya,habaq mai..huhu

bahaya blog HURUL UMMI ni,sangkut pautkan urusan tauhid, baca betui-betui,sapa duk puji, angpa jaga tauhid angpa,baik takyah baca,teutama budak-budak mesir.tak yah layan,bukan budak malaysia pun tak payah layan, dia duk nyamar jadi manusia yang duk ada kat malaysia. pada hal duk mesir. ngarut karutan blog tanpa arah, sampah...

isu admin dok post sebelum ni pun coz take care dan sayangkan ummat islam terutama kat mesir ni,cerita benda betui untuk dijadikan pengajaran dan perhatian pihak bertanggungjawab,tapi tak bermakna budak mesir peratusan teruk.kalau ikutkan pun statistik pelajaq mesir dari kalangan medic dan azhar lebih 90% ok. hak yang duk baki tu pun sikit ja,admin duk tegoq pun minoriti ni,untuk diperelokkan supaya tak merebak jangkitan virus depa macam HIV,membunuh akhlak pelajaq lain,takut menjangkit lepas-lepas ni.sebab jangkitan virus ala-ala HIV ni nampak nak timbui,tu pasai admin duk post entry,supaya diambil tindakan.alhamdulillah,ramai dah sedaq,ada juga pihak yang ambil tindakan.

ni yang ang but blog,macam kebetulan ka,tubuh lepas entri admin blog ni,entri kontovesi sebelum ni?tuan blog emosi ni macam betul-betul baran terkena bidasan kat batang idungkan??entri-entri yang huduh boleh ka angpa duk puji??aduh..ajaib betui..tapi nak pelik apa,ajaran ayah pin pong ramai dok ikut,sampai orang besaq2 pong duk puja,ajaran sesat rasul kahar pong,ramai dok ikut.ni kan ajaran baru yang duk guna nama perempuan,tentu ramai meleleh nak ikut.mampuih...abih semua sesat..ni tengok tajuk2 entri dia:

Tulisan merah adalah si empunya ayat&tulisan biru tajuk post dia,tulisan hitam aku bidas sikit
---------------------------------------------------------------------------------------

FAK LAH BODOH!-----bila nafsu mula mengambil alih T T

bagus pergi mengangkang peha dekat datuk-datuk kaya.
lagi senang fikiran aku.
lagi sedap rasanya.wakakakakaka
perjuangan taik!
manusia zaman sekarang memang jahanam.
takguna buat baik semua perangai macam SIAL CELAKA!
puas.
hahahahaha iblis, jom tepuk bontot dengan aku.auww bestnya.

yang admin dok pelik,ada orang tertipu,mana ada orang baik-baik cakap macam ni.madsha ang jangan duk tertipu dengan dia lak.si empunya ajaran sesat ni,bukan perempuan,jantan pong bukan.paham-paham jelah.

HEBATNYA BILA MENGENAL TUHAN.
biarlah kenangan manis, banyak aku belajar dari blog penuh KONTROVERSI tersebut.dan merasai pujian dan kejian melalui perjuangan.

aku sudah punyai 191 follower dan 98 statistic pengunjung dalam sehari.
terus macam WOH!kurang yakin blog hangsuang aku diberi perhatian setinggi ini.CEH!haha.

wajar untuk aku rasa HEBAT DAN RIAK BANGGA.
sebab?
orang kaya mana mungkin dapat menyelami hati orang miskin.
orang bijaksana mana mungkin dapat menerokai hati orang bodoh dan jahil.
walaupun aku banyak berdosa tapi.....errr..mulia kot.KAH KAH KAH.


see?
hebat bukan?
hebat sebab Tuhan bagi aku RASA HATI yang JARANG ada sama mereka.
sebab itu aku rasa HEBAT.
HEBAT dalam erti kata bersyukur macam kalau boleh pergi mati sekarang dan gopoh untuk peluk TUHAN.
kenapa?
sebab diantara semua.
Tuhan pilih aku.
hebat bukan?
yah darling, i lah mawar terpilih TUHAN.
biarpun keji, hina, buruk, miskin dan naif dipandangan manusia.
heh.
aku hebat.

ok yang dibawh ini antara karutan empunya blog,jaga iman,jaga tauhid,nak menghentam pong jangan sampai boleh akidah rosak

Dakwah mengarut empunya blog

1) "ahhh aku dah sebar apa yang patut,terserah nak terima atau tak"

2) tapi sebab aku takboleh nak halang baraan cinta kebenaran ini.aku putar sedikit petua nabi.dakwah sama orang-orang KAYA AGAMA.sentap hati melalui pameran KEMARAHAN DAN PENUH KEJI.


3) dahlah aku jahil nak mampos,kena pula buat kerja ajar budak-budak jahil tentang agama.

4) nampak tak teori aku berjaya bukak mata semua orang?

5) jadi menda-menda ini sebenarnya membawa manfaat dua hala.kau dapat mujahadah.aku pon dapat mujahadah.seimbang bukan?adil tak aku?


6) lagi satu misi aku.aku nak buktikan kepada pendosa-pendosa Tuhan, kita pon boleh cakap pasal agama.kita pon boleh berdakwah.kita pon berguna dalam perjuangan

7) Tuhan comel.ummi pon comel.anda pon comel.>>suka2 pulak dia nak jisimkan tuhan,nak samakan tuhan dengan manusia mampuih…dah ada ajaran sesat baru

8) percayalah.tapi kalau anda bawa mulut jahat yang tak berasas sama sekali..ketahuilah saya lebih garang daripada singa dan lebih jahat daripada firaun.

9) sekian ucapan pemimpin bakal tokoh wanita islam.HAHAHAHAHAHA.

10) Err siapa yang tamoh kawin?aku nak wehhh.kawin ini satu kesedapan, bukan kah?aikk?okeh ummi.kami blah mengajar kelucahan saja.HAHAHA bukaklah sikit tempurung otak sempit kau tuh.heh!buruk sangka tebal sangat kot.

kawin inilah cabaran kehidupan paling tinggi.pemula ujian segala ujian.bagi kaum wanita, yaah disinilah bermulanya jihad-jihad anda.betul bukan??Jadi apa tunggu lagi?mari kawin secara berjemaah sekarang juga!!wakakakakah.

11) habis hilang segala kehandalan lidah aku sejak aku mendapat khabar berita dari kayangan bahawasanya ada seorang makhluk pahlawan samurai sedang membaca blog emosi gila TUT ini.T____T oowww man!!mana aku nak angkut muka busuk aku neh wehhhh!!KAH KAH KAH!

12) KAH KAH KAH KAH.ingat Allah.ingat samurai.ingat samurai.ingat Allah.

13) see?siapa dalang kehancuran islam sebenarnya??mereka?BUKAN!!siapa?KAU LAH SI BONGOK BUDAK MESIR BEDEBAH!HAHAHAHAHAHA.

14) macam ada lah pulak budak sekor neh tunjuk HEBAT mentang-mentang ambik bidang perubatan macam aku heran kah apatah.TAK HERAN AKU!!HAHAHA.kau belum LAYAK JADI PEMIMPIN WEH!apatah lagi nak jadi suami mithali!tuih lah.kepada berkenaan sila sentap banyak-banyak.hahaha.

15)ANTI HURUL UMMI.perhhh!!aku rasa nama aku dah pemes gila kat tanah mesir tuh.terus rasa macam LAGENDA dan TOKOH WANITA KUKU BESI ISLAMIAH.wakakakakakakakah!


---------------------------------------------------------------------------------------

ini macam orang angpa nak ikut?ada pulak ati kata diri ala-ala pendakwah cyber.admin ni,bahasa taklah kasar mana,tak pulak kata blog admin blog dakwah.erm.. wahai manusia ajaran baru, diterima amalan hamba oleh Allah bukanlah dari purdahnya,tunduk melentuknye,tudung labuhnye sahaje,pakai pakaian sampai tutup satu badan mata pun tak nampak, hai guna akai.kalau ang perempuan pong,jangan kata dah cukup bagus setakat pakai tudung labuh(tu pong kalau betui perempuan),amalan diterima melalui imannya dan perlaksanaan syariat,terutama yang wajib.memang betui ada juga ostad2 yang teruk,sebab apa teruk?sebab duk ngaji kat mesir tak campok orang,tak ikut persatuan,tak tau kedutaan,tak kenai MSD dan pelbagai jabatan.yang itu ang nak hambat takpa.tapi jangan pukui semua,abih budak medic dan azhar kena cabai.

kalau dah 24jam menyumpah seranah orang,pulak nak kata dakwah,erm,tu bukan dakwah,bukan nak sedarkan orang,tapi menambah orang tersesat,orang duk ikut perangai bukan-bukan ang.tu pasai aku taruk ang satu ajaran sesat baru.malu lah sapa duk ikut.banyak lagi perkataan-perkataan bahaya ang,boleh merendahkan iman orang lain,sebab ang duk kaleh jiwa orang kepada kesesatan,pulak tu main benda-benda tauhid.aduyay.baik cepat taubat. admin duk kata ang ajaran sesat,supaya ang insaf cepat,jangan duk karutan melampau-lampau lagi,pasai hukum hakam.tobat..tobat la cepat.

11 ulasan:

madsha_88 berkata...

slm

kok ye pun nk wat entry pasai minah tu!

tanye la orang dulu!..kaji betul2 dulu!

banyak salah fakta tu..hehe..slh satu fakta yg salah adalah..yg admin bace tu blog ke 2 dia!..sbb tu nmpak cam baru buat!..blog lame dah diprivatekan!..

dia tu mmg org sabah r..belaja kat mesia..admin2!

dan dinasihatkan agar delete balik entry ni..haha

xpayah bagi populariti percuma kat minah tu!..

kalu admin xdelete dan dia sempat baca!..lagi byk dia caci, keji, kata2 jijik yg keluar dari blog minah tu!

yg aku xpuas hati!..dia keji mesir,ulama as a whole..mmg nk mkn penampar tul!..haha

xpayah layan la senang!..nanti dia dah bosan mencarut sorang2!..berhenti lah dia!..

ok..tu je..

INFOKINI berkata...

xpe,xpe..aku dah bace abis blog dia,bahaye,main tauhid2 lak.so dapat kaji sape dia.dah tulis malas nak tarik,saje aku post bg dia sedar,jgn sedap2 ati je nak sumpah2 org.

dia dah bace rasanya,dah ada entri baru pon.boleh pulak ubah wajah,taruk kain nampak mcm niqob.huhu.karutan betui minah mcm ni,kasi rusak nama org agama ja(wlu pong dia bukan budak agama),sebab dia jaja nama agama,pakai tudung lah labuh lah apalah.hina budak mesir,medic,azhar,ostad,tudung labuh,ustazah,abih suma kena sapu bersih.dia ja kot suci bersih..cehh..cet podah..

kot2 post aku ni buleh insafkan dia,tobat..dah ubah dah sikit tu,dari tak pakai niqob jd pakai niqab.takut2 dia rosakkan nama org pakai niqab lak pasni.

cara dia tulis,klu orag kapir baca,dari nak masuk islam,boleh xjadi tolak 200% islam jadinya. ang klu dok chat ngn dia,suh dia tobat,bagus.aku pong malas nak layan.

madsha_88 berkata...

bukan ape..sket ag dia mencarut lg banyak!

pastu ko g bagi populariti percuma kat dia ni..secara xlgsung sume org g pakat blog dia!..

pastu lg dia perasan hebat!..sbb ko termakan provokasi yg dia buat!

minah tu nk insaf?..haha..tgk r esok kalau dah dia baca entry ni nanti!

apa pun..nih blog ko!..hehe

Dr. Alex berkata...

ntah. toksah duk promote blog dia.
dah admin kate ajaran sesat, admin g promote blog dia watpe?

Fatimah Az-Zahrah berkata...

admin belom siasat habis ni
memang dia ada blog sebelum ni,tapi dah tutup n dia buat blog baru.memang folower dia 100 lbh masa tu,dia tak tipu pun.
dia banyak suruh orang faham entry dia yg dulu2 sebelum menyerang dia.
saya lihat dia guna kaedah lain dalam penyampaian,ini di akui oleh dia sendiri. cuba admin lihat, kaedah biasa,baik, orang malas nak baca,hasil eksperimen dia,ramai orang melekat kat blog dia. dia menegur dalam kasar/tegas itu je. apapun 1 fakta admin dah salah.
siasat betul2 na..
main tuduh orang sesat sebarangan pun tak boleh dalam islam..

Fatimah Az-Zahrah berkata...

admin tahu tak dia pandai berpuisi?
dia ada blog 1 lagi khas untuk puisi.
macam saja/puisi/syair, bukan mudah nak tafsirkan maksudnya..hanya orang tertentu je.. macam al-quran pun ada tafsir yang susah difahami,hanya orang tertentu je yang dapat terjemahkan betul2.
inilah dia yang dikatakan missunderstanding, orang tu cakap lain,tapi kita faham lain, seeloknya tanya betul2 tuan blog tu apa maksud dia sebelum buat kenyataan/tafsiran sendiri.
jauhilah kami dari kafir mengkafirkan orang,salah kafirkan orang,kita yang kafir.nauzubillah.

Dr. Alex berkata...

terdiam mungkin?

DEVOTEE berkata...

"fatabayyanuu an tusibuu qauman bijahaalatin fa tusbihuu 'ala ma fa'altum naadimiin"

al-hujurat..

slm ta'aruf ^_^

Khaulah Al-Azwar berkata...

SALAM...........................

ADMIN, SAYA MEMANG GERAM SANGAT2 NGAN ANDA!!!

EEIIII.. TAK TAU NAK CAKAP! TUNGGULA

SAYA BUKAN BUDAK YANG BAIK SANGAT PON, TAPI KALO USTAZ2 SAYA BACA BLOG NE, HUH!


X TAU NAK CAKAP.. KADANG2 RASA CAM NAK SALAHKAN PUAK2 BLOG NIE JA.. SBB BAHASA SAYA DAH JADIK CAM ORG JAHAT..

GERAM2!! SAYA X PENAH JADIK GERAM CAMNI..


hmmm.. Wallahu a'alam..


ya Latiif, ya Latiif

MAKA DAKU SUDAH X HAIRAN KENAPA NABI MUHAMMAD SALLALLAHU 'ALAIHI WASALLAM BERSABDA

“man kaana yukminu billahi wal yaumil aakhir, fal yaqul khairan au liyasmut”


TERIMA KASIH YA ALLAH MEMBERIKU PELUANG UNTUK MENELUSURI AYAT2 SUCIMU, BELAJAR HADIS2MU, MENUNTUT ILMU DARIPADA MURABBI MURSHID

Alhamdulillah

Wallahu a'alam

Putraz April berkata...

Salam..behati-hati dlm menyesatkan orang lain...

Benarkah si dia yg anda maksudkan tu berkata2 utk sakit hati org mesir dan cari populariti???

atau ada maksud yg ingin dia disampaikan...

berbaik sangka adalah yg terbaik dan kaji sedalam2nya sebelum keluar kenyataan...

jgn bergaduh sesama Islam...dah banyak umat Islam berpecah...

salam ukhwah,salam perjuangan...
Allahu Akbar!!!

panglima_khalid berkata...

kita ada kaedah yang mengatakan "memperbetulkan amalan mukallaf"..dalam kaedah ni kita kena merendahkan taraf ilmu kita, dan jiwa kita serendah mungkin sehinggalah kita anggapkan beliau.

adalah seorang yang hanya mengucapkan kalimah syahadah dan terus tidak mengamalkan ajaran Islam.beliau adalah mad'u kita, beliau adalah sasaran dakwah kita, bayangkan jika kita ke KL, jumpak

jumpak yang tak tutup-tutup tuh, terus kita marah, atau ada kacang hantu yang nampak kita macam ustaz nak mintak nasihat, pastu kita marah dia sebab bercakap kasar dengan kita (aku kau)

diorang nih jangan terus marah, ko jangan samakan taraf wali kau dengan dia yang jahil agama...kang kau akan dibunuh sebagai yang ke seratus setelah nak bertaubat dari bunuh 99 ulamak

kita diajar dalam Islam RAHMAH dengan seluruh makhluk, kafirkah muslimkah haiwankah manusiakah

binatang yang nak dibunuh pun kita kena ada sebab, bukannya boleh bunuh sesuka hati...ada kaedah2 yang Islam ajar, kenapa kita tak amal??

camna nak dakwah bila kita rasa diri kita hebat, kita tak boleh nak bersama mereka menyelami perasaan dan lubuk masalah mereka

gambar budak medic, walaupun niat kita nak menegur, nak memperbetulkan yang salah, tapi jangan malukan dia depan orang ramai

letak gambar, ya, salah satu uslub tegur, tapi apa akn jadi kalau dia tahu dan dia terus lari dari Islam dan ulamak? apa jadi jika kita menjadi sebab dia MURTAD?

kenapa tidak kita gerakkan jihad amar makruf nahi mungkar? ramai kan ahli PMRAM yang semangat nih, kumpulkan dan wat operasi kat pantai2...janganlah malukan dia dekat sini

dulu Dr Asri marahkan pencegah maksiat yang rekord video dan upload ke youtube, lepasnih mungkin Dr Asri akan marah budak Azhar pulak sebab ulang yang sama..

tuduhan sesat, apa bukti sesat, tuduhan tanpa bukti, ko tahu apa hukumnya menghina manusia, merendahkan maruahnya, sehingga taraf sesat tu

insaflah

kita dah lah budak2 wahabi salafi nampak lekeh, takde ilmu dan takde mende lah...lepas nih budak2 pengkid, mad'u kita lainnya semua akan jauh dari kita

camne nak dakwah kalau kena maki sikit dah melenting, dah tuduh ajaran sesat, nabi dulu arab badawi sentap selendang baginda sampai berbekas, umar nak pancung dah, nabi maafkan lagi

arab badwi kencing dalam masjid, nabi maafkan, siap suruh biar je kencing n lepas tu baru basuh....

bayangkan kalau nabi SAW marah dia, terkejut badwi tu, tertahan kencing, sakit, camtu ka nabi Rahmatan Lil Alamin??

nabi sampai berdarah-darah dakwah di taif, nabi maafkan mereka yang menyakiti baginda...kita baru kena fak-yu dah melenting, baru kena kondem dan down, ape kes bro

nabi pun wat soal selidik, kaji dulu sebelum jatuhkan hukuman, kalau orang tu gila terangkat hukum. kalau dia gila ko nak kata sesat jugak?

insaflah, jangan jadi sebab mereka jadi lebih jauh dari kita, jangan jadi sebab kepada PMRAM dibenci, jangan jadi sebab fitnah kepada semua lepasan AZHAR...ngaji!