Khamis, 10 Disember 2009

keputusan melihat kepada 100 undian terawal

IKLAN:INFO KINI akan melihat kepada culaan pasai poll entry sebelum ini. admin akan melihat kepada 100 undian terawal untuk membuat perubahan pada artikel sebelum ini, berkenaan:

posting blog ini,seperti isu "hormati bumi nabi..":anda sokong@memperlahankn gerak maksiat dr berleluasa@beri kesan baik@kterlaluan@tiada ko
men

undian semasa:

Total Votes 53

sokong penuh/100% (19) 36%
bagus/memperlahankan gerak maksiat/75% (1) 2%
kesan baik masa depan/50% (0) 0%
keterlaluan/40% kebawah (29) 55%
tiada komen/50-50 (4) 8%


Jadilah diantara 100 penentu perubahan entry sebelum ini
-------------------------------------------------------------------------------
artikel sebelum ini,moga jadi pengajaran

INFO 10 DISEMBER 2009: peace tuk semua. pasai post entry sebelum ni hormati bumi nabi, aku tau dikalangan angpa pembaca, mcam-mcam pendapat, ramai juga yang send email pada email admin duk sebut bangkangan,sokongan,suh delete artikel,suh kekalkan artikel,duk kata artikel mcam entry admin perosak,duk kata artikel admin bagi kesan baik masa depan,duk kata sangat buruk,ada kata sangat baik,duk kata sangat bagus,ada yang duk kata tak setuju cara ni,ada yang duk kata setuju,ada yang tak kisah, ada yang 50-50. ikut angpa la.

Pendek kata, pasai pa admin duk jaja isu depa ni?knpa tak jaja banyak lagi isu yang teruk-teruk?jawapannya,admin banyak dapat berita,cuma isu lepa ni admin rasa perlu dikupas.isu lain kenapa admin tak kupas?jawabnya,ya..banyak isu lain,contoh nak habaq mai kat angpa, adalah beberapa muhafazah,admin fokus terus,iaitu pelajaq medic dibeberapa cawangan,ada yang dah betukaq-tukaq jantan tina,ada yang duk togaq/teguk arak macam minum ayaq haga sa'ah,ada yang mengganja dengan mat arab,ada yang pakai tinggal bikini ja,ada yang jumpa kat erport,muhafazah,duk pang sana pang sini jantan tina,duk sengaja koyak baju sana koyak sini kunun pesen.tak malu ka buat kerja-kerja mcam ni kat bumi nabi.nak jadikan mesir mcam amerika ka?

so, pasai pa admin tak kupas isu lepa yang lagi teruk2 ni?jawabnya,contoh entry sebelum ini,pengajaran wat yang buat kerja-kerja bodoh kat atas ni.angpa pikiaq sendiri.tak mustahil yang duk admin sebut kat atas,kalau dapat sokongan,bukti kukuh ada dalam tangan,admin akan buat post pasai kes-kes lepa ni.tapi admin tak nak post.mintak lepa insaf lagi baguih.sapa pun tak sakit,lepa tak sakit,kita yang tak tegur pun tak dapat sakit sebab tak teguk,coz takda maksiat timbui,klu maksiat banyak,kita tak tegoq kan kita dapat saham sama.jadi,cara ni antara cara stopkan maksiat,kalau pon pemaksiat tak ikhlas nak stop,kurang2ya,tak jadi maksiat.kita pon tak dapat saham maksiat sebab tak tegoq,coz maksiat lepa takut nak wat.

pasai pa post entry sebelum ni yang duk jadi sasaran utama untuk menstopkan kija-kija maksiat yang duk ada kat bumi mesir ni?jawab tuk angpa, coz lepa yang cabar.lepa duk cabar ngn bagi tau kat kawan2 lepa, " sapa berani teguk?paling kuat pon sound ja,kita buat ja ikut suka kita", lepa cabar nak buat kija enjoy2 tak pakai tudung,shisha sana sini time cuti,kluar rumah jantan tina menshisha dlln 24jam tak balik rumah,tiga empat pagi duk kedai shisha lagi budak tina,subuh2 duk rayau2. pah tu pie habaq kat orang,pah tu duk sebaq kat tenet,tunjuk gambaq2 mencabar pelbagai pihak.

mana tau lepa cabar semua orang?mana tau lepa cabar duk kata lepa berhaq dan bebas buat apa saja lepa mau?jawabnya.macam mana orang kata lepa tak cabar. da lepa sendiri tunjuk protes duk post video,entry,chat kat blog,FS,FB,dan dalam internet, duk cabar, ngan lepa leh buat suka ati lepa.duk kutuk lebih kurang ayat "apa mushrif2!!! macam kuno" "pasai pa tak leh itu,pasai pa tak leh ini" "lantak angpa,aku bebas buat" "sapa berani tegoq". bila cam ni jadi, ni bagi orang yang duk ada kat tempat kejadian (kawan-kawan lepa,penduduk kawasan lepa) mesti hangat.pah tu, kawan-kawn lepa,orang kawasan lepa,bagi bukti kukuh.admin pun post wat pengajaran.jgn duk cabar lagi. lepa hina macam-mcam,lepa lak duk cabar sapa berani sound, tu pasai admin post.harap lepas ni takda dah.

admin pun bukan zalim, kalau lepa dah buang gambang2 lepa dalam FB,Blog dan dalam internet,admin boleh gak buang.kalau lepa jaga maruah lepa,lepa buang gambaq lepa dalam internet.baru la nak suh orang len yang duk membidas perbuatan lepa buang gambaq lepa dalam tenet.kalau lepa dak duk buang,pah tu marah orang post gambaq lepa, pasai pa?bukan lepa sendiri duk post gambaq lepa kat FB,FS,blog, internet tu tak malu lak? duk jaja, syok orang tengok gambaq lepa.tu tanda malu ka suka gambaq lepa dijaja?(lepa duk jaja sendiri) ni bila orang len copy balik gambaq lepa,cuma tambah komen bagi sedaq kat lepa, lepa marah lak.dah orang komen apa yang lepa duk upload dalam internet, pasai pa timbul malu? tau pulak malu?

Admin akan mengubah@edit@buang gambar pada entri sebelum ini.dengan syarat,lepa juga buang gambaq lepa dalam internet yang lepa duk jaja sekarang. kalau admin buang pun,lepa masih duk jaja lagi gambaq lepa dalam internet dengan gaya yang mcam artikel sebelum ini,sengaja tunjuk terbukak sana sini,takda maknanya admin duk buang dari post admin.lagi baik admin upload apa yang lepa upload dan seterusnya bidas sebagai seorang yang punya akai.jangan nak duk kira haq masing2.jangan nak pandai cakap pasai haq kalau tak pandai cakap benda haq.admin rasa admin gak ada haq utk bidas,kalau lepa rosak sendiri tak masalah besaq sangat,tapikalau lepa buat kija melibatkan masyarakat umum,sebab tu orang bidas.

harap-harap,dengan cara ni,banyak pihak dapat mengambil cakna,tak sambil lewa dalam menangani gejala perosak bumi nabi.dan dapat duk perelok bebudak yang dah menghala kepada kerosakan.cakna perlu diambil,teutama dari badan2 NGO malaysia kat mesir,persatuan pelajaq,pegawai semua peringkat,mak bapak angpa,tuk nenek,abang dan suma lah.

19 ulasan:

HafizAdam berkata...

yeah!
kitorg di belakang Admin!
go go go!
Vote for si Tudung Putih!

shaker berkata...

haha..sy juga ingin nyatakan sokongan pada tuan blog!

dedahkan lg!..biar manusia2 membuka mata!


tp pesal ambil keputusan dr 100 undian terawal?

nmpak tuan blog cam xde pendirian je!..


p/s: hehe..bahasa provok!..

shaker berkata...

tertinggal lak!

komen sokongan dr saya!

http://shakir88.blogspot.com/2009/12/macam-macam-mesir.html

HafizAdam berkata...

blog ni pompuan r.
berjiwa lembut.

jom Undi si Tudung Putih

Dr. Alex berkata...

nak buat post kontro kena hati kering.
toksah duk peduli apa orang nak kata.
kita buat benda betul, nak takut apa?

sokong admin!

INFOKINI berkata...

admin bukan nak popularity,tp nak habaq mai,admin bagi gejala ni xbeleluasa.post sblum ni,bukan admin kata lepa jahat,tp suh lepa insaf ja.

nuh mansurah lagi teruk nak mampuih,zina tukaq2,togoq arak,bebudak medic,GMN mampuih teruk.admin tau ja.ni signal awal bg bebudak GMN n len2.jgn sampai semua blogger mesir tulis pasai angpa(bebudak GMN n len2 yg buat onar kat bumi nabi ni).bukan xtegoq,habih keghing dah ayaq lioq,mampuih lepa tak dengaq.

ni budak yg aku posting sblum ni,kira ok sikit.angpa(budak yg dlm posting)insaf ja,aku pun nak mintak maaf,tp klu angpa keghing ja xubah,duk jaja lagi gambaq dlm tenet,aku pon keghing gak lah post info aku.

wat bebudak medic mansurah(teruk meleruk dah tuh),dan mana2 gak pon,azhar skali pon,angpa jaga2,klu dok teghang2 tunjuk bagus,pie tunjuk angpa nya maksiat dan duk bangga ngn maksiat angpa post lakdlm tenet,aku bagi post abih pasai angpa,ngn bidasan ala2ala one g pedas tuh.

it's peng berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
hally berkata...

Rasul Allah (sal Allahu alaihi wasallam) said: “He who stirs enmity among people, by quoting their words to each other, will not enter Paradise.” [Bukhari]

Unfortunately, this is a common social evil these days. Rather than mend relations among people, the Setan has us excited about carrying tales to each other. “You won’t believe what he did!...Can you imagine what she said?...”

Refuse to listen to what other people have said or done. It is backbiting, just to hear it. If what you are being told about is not true, it is an even bigger sin, both for the person telling it and the person listening to it. If you tell yourself not to believe everything you hear, your heart will nevertheless be tainted by it. That is why the Prophet (sal Allahu alaihi wa sallam) told his companions not to say things about each other to him, since he didn't want to meet them with disquiet in his heart. If Rasul Allah's feelings for people had the possibility of getting soured by hearing tales about them, despite his being rehmat-ul-lil-alameen, then we are certainly not above being corrupted by listening to tales.

The people who carry tales from one person to another, do it in the guise of well wishers. First they sympathize with one party. Then they take what they have gleaned to other people and sow discord, ruining relations between people, by repeating things. A person who behaves in such a manner is being two faced. Rasul Allah (sal Allahu alaihi wasallam) said: “You find that among the worst people is someone who is two-faced, showing one face to some and another face to others.” [Bukhari]

hally berkata...

Rasul Allah (sal Allahu alaihi wasallam) said: “Oh Ali, if two people come to ask you to judge between them, do not judge in favour of the first until you hear the word of the second in order that you may know how to judge.” [Ahmad, Abu Daud]

Humans are hasty by nature. We are quick to judge. A situation aggravates us and we rush to condemn without bothering to determine all the facts first. In our haste usually only one point of view is considered. This could happen in our households when children get into a fight. This also often happens when we hear things about people. We don’t stay out of things that do not concern us; then we do not bother to hear the other side of the story either. Thirdly, we also get easily influenced with one sided information broadcast at us through the media.

In short, we do exactly what Allah (subhana wa ta’ala) has forbidden, which is to make haste in passing judgment. Rasul Allah (sal Allahu alaihi wa sallam) used to make doa begging Allah, “Enable me to see reality as it really is.”



Reminder: tak baik burukkan orang lain. dont pass any judgement to others. you might never know it would bite back at you three times on your asss!!!

Khaulah Al-Azwar berkata...

blogger ni mmg ppuan

HafizAdam berkata...

admin blog ni lelaki laa.
nih blog sebenar dia: Student
kita asyik nasihat orang "jangan prejudis. kamu tahu tak cerita sebenar minah2 tuh?"

sedangkan kamu sendiri telah prejudis kepada pemilik blog nih.
"kamu pasti ke admin blog nih blum tegur secara lembut?"

berlambak-lambak lagi kes, tapi kenapa Admin tak dedahkan? sebab:
1. blom tegur secara lembut
2. maklumat x sahih
3. dll dsb (tambah sendiri)

hidayah milik Allah.
takde manusia boleh kata cara dia betul, boleh bagi hidayah. cara org lain salah, xleh bagi hidayah. takde.

kesimpulannya, kita layan je blog nih. klik Vote for si Tudung Putih ini kemudian klik iklan Nuffnang kat blog saya.

tQ dan enjoy~

Dr. Alex berkata...

nuffnang kat blog saya juga XD

madsha_88 berkata...

camane nk buh nuffnang ye?..hehe..cam best je bunyi!..

p/s:capub?

Khaulah Al-Azwar berkata...

aik?? student alex? betul ka nie??

musykilah kabiir!!

yup.. x dak sapa leh bagi hidayah, tp leh usaha ja..

geram sbb admin buh gambar jelasssss
tu je
haih~

blog mencapub mmg besh! sbb blog cmtu ja golongan2 ptengahan cam saya neh suka baca =P

Dr. Alex berkata...

err.. cik khaulah sebut nama saya ke?
skg neh blog d privatekan. so bleh la lawat blog info kini nih dulu. takpun blog madsha88.blogspot.. akudarahanakmalaysia.blogspot.pun boleh.

Khaulah Al-Azwar berkata...

haaa, mmg saya sebut nama Dr. Alex neh
betul ka awak pemilik blog ne cam yg hafiz adam tuh ckp??
hmmmm..

Dr. Alex berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dr. Alex berkata...

ha'ah. salah seorang antara author blog neh. Student Alex hahaha

sila2 la lawat blog2 neh. kalau ade nuffnang muncul, jangan lupa klik. nuffnang jarang timbul skrg. banyak tido..
XD

N.B: gambar dak2 pmpuan tersebut telah pun di'blur'kan.. harap maklum.

Khaulah Al-Azwar berkata...

y ke awak salah sorg pengarang?

nak serang leh?
hahaha >:)


apapun, hati2 ye pasni, mungkin akan ada org serang
sebab 'pengakuan' awak tuh