Sabtu, 12 Disember 2009

gejala selepas bancian (part 2)

INFO 11 DISEMBER 2009: (sambungan..part 1) apepong..admin want to say " i'm sorry..." macam dalam raja lawak tu,mamat klate tu kata, huhu.. i'm sorry coz tak perasan undian dah lebih 100 vote tak sampai 24jam(sebelum ni). admin ingatkan sebelum ni, sampai waktu ni tak mencecah lagi,tengok2 dah mencecah lebih dari target,dalam masa singkat.ok,ni baru je bekesempatan nak edit.berikut,carta poll/undian sehingga la ni, dibawah:

posting blog ini,seperti isu "hormati bumi nabi..":anda sokong@memperlahankn gerak maksiat dr berleluasa@beri kesan baik@kterlaluan@tiada ko

Total Votes 133

sokong penuh/100% (36) 27%
bagus/memperlahankan gerak maksiat/75% (6) 5%
kesan baik masa depan/50% (1) 1%
keterlaluan/40% kebawah (84) 63%
tiada komen/50-50 (6) 5%

Yang mengundi 100% = 27%, yang mengundi 75% = 5%, yang menundi 50% = 1%, yang mengundi 40% = 63%, yang mengundi 50-50 = 5% >>> thanks

Jadinya,bagi admin,macam mana hal pong, admin takkan tarik artikel.sebab entri tersebut buat pengajaran dan kesedaran suma yang dok ada kat mesir ni.jangan jadi buta kayu,membatu,menunggul, membangku, membisu, membuat tak tau ja, dari pa yang tejadi. bila ada entri macam ni, baru si ostat-ostat sedaq, depa ada tugas dakwah, budak-budak medic sedaq untuk tegoq kawan lepa, yang buat gejala sosial sedaq, orang tak suka sikap dia. kalau tak, pakat lepa yang duk wat gejala, rasa menda yang lepa wat, suma betui. orang yang len, duk tengok ja,masing2 duk kata ni bukan tugas aku, ni tugas angpa yang kena tegoq.. sapa angpa tu? mampuih!!! suma tak begheraq cegah maksiat. wat peghangai lak si penggejala,si ostat yang tak tegoq,si para-para pegawai yang duk ada,kawan-kawan penggejala,meredhoi ja pa yang dok belaku.


buat pengetahuan suma,admin dapat info dari infomer suma cawangan,terutama cawangan yang di entrikan,takut nak bermaksiat lagi. artikel sebelum ni amat berkesan dari segi benteras maksiat,pelajaq mesir la ni dah takut dan berhati2 untuk membuat maksiat,jadinya maksiat akan banyak berkurangan,paling tidak sebab mereka takut,kalau pong tak sedaq. bunyi-bunyi suara mcam burung pipit meledaq2, duk bebunyi " woi...aku takut sioott!!! takut nak wat kija biasa kita, sebab paparazzi duk ada dimana..pah ni kalau nak wat kija kita,kena pikiaq puluh kali sioott!! " tu bunyi2 yang admin terima dari infomer. sikit sebanyak,kalau angpa nak kutuk admin pong, admin tak kesah. coz admin berjaya sikit manyak kurangkan maksiat. angpa wat pa? bantu pa? cakap kenchang... pieee... rahh...

kalau tak ada isu macam ni dibangkitkan,alamat sampai kiamat semua membangku dan mengkayu dan membatu, macam semua fine ok smart,cantik,baguih lughuih ja keadaan kat bumi nabi ni. jangan tutup pekong tanpa tindakan,takut melarat nanti, mesir jadi sarang pelacuran,bohjan bohsia. nak ka tengok bumi nabi jadi macam thailand? simpang malaikat 44. so kena betindak awai.

satu pemikiran admin nak bawak,suh angpa pikiaq. bagi misal tengok... angpa nak tengok ka disekeliling kawasan dan dikawasan ka'bah orang duk berzina,berbikini,jadi tempat pelancongan maksiat,tempat foya-foya,tempat shisya. angpa nak tengok ka dikeliling dan dikawasan masjid nabawi dihiasi dengan tawaran2 gadis melacur,laki-laki membohjan,membohsia,manusia berfoya-foya, menshisha,mengganja disitu. sanggup ka tengok camtu!!!? sanggup ka admin tanya nih!!!??? jawabnya mesti dok kan..

apa bezanya bumi nabi mesir ni,kat sana(saudi),kalau ada orang wat tak elok,kita kutuk abis,duk cakap "apalah,kat mekkah pon nak buat maksiat ker?" macam mana kita sayang dan jaga nama tempat suci di saudi(makkah dan madinah) sana, macam tu jugalah mesir ni,kena jaga jugak nama islam,walau pong bukan ka'bah dan masjid nabawi duk ada dimesir, tetap juga bumi nabi kan. hormatilah bumi nabi.sini tempat nabi musa,nabi daneal,nabi yusuf, imam syafi'e,tempat para ulama' besaq2 dan len-len.

fokus topik balik...pa pong, bepandukan pada yang buat gejala dah tarik gambaq FB lepa, admin pong dok rasa takyah nak dok tempek gambaq lepa lagi, buat lepa popular satu hal lak nanti.undian pong dok admin tengok,komen cbox pong admin dok tengok, email dari kawan2 lepa pong admin baca, lepa macam dah sedaq,sebahagiannya.tapi kalau wat lagi, komen lagi pedas menyampai disegenap ruang maya. admin akan tarik gambaq yang duk jelas, taruk gambaq kaboq.

gagas'adios...wassalam...

1 ulasan:

zhuliana berkata...

ermmm minta ubah sedikit gaya penulisan kepada bahasa yang jelas dan mudah difahami.. terbelit lidah nk baca bahasa utara.. maaf ....