Isnin, 4 Januari 2010

Happy new year : tangkap basah !

JogEt Pictures, Images and Photos
muda-mudi sekarang nak hancur,didik keturunan dengan maksiat !

INFO 4 JANUARI 2010: Happy ke new year ni? ape dah jadi lagi? berita awal tahun 1 jan 2010 baru-baru ni,trajis yang berlaku menghantui muda-mudi kita begitu menjanggalkan (dalam islam) dengan mempamerkan maksiat tanpa henti.Happy new year dengan khalwat,datting,couple dan macam-macam kerja setan yang dilakukan,dengan penguasaan penuh atau separa penuh(60-40) dari setan terus membawa mahasiswa-wi ke kancah celaka (membinasa diri)

Apa dah jadi new year ni? nak tahu.. tanya unit HISBAH ! dalam part ni,admin sedikit hendak menyatakan sokongan terhadap wujudnya UNIT HISBAH semacam yang bawah kelolaan persatuan dimesir seperti PMRAM dan PERUBATAN. mengapa persatuan-persatuan yang banyak dimesir ini selain PERUBATAN,BKAN,DPM tak ada unit HISBAH? rasanya tanggungjawab tegak ma'ruf cegah kemungkaran semacam membenteras gejala zina beleluasa,datting,couple,khalwat,basah lenjun ini adalah tanggungjawab bersama. Tapi pelik,mana perginya suara-suara pertubuhan yang begitu hebat melaungkan islam,tetapi kerja seperti ini yang admin dah kira wajib sebab tak ramai yang buat,tidak dilakukan dan dilaksanakan.mengapa?

Nak tahu apa dah jadi? yang dah terjadi, baru-baru ini INFO KINI dapat berita soheh ada beberapa kejadian dan salah satu kejadian bertempat dipenempatan pelajar malaysia dimesir (tak boleh bagi tahu kawasan mana, sebab jaga aib orang) berlaku satu keadaan yang tidak baik,bukan datting,bukan couple, tapi tangkap lenjun/basah senang cerita kena tangkap khalwat. pelajar yang bukan pengajian islam ini ditangkap dalam keadaan terlalu mencurigakan.Berada dirumah pelajar perempuan dalam keadaan berdua-duan ketika ketiadaan rakan serumah perempuan tersebut diawal tahun 2010(1 januari) bertepatan dengan hari baik waktu baik,iaitu jumaat.melakukan perkara yang dicegah islam.

Banyak lagi kes,antaranya berpesta dengan pergaulan bebas dan lain-lain.muda-muda lagi, kecik-kecik lagi, tak matang lagi, dah terjerumus ke lembah hina. sebab apa boleh jadi? tak matang dalam berfikirlah jawabnya,kurangnya pendedahan tentang kesedaran kehancuran hidup lepas terjerumus ini dari segi islam atau masa depan.

kucing joget Pictures, Images and Photos
takkan kita nak tengok muda-mudi kita berjoget,bercouple,berzina berperangai macam binatang !

Berita lain, HISBAH peringkat persatuan pun ada menjalankan OPS cegah maksiat ini ditempat masing-masing,banyak juga yang tertangkap,dikhabarkan dengan dattingnya,couple,aktiviti berpakwe dan bermakwe,pelajar perempuan malaysia indonesia singapore berlegar-legar melayari waktu malam yang gelap dengan enjoy-enjoy, dan macam-macam.

persoalannya,bila mereka ni nak insaf? kalau mereka ni memang tak nak insaf,bila kita yang kononya bagus ni nak insaf sama? bila kita nak insaf supaya cepat bergerak tanggungjawab berkumpulan dan berseorangan (yang diwajibkan atas kita selaku muslim) untuk tegak ma'ruf cegah maksiat.bila agaknya?tak kan nak kata : " la...ni bukan kerja aku,ni kerja HISBAH,kerja orang baik-baik,yang diberi kepercayaan.." abeh..diri sendiri tak baik ke?kalau rasa tak cukup bagus nak cegah maksiat,bagus-baguskan lah diri tu,and tak semestinya nak tunggu jadi malaikat baru boleh tegak ma'ruf cegah maksiat.

tapi apepun, admin masih memuji suasana mesir,walau pun keadaan ini berlaku,tetapi boleh dikira masih terkawal jika nak dibandingkan dengan dunia luar,malaysia,U.K,UIA dan lain lain tempat dalam dan luar negara kita.apa pun,ini tak semestinya tanda kita boleh berlapang dada kata " tak apa,kes tak banyak,masih terkawal.." sikit atau banyak kes bukan jadi alasan untuk kita tak cegah maksiat tak tegak kebaikkan. amanah islam untuk semua.

4 ulasan:

adam berkata...

"mengapa persatuan-persatuan yang banyak dimesir ini selain PERUBATAN,BKAN,DPM tak ada unit HISBAH?

isma ana tak pernah tahu ade ke tak,,,,klu ade tolong gtau/// klu tak de selaku persatuan yg meraka kata ade ahli yg berkualiti mesti lah mewujudkan hisbah,,,manusia itu sama...maksiat tu tak kenal erti ORG isma,perubatan,pmram,bkan,dpm,,sebb ia berpunca pada diri,,,oleh itu pihak isma kene amik ihtimam la,,,contohi la PMRAM sebb PMRAM FOR ALL,,

umno luar negara sah2 la suka dgn bende2 camni,,siap wat kenduri kahwin dlm umh lagi,,siap adekan dancing lagi tu...

oleh itu itulah sebb kenapa meraka tak nk wujudkan hisbah,,klu ade pun wat tak tahu je,,,

Awanama berkata...

sepertimana saudara adam cakap punca kemaksiatan seseorang itu dari diri seseorang, tak kira samada dia tu kelab umno, pmram, isma atau lain23 persatuan kat mesir ni.
aku pon pernah dapat report yang ada seorang dikalangan bekas BP PMRAM yang tengok filem blue atau porno di suatu tempat di muhafazah(pasal dia org muhafazah) tapi disenyapkkn identiti pasal jaga aib dia..
dan aku juga dapat tahu dari kawan aku yang masa tu dia baiki pc hewi pmram yang sessi **/**, penuh dengan gambar2 lucah...
so, jangan suka sangat tuduh selain pmram ni jahat dan lain2.. pmram pon sama, ada nafsu juga, malah lagi hebat godaan sebab menjaga dari berbuat haram...

Awanama berkata...

mamat tanpa nama kat atas ni kureng.ade ke nak fitnah BP&hewi PMRAM,kata dorg tengok porno.kot ye pun ko benci pmram sebab ko tak suke pmram cegah maksiat.jgn le main tuduh2 suke2 mulut lancang ko.

betul ape adam kata.tak nampak pun isma begegerak cegah maksiat.takut ke nak cegah maksiat?takut nanti org tak suke ke?laa...kata tarbiah hebat.erm..cam ni gaya,tabligh lg bagus,nasib baik aku join tabligh,xjoin isma,klu x hancur aku.

erm..umno..entah,aku tak kenal sgt umno mesir,xpopular pun.

Awanama berkata...

aku setuju dgn tanpa nama(1).xsemestinye kalo ko PMRAM ko baik,perfect.kalo dah nama manusia komfem2 la ada nafsu sendiri. sama ada tunjuk atau x tunjuk..bkn nak menuduh kan tapi kalau dah ada bukti nak wat camne ka.xpayah la nak backup membe kalo dah komfem dia wat jahat.ape yg dia citer pun nak djadikan pengajaran jugak kan xsemestinya sape yg xmasuk PMRAM 2 jahat.

anyway, aku bukan xsokong PMRAM tapi aku x stuju ar ngan cara ko bg kenyataan 2.kitorg bkn xsuka PMRAM cegah maksiat ke hape.bagusla kan kalo wat camtu tapi xsemua ahli PMRAM 2 baik kan.konon "say NO to COUPLE" tapi ade gak dalam kalangan ahli2 mereka bercouple kan??

terbuktilah kat dunia ni xde sape pun yang perfect.nak tegur pn tegurla kedua2 belah pihak sama ada ahli PMRAM atau bukan PMRAM,bukan backup membe2 PMRAM sendiri!