Sabtu, 3 April 2010

HANYA YANG TIGGAL ADALAH KOMEN-KOMEN (2)

PAPARAN 3 April -

HANYA YANG TINGGAL KOMEN-KOMEN ANDA


KOMENLAH DENGAN PENUH HIKMAH SEPERTI YANG ANDA CANANG-CANANGKAN

BUKALAH MATA DENGAN KEPELBAGAIAN MASALAH DIMESIR DAN BERTINDAKLAH

234 ulasan:

1 – 200 daripada 234   Terbaru›   Baru»
bersama semula berkata...

wakakakka...gmbau aku masuk...pemes2...haha :P

Tanpa Nama berkata...

mcm haram je sape punye blog ni oi.
mana ade joget lambak, manade arak,
cam sial la weh. xpernah pergi dinner agaknye orang ni.

Tanpa Nama berkata...

harap2 benda ni dah tak berulang lah. mereka yg suka kearah benda2 mcm ni - bangga boleh pergi, bangga habis duit beratus even beribu utk baju, bangga dedah sana dedah sini, bangga dpt tangkap gambar ber2 2an, bangga adik lelaki dah besar2 nk cium kakak, bangga dipuji cantik apabila gambar diupload dlm fb, bangga segala-galanya.

ana bila jadi benda-benda mcm ni, nk mengaku belajar kt mesir pun malu. malu sebab sebelum ni takda benda2 mcm ni. kalau nk buat makan2, kami asingkan lelaki dan perempuan. kami jaga tatatertib, aurat.

entahlah, ana tak rasa ana ditelan zaman, tp ana rasa kalian ni yg terlalu leka dgn kegembiraan dunia...

-pemerhati-

bersama semula berkata...

waaaa...aku first komen ke...hahahah...bangga2...hehe...
ala mana der menda2 camtu berlaku...bler dah msuk blog mesti la trus jd hotsss dek tokok tambah...nama pon berita sensasi...kekek...powerst

Tanpa Nama berkata...

"ana bila jadi benda-benda mcm ni, nk mengaku belajar kt mesir pun malu. malu sebab sebelum ni takda benda2 mcm ni. kalau nk buat makan2, kami asingkan lelaki dan perempuan. kami jaga tatatertib, aurat."


haha, u made me laugh dude!
malaysia lagi teruk la dari ni.
malu nak mengaku dari malaysia gak ke?
haha, org tanye kau cakap dari malaysia gak kn?
asingkan lelaki perempuan, hmm nape tak asingkan bumi terus kan senang?

Tanpa Nama berkata...

ahahahaha...
infokini nih cam pemberita ar kan? ala cam laman web gosip2 yg len ar? smue org tak bodooh kot, kate pemberita mmg kene cari cite, kl tak tak laku ar paper dia. saem gak ar cam info kini, pantang ada cite2 mesti kene publish kl tak, takde org la nk dtg blog dia...ahahaha
bodoh!

Baihaqi berkata...

hahahaha..

gambau aku pon masuk walaupun pic ramai2

takpa2 janji ada.

blog ini ahli syurga..tahniah silalah tambah pahala fitnah anda..hahaha

hak3..
macam budak2.

Tanpa Nama berkata...

HAI how can you write a blog with those wrong-spelling words? Ini ke pelajar medic ke pelajar apa ke zaman sekarang? memalukan bahasa melayu lah. Kalau begini caranya untuk membasmi perangai tak senonoh? Dgn menulis "you jin" dekat muka orang lain, akidah mana tu? Sama je perangai penulis blog ni dgn semua orang. Nak buat baik tapi tulis blog dgn fitnah fitnah macam ni. Ingat saudara, fitnah tu seperti membunuh 1000 org Islam, renung renungkan lah perbuatan anda ni ye? harap anda boleh tampil ke hadapan. Kalau mahu menjaga nama baik islam, org arab di egypt pon ramai yg seksi, jadi tegurlah mereka :)

Tanpa Nama berkata...

HAI how can you write a blog with those wrong-spelling words? Ini ke pelajar medic ke pelajar apa ke zaman sekarang? memalukan bahasa melayu lah. Kalau begini caranya untuk membasmi perangai tak senonoh? Dgn menulis "you jin" dekat muka orang lain, akidah mana tu? Sama je perangai penulis blog ni dgn semua orang. Nak buat baik tapi tulis blog dgn fitnah fitnah macam ni. Ingat saudara, fitnah tu seperti membunuh 1000 org Islam, renung renungkan lah perbuatan anda ni ye? harap anda boleh tampil ke hadapan. Kalau mahu menjaga nama baik islam, org arab di egypt pon ramai yg seksi, jadi tegurlah mereka :)

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah terima kasih memberi kami pahala yg berlipat ganda dek fitnah dan umpatan anda. sebagai seorang 'DAIE' anda pasti lebih arif bahawa fitnah itu lebih besar dr MEMBUNUH. tahniah anda hebat. umpama nujum pak belalang yang tak tahu hujung pangkal tapi hanya menggunakan kuasa ramalan akal 'bijak' anda itu dan menghukum sesuatu. xper la kami yang teraniayai ini hanya mampu memaafkan ketidakmatangan anda.^.^

lolipop berkata...

waahhhh..
cam grammy award gituu
ade pengkritik2 sekalian..
congrates GMN!!!
kite berjaya mnarik minat pengkritik2 narrow minded nih...
hihihi
bkn snang nak ade org btkan blog khas utk kite sahaja!:D

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum,saya sebagai anggota unit hisbah/pcm ingin berterima kasih kepada GMN kerana anda semua hebat belaka, hensome hensome. Especially yg buat show tu, badan sasa, macho apa lagi..Mesti power main bola kan? Ramai jugak yg rakan kop kat sini. HAHHAHAHAHAH.

Tanpa Nama berkata...

hahahah.. blog ini mmg cam bodoh.. macamla budak2 ni kesah cerita diorg diwar2kan kat blog.. diorg pnh kna fitnah lagi teruk dari ni..
hahaha...

mcmla post benda ni kat blog akan menyedarkan budak2 tu.. lagi memberontakla budak2 tu. lagi susah PCM nak kawal budak2 ni..

hehe.. perluke buwat benda ni? blogger ni bukan nak sedarkan org len.. dia enjoy malukan manusia lain je.. tutup orang untuk diorg bertaubat.. kui3

mizah berkata...

there's a way for everything.mmg bagus,the fact that you're highlighting the issues yang you rasa tak bagus dan patut diubah.but what pisses me off is that i dont think you're doing this with educating people as your purpose.it's more like you're sitting on your high pedestal and judging others,passing remarks as though they're facts.

siapa anda untuk mengatakan semua itu?siapa anda untuk melabel pelajar-pelajar ini?diri sendiri tu dah terjamin ke?
kalau nak mengajak ke arah yang baik,buat dengan cara yang baik.now it just looks like you enjoy creating drama and sadly some people actually take what you write seriously.

i'm in one of the pictures as well.to me the dinner was done in the good intention of merapatkan silaturrahim between the students,which is to me more than anything PCM has ever accomplished.

and it's true,kalau nak report something tu,make sure your informations are accurate,jangan nak tokok tambah just to make your story more entertaining.

Tanpa Nama berkata...

Saya setuju dengan kata kata anda di atas ni. Bukan apa....ye lah saya sedih la. Saya mmg sedih. Nak balik malaysia lah camni. Kitew cedih. hahaha.

Well mister writer, I can assure you, that this matter will be brought to the embassy. I myself will do this, trust me I let the government of Malaysia know what have you done. And so the police will soon knock on your beautiful door and say " Hai encik, marilah ke balai. Banyak benor mu buat cerita ye?"

Tanpa Nama berkata...

mane gamba saye?
saye pn stylo milo jugak mlm tu??naib juara king la katekan,,,sigh

Tanpa Nama berkata...

Munzir.

saya berharap blog ini bkn dri ahli PCM mahupun dri mane2 ahli persatuan di Mesir.

sudah2lah penulis blog...

HafizAdam berkata...

kelaka r uols. marahkan penulis blog, tapi diri sendiri tak bernama. tengok I ni nya~
ade name. blog pun ade. sila masuk ye. =)

xy berkata...

penulis blog.ko buat bende ni.lg byk org tambah dosa free.pakat2 lawan mngumpat.yg tu bagus ke?

info ko tu ko yakin tepat ke?aku rase x.yg tu bagus ke?

bukan aku nak ckp ko xbaikla.ko baik.1pahala ko dapat.dosa yg ko dapat pulak mcmna?

buka mata.

shygurl berkata...

nauzubillah min zalik..
actually i've seen sumore worse pic than this..
u guys shud repent..
life is short..
klau mati esok x sempat nk tobat

n mizah.. there is a lot more better ways to rapatkan silaturahim
i don't think by encouraging people to dress up and hang out can rapatkn silaturahim..

please revise ur thought

Tanpa Nama berkata...

hahahahah yg buat show badan sasa... tu yg kitorg nak dgr.. WAKAKAKA! i like this blog... buat la lagi byk blog yer... hee... best jugak dgr BULLSHITssss nie...

Tanpa Nama berkata...

shygurl.
masing2 ada pendapat.jgn nak kondem pendapat org.

shes got point.n oso u.

gua rase xyah nk besar2kan pun.

Neither LIBERAL nor EXTREMIST berkata...

Maka terbukalah pekung orang di Mansurah,

Adakah agama Islam mengajak kepada PENGAIBAN?

Ini adalah salah satu contoh mengaibkan orang,

Jika ia pun mereka2 ini salah, gunalah fakta, gunalah dalil dan gunalah bahasa yang cantik,

EXTREMISM LEADS YOU TO NOWHERE!

saya dikhabarkan pulak gambar perumpuan yang anda letak yang dikatakan menyanyi tu, sebenarnya pengerusi majlis,
apa dah jadi ni?
jangan kita lontar batu dari dalam rumah kaca.

jangan membuka pekung orang,
jika ya pun mereka salah,
perlukah mereka diaibkan sebegini rupa?

sahabat saya muka pun dah terpampang di blog ni,
tak mungkin kawan2 rapat tidak mengenali beliau dengan hanya memadam mata,

saya pinta pada penulis blog,
agar bawakkan bukti,
tulislah secara berhemah,
berfakta dan dalil.

jangan membuka pekung orang.

sekian

akashah berkata...

What mizah said is true and do not need to be revised thank u. Seriously ppl or pcm or whoever who are against the dinner and take great pleasure in 'mengumpating' other ppl, you guys are the one sinful 1. For judging ppl 2. For writing such bullshit on the net and putting pics up for ur own pleasure and 3. For arrogantly believing that you guys are so 'alim' and better than the rest of us. NEWSFLASH you guys are just equally human not more than we are. So the next time u blog owner have thoughts, keep it in your own head. Unless u give birth to us all, u do not have the rights to judge, publish, or openly diss ppl here or anywhere.

Tanpa Nama berkata...

atok.azree


orang gemok memang kuat gelak ...hahaha kelaka la u ni penulis blog...tp thx ade gmba aku...stailo 60an...

mat tech berkata...

wey npe gmbr mat tech ngn rentap xder... syial ah.. hensome ap kmi...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum saya ucapkan kepada orang yang buat cerita sebegini rupa. Mesti yang buat ni x pernah pergi ke dinner sebelum ni, betul kan? kat Malaysia mana ada asing asing lelaki perempuan. Kalau nak sangat tentang benda ni, tu, gi kat Anugerah Juara Lagu tu, buat announcement suruh semua balik pakai tudung, pakai baju kurung. Pergila. X pun kau buat camni mesti kau sedih sebab kau xde gf/bf kan? Muka hodoh sgt. Xpun, nak gi dinner, tapi x dapat, dah penuh. Sedihkan awak? HUHUHU. Haih, penulis blog.., sedangkan sesetengah negara islam lain boleh dikatakan campur semasa dinner berlangsung. Ana x faham la dengan enta ni. Nak kata dosa orang buka aurat apa semua. Yang kau buat benda ni, x berdosa pula? Saya rasa dosa yang awak dapat, lebih banyak daripada dosa dosa orang yang membuka aurat ni. And one more thing, awak cakap doctor2 dan ustaz2 yang dilahirkan dari mesir sekarang dah x sebagus macam dulu, ni la contoh ustaz/doctor yang tidak bagus. Buat benda bodoh, memalukan diri sendiri. X belajar agama agaknya. Awak faham x masuk 'mengaibkan' orang? Kalau x faham, ni, ana boleh terangkan. Stupid arse-hole. And satu lagi, gamba saya pun ada termasuk. Saya boleh buat solat hajat supaya ada perkara buruk atau balasan yang Allah akan tunjukkan kepada awak ni. Sebab awak telah mengaibkan saya di blog ni. Harap harap x lepas la pengajian anda di bumi mesir ini ya? Kalau xnak perkara ni terjadi, MINTA MAAF di khalayak ramai, dan tunjukkan muka awak tu sekali. Kalau berani la. HAHAHAHA. Macam kau x pernah buat dosa. Perfect la kalau kau x pernah buat dosa kan 'bodoh' ? Malu aku sebagai pelajar di mansoura ni, ada anjing yang nak melagakan antara bangsa bangsa nye sendiri. Bodoh sekali lagi untuk anda. Padan Muka.

bersama semula berkata...

haha...abes lar adik2 sume dah ngamuk...aku dok tepi je peratikan...hahaha...pe2 pn komen aku yg pertama skali...jgn jeles...hahah...

Tanpa Nama berkata...

timi
mr. blogger why didnt u include my pic??? haiyaaaaaa

misz17 berkata...

eh excuze me.xde keje ke write all this stuff?but i wud say thanks la.
because mansourah students mmg popular pun.i heard yg write this blog is orang cairo?i thnk u are jealous that u are not popular like us mansourians. oopss salah pulak.MEDICAL students mansourah yg famous.not the other mansourians.kepada u guys dapat masuk blog,i congratulate u all!jom pegi house party!boleh masuk blog lagi!:))

Tanpa Nama berkata...

saya pun unit hisbah juge..
saye pun nak g, tp x dpt.
saye jeles.. :(

Tanpa Nama berkata...

salam,

why do you have to take all the effort to fitnah orang lain and mengaibkan orang lain and eventually all the dosa goes to you?
pemulis blog, you have to really find a way to tulis secara lebih beradab or not to write anymore, seriously.
and please, find an accurate facts. basically if u're not even there to witness the event dont write as if you know everything.
yes, there were many flaws regarding how people dressed up and all. but that was beyond anyones control, wasnt it?
pleaselah, semua orang dah besar, boleh fikir sendiri what to do and what to not. it depends on them to decide which path to go.
if you're that good, not to write this kind of blog. gunakan pendekatan berhemah. bukan menakutkan orang. bukan melaga2 kan orang. bukan menfitnah diesebalik topeng dan terus membiarkan orang berlaga2 dan mengumapt.
ade banyak lagi cara untuk berdakwah, semestinya ini bukan salah satu caranya.
don't judge to much. thnx

Tanpa Nama berkata...

Everybody chill ok? JOM ke al-ghamry mensadorkan badan.jaga ah summer nanti, badan aku meletup. ESPANYORINOO. BAHAHAHAHHAHA.

PS; mana gang aku neh?

Tanpa Nama berkata...

walaupun saya tidak menyertai makan malam itu, tapi saya kenal sahabat2 saya di mansurah ini..dan saya sangat sedih apabila sahabat2 saya difitnah sebegini..

dan komen ini bukan hanya untuk entri in, tetapi juga untuk entri2 yang lain yang hangat-hangat sehingga mampu memarakkan bara api..

selagi entri2 berbentuk fitnah ni ada dlm blog ni, selagi ada orang membaca dan terus menyebarkan fitnah tersebut, selagi itulah saham fitnah penulis blog ini akan terus berganda..

kalau nak tegur, nak dedahkan perkara maksiat demi kebaikan, saya juga sokong tapi dengan syarat cerita tu betul..tapi di sini cerita dah melampau-lampau banyak unsur fitnahnya..
dan perlukah sehingga pihak yang tak perlu tahu juga jadi tahu?

jika di sidebar ada tertulis mengumpat yang dibenarkan..sya rasa penulis blog perlu keluarkan juga dalil dan hadith beserta nas2 nya jika ada memfitnah yang dibenarkan..

kalau penulis blog ni buat solat taubat berapa banyak kali pun, selagi pihak2 yang difitnah dan menerima kesan buruk drpd penulisan di blog ni tak memaafkan, dapat cium bau syurga tak agaknya? *maaf, saya tidak berniat untuk mejatuhkan hukum..cuma saya tertanya-tanya..ada sesiapa boleh tolong jawab?*

apa point penulis blog ni buat entri2 sebegini sebenarnya?
terlalu banyak provokasi, buat saya terasa geli di sudut hati..

saya punya cadangan untuk penulis..daripada anda bersusah payah mengarang dan mencanang berita ikut sedap rasa sendiri lalu menambah saham untuk timbangan sebelah kiri anda sendiri, adalah lebih baik anda mencari berita2 yang membina..
contohnya, temuramah pelajar2 yang dahulunya tidak bertudung tapi hasil pendekatan tertentu, pelajar ini telah terbuka hatinya untuk bertudung..buat pengetahuan penulis blog, pelajar-pelajar ini ada di mansurah..adakah penulis tahu kisahnya? adakah penulis tahu apa pendekatan yang dilakukan? ataukah penulis tidak ambil tahu kisah-kisah yang bermoral dan membina seperti ini?

apa pun, tahniah kepada penulis blog kerana berjaya menarik traffic dengan pendekatan murahan yang anda lakukan..tahniah juga kerana berjaya mengarang dan mengolah berita dengan begitu baik sehingga ada yang mempercayai fitnah yang telah anda selitkan untuk menghangatkan lagi berita anda..
dan lagi satu, tahniah kerana labu yang anda cuba baiki kini telah berlubang..(sesiapa yang sedang mengusahakan pendekatan dakwah di mansurah ni pasti sedang pening kepala..ada orang mengintai celah kelambu mereka dari jauh dan tiba-tiba mencampakkan bom asid - buat orang lari, juga merabakkan kelambu mereka)..terima kasih kepada anda wahai penulis blog..


maafkanlah jika ada keterlaluan bahasaku..

Tanpa Nama berkata...

~bro al-ghamry gym~
saya ni abg sado geng gym al ghamry... gang kamu sudah dtg la bro! ahhaha okay2 sama2 pegi gym kasi letup sikit biceps.. =) sambil2 tu gelak baca blog mengarut nih... waaaaaaaaa... mende die nih merepek.. BEST COUPLE GETS A ROOM?? uhuk2.. tbatuk saya di buatnya... im allergic to bullshit...

lol berkata...

Sape suruh upload gambar kat internet. inilah padah. Mcm2 boleh jadi so xleh nak marah dah. Korang yg gi Annual dinner tu asyik nak pikir diri tu betul je. Mmg penulis blog ade salah tapi korang pikir2 jgk la dosa2 korg.baik lelaki n perempuan.Penulis blog ni pon satu.jgn la main tuduh fitnah je.

Baihaqi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
chab and cho berkata...

kenapa gambar kami tiada? sobs sobs

Tanpa Nama berkata...

fed up betul. study lagi bagos!

Hati Aku Ada Gelongsoq berkata...

Tanpa Nama(pemerhati)-

entahlah, ana tak rasa ana ditelan zaman, tp ana rasa kalian ni yg terlalu leka dgn kegembiraan dunia...

-pemerhati-

sHYGIRL-'nauzubillah min zalik..
actually i've seen sumore worse pic than this..
u guys shud repent..
life is short..
klau mati esok x sempat nk tobat

n mizah.. there is a lot more better ways to rapatkan silaturahim
i don't think by encouraging people to dress up and hang out can rapatkn silaturahim..

please revise ur thought'

Salam.
Kepada encik pemerhati tu, hang duk kata orang bangga2 semua tu, yang hang dok bangga 'kononnya' hang tak ditelan zaman tu apa kes?

Hello, encik permerhati. Sah-sahla hang jadi pemerhati untuk sebelah pihak ja. Sebelah side lagi hang tak tengok kan?

Apa masalahnya kalau diorang nak pergi? Ada bikin kau sakit ka?

Apa masalahnya kalau diorang MAMPU nak berhabis duit? Kau jatuh fakir ka?

Aku rasa, pihak penganjuq da habaq dress code macam mana. Bukan diorang pakai bikini.

Lagipun, kau tengok ni ja..kau tak tengok betapa BANYAKNYA gambaq yang menunjukkan gadis2 yang datang ni menutup aurat. Siap pakai jubah, baju kurung... apahal? Kalau pakai dress pun longgaq labuh suma tu macam mana???

Yang pasai adik cium kakak tu aku tak puas hati. Apasai? Hang nak tolong ciumkan kakak dia ka?

Dah kawan2 depa nak puji, apa masalah? Hang nak juga kaaa??

Hang tau dak, malam tu, pintu masuk pun asing...apatah lagi tempat duduk. Apa kes????

Wei...bukak sikit mata tu.
Bukak biaq tesemboq bijik mata tu.
Tengok SEMUA, bukan sebahagian ja.

Hang tak tau, jangan dok kepoh naa.

Yang si shy girl ni plak...hang dah taubat ka?

Memangla banyak cara lain. Ni salah satu. dah depa nak melaram, biaq pi la. Hang nak jugak kannn?Aku tau da... Aku tengok kat mesia tu lagi dahsyat, hang tanak suh depa taubat sama?

Malam tu takdak pun acara yang mencampoqkan laki dengan pompuan. Hang datang ka? Kalau tak datang diam naaaa....jangan nak buat baik suh orang dok bertaubat bagai.

Kalau cara penulisan cam penulis ni ada etika ka? Ada adab dan tatasusila ka?

Tak payah la nak keji2 depa. Pi cari cermin, tengok sikit muka hang tu. Baguih sangat ka?

Yang penulis ni pun satu.
Konon nak berdakwah, konon alim sangat, janganla nak duk riak sangat dengan apa yang hang belajaq.

Hang menulis blog takdak pakai akai ka? Suka hati hang ja nak letak nama agensi, nama kelab semua...hang tau dak fitnah cam ni boleh buat hang disaman kerana mengaibkan?

Hang ada duitka nak bayaq saman berjuta?

Sebelum ada tindakan ke atas hang, baiklah hang pergi bertobat bak kata shygirl tu. Hang 'macam' ilmu tinggi, tapi hang tak praktikkan. Depan orang ramai hang macam hebat sgt ckp pung pang pung pang, kang dah kena sedas, kata tak guna cara baik pulak.

Hang kena mintak maaf kat suma yang hang dah malukan, termasuk agensi yang hang dah cakap tu.

Hang pikiaq guna la otak sket.

Hang ingat ni benda baik ka?

Ini telah memecah belahkan manusia lagi ada.
Dosa hang dengan manusia yang hang dah aibkan ni, lagu mana?

Lagu bollywood? Lagu hollywood? Toksah la hang nak campaq nila kat budak-budak agensi. Hang tau dak, hang mesti tak tau.

Budak-budak yang hang dok label2 tu, ada yang result mantap. Hang mantap sangat ka?

Pi tobat lah wey.

Toksah nak riak, taksub, bangga sangat dengan apa yang hang da buat ni.

Fakta: Budak2 yang masuk/pro PCM pun datang dengan agensi jugak.

Tanpa Nama berkata...

Saya gang Al-Ghamry gym.

Saya nak meletupkan chest saya. Mari ramai ramai ESPANYORINOOOO. HAHA.
Blog ni mesti budak bodoh yang buat. Jealous, xde girlfriend/boyfriend sebab muka hodoh. Xpun memang mak bapak ajar mengaibkan orang agaknye. HAHAHA. Sorry bro/sis. Saya mara la. Sebab gamba saya ada ni. Main ambik je. Ingat gamba den free agaknyee. Saya nak buat solat hajat la. Bagi awak ni diturunkan musibah oleh Allah. Insyaallah. HEHE

matmotor berkata...

muahahaha! tak kisah ah ,halamak haiii.janji aku tau aku semart dan awek awek aku cun melecun .tu yang penting.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
mat rem berkata...

ak elah, ko pakai kusam, busuk tak pakai deo sebab ader alcohol, kain langsir, nak kecoh org lain pakai cantik apahal. arab saudi wangi and glamorous je aku tgk. islam gak, KAYA di dunie dan akhirat gak.
ko tu dah la takder pape, nak harapkan pahala, dah kasi kat dak2 ni, gi mam ah wey

Tanpa Nama berkata...

Eh eh. Gamba saya ada. First pula tu. Terima kasih encik blogger :) Berapa bnyak dosa dah awak dapat hari ni. Tahniah :D

aat berkata...

adoiii~~~ masing2 dgn ego xnk ngaku kslhn masing2...
pning la ginieh... dua2 pihak bsalah tp kte bkn cri org yg plg salah.. kte wat cm ulama2 dlu ble ade khilaf kte cari mane yg lbih btol.. bg pdgn sy,sy lihat pnulis blog nieh lbih byk btonye wlupun cara pnyampaian bliau ini agak tdk bhemah.. bg yg tlibat dlm blog ini,dihrpkn anda sume dpt amibil yg jernih saja dprd teguran penulis blog,jgn le hirau cacian penulis blog nieh.. bliau sudah berusaha smpaikn mesej bliau,biar Allah shj yg mnilai sjauh mana kbatilan cara pnulis blog ini dlm mnegah yg munkar... sy x ske le ppecahan sbigini disebabkn khilaf yg kterlaluan.. Rasulullah s.a.w pernah mengatakan bhw "pcambahan pdpt dlm ummatku adalah suatu rahmat"..
tp pdpt yg ditafsirkn para ulama disini ialah pdpt yg bsandarkn kpd al-Quran & Sunnah.. jd pdgn sy biar anda sume bahaskn pkara ini dgn lbih arif mggunakan dalil mahupun hadis sbaik2nya utk mlihat pihak manakah yg lbih bnr.. bknnye manakah pihak yg bsalah... itulah cara pmimpin2 umat Islam dahulu kala menyelesaikan pdpt melalui syura apabila ada khilaf...
saya ini hanyalah hamba Allah yg sgt hina... hrp pdgn sy ini dpt ditrima oleh semua pihak... krn sy pun pernah bljr di mansurah & skrg ini sy mnuntut di kaherah.. sy juga seorg azhari juge.. jd sy berikn pdpt bdasarkn biah yg sy saksikn di kedua2 tmpt ini... trima kasih... (^_^)

Tanpa Nama berkata...

*Mansoura Medical Studnt( well known for social problems)*

gmba di uplod utk viewing pleasure, utk kwn2, utk family usha..its what ppl does..for certain ppl, they live that way, nothing can change them.. they'll change for the better, with Godwilling.. InshaAllah.. hidayah dpd Allah.. bajet buat blog kutuk mcmni boleh ubah ppl, bajet buat blog gini, stdnts the nextday pakai tudung.. these stdnts, let them decide wats best for them. dosa masing2 sndiri tanggung.. these pics bkn utk di buat blog then di fitnah oleh bangsat2.. ive never met such idiot as lol...

Rock berkata...

والفتنة أشد من القتل

Saya rasa, dengan berbuat begini, admin blog ini turut sama menyumbang dalam dosa fitnah.

لا يحب الله الجهر بالسوء من القول إلا من ظلم وكان الله سميعا عليما

" Allah tidak suka seseorang mengatakan sesuatu yang buruk kepada seseorang dengan terang-terangan melainkan orang yang dizalimi maka dia boleh menceritakan kezaliman tersebut ; dan Allah itu maha mendengar dan maha mengetahui." ( 148 : an-Nisa)

Renung-renungkan lah..
Andai kata mereka yang teraniaya berdoa..
Wallahualam..

Pok Jak PCM berkata...

yo. saya PCM. Nama saya pok jak. Nak bagitau. Saya pun ada masa kat dinner. Tapi kenapa gamba saya xde ni. Saya sedih laa. huuu huuu :'(

Tanpa Nama berkata...

okey semua, sila flag blog ni

Tanpa Nama berkata...

http://akhisalman.blogspot.com/2010/01/doa-kecelakaan-kepada-orang-yang.html

Ahmad Safuan berkata...

Hai Mr/ Mrs Blogger. Terima Kasih, saya Mad. Gamba saya ada. Wee. Terima Kasih. Moga moga ada balasan kat awak ye. Tunggu ye awak :)

Tanpa Nama berkata...

semua cari penulis blog ni pastu kita pukul dia

Tanpa Nama berkata...

FLAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGG
RAMAI RAMAI!!!!!!!

marlboro berkata...

i smell jealousy! auuuuuw

kukumalu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
boyo berkata...

JOM! titew pekenew shisha ramai2 luu. pastu nak gado ke apew kew, tu kitew leh bincang kemudian k?

Tanpa Nama berkata...

Xpayah lah sampai nak pukul2.
xkan nak gaduh2 sesama umat Islam..Kalau org bukan Islam tgk,bertepuk tgn diorg..
Penulis blog ni pun satu hal,dgn cre ni da buat kite sesama islam smpai nak gaduh2..kenapa la xpk kebaikan & keburukan dulu sebulum tulis post ni..
pe la nak jd..huhu

Tanpa Nama berkata...

Diorang tak wat dinner...sebab tu diorang kiciwa!!!

Tanpa Nama berkata...

masing-masing ada kesalahan...sementara nyawa dikandung badan,mari lah sama-sama bertaubat.akhirat adalah destinasi utama, dunia hanya menjadi persinggahan..yahudi banyak memecahbelahkan kita.

aat berkata...

"xmo gado2 ye anak2....
jht2 yahudi kt luar umah tuh tgk je anak2 dok gado canieh...
masing2 tgh gado lg le depo sronok sng nk psg bom kt umah nieh..."
kata ibu kpd anaknya...
aiseh... pning tol... mcm2 le korg nieh... satu psanan saja utk kte bsame,jgn syadid sgt & jgn liberal sgt... nk jd moderate tgh2 tuh yg ssah tuh.. sy nieh pun kdg2 syadid & kdg2 liberal jgak.. astaghfirullah.. Allah shjlah yg mmpu mnilai kte... huhuhu~~~ (^_^)

Mrs Rock berkata...

Salam,
I love u rock!!! I tau la u famous da skrang.. I jealous la...
admin npe x ltk gmba i skali i hot gak mlm 2... gmba i x cukup sexy ke nk masuk sni...yang sexy2 je ley masuk sni ke? tp kn i prasan ade je pakai bj kurung 2 ley masuk gak pe kes... xkn i kne pakai purdah baru ley masuk blog "hot" ngan fitnah ni... ke u x cukup kuota dosa da.. ahaks...Pape pn i mls nk panas2 cacing summer2 ni... bia u sorg je la pns ngan dosa kat akhirat nnt.. igt bro/sis kalo buat dosa ngan org kne mintak maaf kat org... kalo buat dosa ngan allah boleh bertaubat... allah tu maha pengampun dan maha mengasihani tp bro manusia x sehebat tu bro... Kalo we all x maafkn mcm ne bro? Pape pn bro i xde hal la ngan u bro i maafkn u la i xnk nnt jadi hati hitam, ilmu pn x masuk... I da nak exam da ni... Minta maaf la bro kalo i ni sebaik dan semulia u.. I'll try to change in my own way but not because of u la bro but because of allah... Kerana Allah lebih mengetahui..

cukup2 la 2 bro... politik byk sgt la bro...
salam alaik :D

Tanpa Nama berkata...

i'll be keeping all the evidence there's in here. one day. just one day. if i knew who post this. u'll be receiving summons letter. u have no right at all to post any pictures that doesnt belong to u. sit tight and wait.

Mrs Rock berkata...

Salam,
I love u rock!!! I tau la u famous da skrang.. I jealous la...
admin npe x ltk gmba i skali i hot gak mlm 2... gmba i x cukup sexy ke nk masuk sni...yang sexy2 je ley masuk sni ke? tp kn i prasan ade je pakai bj kurung 2 ley masuk gak pe kes... xkn i kne pakai purdah baru ley masuk blog "hot" ngan fitnah ni... ke u x cukup kuota dosa da.. ahaks...Pape pn i mls nk panas2 cacing summer2 ni... bia u sorg je la pns ngan dosa kat akhirat nnt.. igt bro/sis kalo buat dosa ngan org kne mintak maaf kat org... kalo buat dosa ngan allah boleh bertaubat... allah tu maha pengampun dan maha mengasihani tp bro manusia x sehebat tu bro... Kalo we all x maafkn mcm ne bro? Pape pn bro i xde hal la ngan u bro i maafkn u la i xnk nnt jadi hati hitam, ilmu pn x masuk... I da nak exam da ni... Minta maaf la bro kalo i ni x sebaik dan semulia u.. I'll try to change in my own way but not because of u la bro but because of allah... Kerana Allah lebih mengetahui..

cukup2 la 2 bro... politik byk sgt la bro...
salam alaik :D

Fyra berkata...

Assalammualaikum. Saya ada 10 bende nak ckp. Cuz actually ade 1000 tapi malasla =.=

Number 1. Awk xpergi. Awk xtaw. In other words, you are talking about stuff that u know nothing about. Apa beza awk dgn majalah mangga? dgn website OhArtis? Awak nak jadi journalist yg fitnah2 gossip2 ke? Mungkin niat awk agak, saya ulang AGAK betul. Nak bagi sume org open their eyes. Tapi cara awk salah. Awak post blog macam nak cari gaduh. Buat propaganda. Tak kaji betul2. Cube contact and temuramah Sito dulu. Saye rase die xkisah. Die open je kut. And NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA. If nak go on blogging, silalah. Nak open eyes? At least fakta tu bagi betul la bro. Bukan hentam sedas je. Ayat tu elok2 la sikit. Tegur elok2.

Number 2. Pintu nk masuk asing. Meja asing laki prempuan. Nak bukti?? kalau nk sekodeng opposite sex pun kene gune camera ZOOOM. Mereka xde pun bersembang2 sewaktu dalam penjagaan ajk gmnsc, smpaila majlis da habis thn diorang nk amik gambar sndiri2. Tu bukan responsibility gmnsc. Kalau awk ckp mereka yg menggalakkan, saya faham maksud awk, tapi itu BUKAN niat mereka. Janganlah caci je.

Number 3. Ade segelintir yg mendedahkan aurat. Saya faham awk marah, awk budak mesir, awk malu sbb nnt balik kampung nnt mama ngn papa awk marah awk kan? sbb jiran tetangga kutuk awk. Tapi ehhh lupe lak, camne jiran tetangga awk taw ek? Oh yaaa...sebab awk yg umum trang tang tang kat internet.Oopsss.. Sekarang saya pasti pcm sedang cube mendekati mereka wisely. Somehow, I hav faith in the new pcm's leaders. Mereka tahu berdakwah. Mereka bukan jenis yg pergi dgn akhawat yg xpakai tudung thn terus ckp "Hey taw tak awk bakal penghuni neraka?". Tu bukan dakwah, tu saje nk bagi mereka benci, hot and mcm kalau ade terfikir nk berjihab, terus xnk. Oh tapi terima kasihla. Usaha2 pcm nk berbaik2 dgn golongan gua sume awk nak musnahkan. Terima kasihla cuz masuk campur dgn bende bukan urusan awk dkt bukan tempat tinggal awk yg awk tak tahu ape2 and awk jahanamkan usaha2 mereka yg nk try berdakwah. Thx la sgt2. Appreciate it la.

Number 4. Tak. Takde langsung pun agenda lucky draw dpt bilik kat hotel ramada. Xpernah ade pun. Just ade makhluk Allah saje nk mengglamourkan annual dinner so saje nk bwat gossip2. U know they ACTUALLY like gossiping. Eh, macam awk kan?

Number 5. Kenapa xnak gtaw nama awk sape? Takut ade buaya kejar awak? Awww...kesiannye...

Number 6. That girl u said singing? She's the pengerusi majlis yaww. And I love her. Untuk pengetahuan saudara/saudari, takde sorang pun perempuan dlm majlis tu menyanyi atau bwat konsert. Too bad kan? Salah info punye la banyak dalam blog awk. Hmm ni jatuh dlm kategori ape ni? Mcm ur previous post abt club umno bg salah info? Eh3, awk dua kali lima je kut.

Number 7. Oooo...sorrylah. saya suka hug my father in public. Kiss my FAMILY, my sisters and brother in public. Pegang tangan diorang. Maafla. Saya xtaw pun salah. Saya anak bongsu. Saya bukan saje nk perasan depan public that heyyy this is my pa/brother and they are hensem. Takde kuasa pun. Its just sweet you know. Jarang jumpe family yg express their love to each other openly. Oops..salah ke buat mcm tu? Tapi saya xnk mati before gtaw diorang every day that I love them.

Number 8. Saya xbangga habiskan duit beratus2 beli baju. Tp maafla saya bangga beli baju yg saya suka dan materialnya comfortable. Xpercaya ke? Try beli baju branded. And feel the material on your skin. Berbeza. Tapi malang sekali saya xpulak dedah sane dedah sini..so xbole minx maaf.

Number 9. Saya sebenarnye xkisah if ade next annual dinner ke x. Tapi seeing what u write. I sincerely hope ade next dinner. And ofcoz I hope that nanti awk buat gossip lagi. Eh, next time letakla gambar saya. Saya nak pahala jugak. Mana aci awk bagi kat mereka je. ^^


Number 10 : Oh before I wind it up, I think you should know that not only your english sucks, your malay too.

P/s: Nama saya syazana. Saya semester 4-manchester. Mansoura uni, feel free to bash me openly instead of being a coward ^^

Fyra berkata...

Awww..saya sebenarnye xde niat nk mengapi2kan keadaan. Tapi kalau TER-buat maaf ye. Just my opinion.

DEVOTEE berkata...

apa sudah jadi...

"Ya Allah, kami semua hamba-Mu Ya Allah. Engkaulah yang menciptakan kami. Sebagai hambaMu yang lemah, kami banyak melakukan kesilapan dan dosa.

Ampunkan dosa kami, tutuplah aib-aib kami, satukanlah hati kami, jadikan kami dari kalangan orang yang bertaubat sebelum ajal menjemput kami.

Hanya Engkau yang mengetahui apa yang ada dalam hati kami, tiada tempat kami merayu melainkan pada-Mu Ya Allah......"


.

Tanpa Nama berkata...

salam..walaoweh @@ dah byk da komen...huhu... aduih...gile la..mr blogger,ko tak takut ke tulis bende ni semua? dah la boleh kene saman kot? teruk ni if kena saman..tak cukup kena saman,time time dekat2 exam ni laa ko nk upload natang camni,tak takut ke exam nnt tak lepas? walaoweh..seriously,bahaye dow... pikir2 la,aku lak risaukan die nye exam..ahaks ^^ huhu.. all the bes la mr blogger,kalau tak pas balik mesia ke,or kena panggil embassy ke,or kena saman,ang pandai2 la sendiri..mesti ko da pk semua tuh baru ko post natang ni kan?? aku tau ko bijaksana..terbaekkk ..huhuhu

-andre- =P

bersama semula berkata...

ok2 dah ckup2...aku nk tdo dah...sok ada surgery...oleh kerana aku post komen paling awal (dgn nada berlagak...wakakka) so meh aku jd paling last lak...hahahha...slamat mlm!

Tanpa Nama berkata...

budak mansurah.

pcm... dorg... perghhh.... maju kot... ada fbi.. ada spy n etc... tu yg tau mcm2 tu... caya la... tapi slack satu je... mulut busuk!

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
fathin fatiha berkata...

uihhhh..
bahasa yg cukup "cantik"..
tahniah la..hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

yang menang Queen tu PCM pulak... ouuhhh damn....." pasangan juara akan dihadiahkan bilik hotel tempat bermadu kasih..."
menarik gila QUEEN PCM dapat bermadu kasih ngan King..
guna akal laaa.....dapat pulak....
lawak ahh korang ni....serious... lawak..

zan-hollywood berkata...

hang neh, men men naa dgn aku...
heysh penat aku siap berjam-jam..
hang suka-suka nak letak kotak buruk lagi hodoh tu kat muka aku naaa...
len kali tunjuk jelah muka aku tuu...
anyway trimas bang oii/kak oii sbb buat aku rs bangga gnbr aku dapat masuk!!

Imran berkata...

= =. ape la nak jadi. bro kiter berdakwah ader care, maner bleh men sergah jer. effort bro saye respek, tapi bukan camni.

namun ader jugak segelintir pelajar yg berpakaian agak teruk. haiz. >.<. peace no war. Semoge mansoura semakin aman. ameeeen.

fuzzyskuzzy berkata...

whoa.encik/cik blogger,taknak bubuh " XOXO,you know you love me" ke kat bawah setiap post?

JKB adelah shortform utk Gerak Kerja Berkumpulan yerh! baru saye tahu.pandai awak short form kan.i loikeee ;)

ouh dan encik romeo konon-kononnye tu bagi bunga bukan utk juliet,tapi utk birthday girl.salah ke nak bgi hadiah birthday? haa.len kali,tak tau tanye la kn..tak payaahhh sume org kene komen2 blog ni bgtau.tk psl2 dah 74 komen.

^_^

Hamba Ilahi berkata...

salam..
terima kasih tuan.
pendedahan anda yang berani dengan gaya yang bersahaja membuatkan saya teruja.
tapi sedih lagi banyak la..
saya salah seorang azhariy, terasa sangat kelemahan kita dalam membanteras kemungkaran yang menggila sekarang.

tepat sekali kata para ulama apabila mereka mengumpamakan remaja sebagai cabang dari kegilaan.
cerita-cerita macam ini memang menggilakan!
gandakan usaha mendekat kepada Allah, nescaya manusia akan mendekat dengan seruan kepada Allah yang kita bawa..
mana lagi azhariy? kita bekerja sekarang!
semoga Allah redha usaha-usaha kita.
insyaAllah, jemput berkomen di blog saya.
wallahu'alam

MohdFirdaus berkata...

1.bia ko guna dalil ape pon nk dedah2 ke ape ke,aku xrase tu yg terbaik utk setel mslh ni..

2.ko bkn je xbantu setelkn mslh tp menambahkn masalah la der..bnda dh setel kt mansurah ko g bukak balik..g tanam kebencian dan sangka buruk sesama kami.

3.ko bajet dedah sana dedah sini tp pekung dada sndiri ko bukak..ape cer der?ko g tulis bnda xbtol der..ko describe org kt pic tu dgn gmbran yg ntah pape..wiishh..ape ni cmni?

4.der, sume manusia xsmpurna der..ade dosa pahala der..aku tau nape ko memberontak ni..der,ingt bebaik..bdk dtg mesir bkn sume skolah agama,latar blkg agama baik pnye,femeli diaorg baik pnye cara beragama..consider la sume tuh..susah la cmni der nk dakwah..puak2 cam ko yg makin susahkn kitaorg nk dakwah der!

5.ko xduk mansurah.aku yakin.ko xtau ape yg pcm tgh buat der..adoiii!!byk btol kes la der..br nk ok,lu bukak smula cite..aduusss..

6.stdy la sume..exam dh dkt..jgn dilayan sgt la bnda2 cmni..baik kite pakat skor exam la sume..

mohd firdaus mohd yusof.
thn 4 konvensional mansurah.
samanoudy area tira'h.

lol berkata...

mmgla korg upload pics tuk tatapan org. tapi gambar yg tunjuk keislaman korg x boleh ke. Nak jgk tunjuk gambar2 gitu. entah2 mak bapak pon sedih tgk ank2 depa cmni. Sapa yg kutuk aku tu, mcm la ko pandai sgt. watever. tulah aku ckp...nak jgk ckp diri tu betol. Aish budak2 ni.

Tanpa Nama berkata...

"Tanpa Nama berkata...
Catatan ini telah dibuang oleh pentadbir blog. "


HAHAHAHAHAHA HAHAHAHA, AWAT BUANG PENTADBIR BLOG? NAPE DELETE?

TAKDE TELURRRRRR KE????????

Tanpa Nama berkata...

"mcm haram je sape punye blog ni oi.
mana ade joget lambak, manade arak,
cam sial la weh. xpernah pergi dinner agaknye orang ni."

Cube bace balik entry owner ni dr awal.mane ade die tulis dinner tu ambik arak n etc. die cume tulis,jgn contohi amerika yg buat party2 ade arak.maybe,di kala marah, maklumat pun x dapat diproses dgn betul.

mmg ramai salahkn cara teguran blogger ni yg m'AIBkan org lain..tp,mcm mane plk dgn perbuatan those students yg m'AIBkan malaysia n Islam tu sendiri?

dinner mcm mane bukan namenya merapatkan silaturrahim,ni namenya menambahkan percampuran lelaki n perempuan pd urusan yg tak perlu.ukhuwah itu berbeza dgn friendship.jadikan la hbgn terjalinan atas KEREDHAAN ALLAH

nak buat dinner (pakai cantik2 n etc) nape tak buat sesama jantina shj?rapatkn dulu ukhwh sesama jantina..

Tanpa Nama berkata...

-Saya Pemerhati ESPANYORINOOOO!! -

Pembuat Blog ni mungkin ada masalah di WERNICKE's area dan juga di BROCA's area dan mungkin juga di EXENER's area beliau. SO kepada semua yg WERNICKE's , BROCA's dan EXENER's area yg masih berfungsi,kita jgn salahkan penulis blog. Dia mmg lahir sebab ada SPINA BIFIDA tu yg dia xleh gi dinner,nnt kantoi la penyakit dia tu. hahahahah

Oh mengikut kajian saya, Penulis blog ini juga menghidap penyakit PARKINSONISM seperti Peninju terkenal MUHAMAD ALI. disebabkan blog beliau,mungkin juga beliau akan terdedah kepada EPIDURAL HEMORRHAGE di masa akan datang akibat dipukul oleh sekumpulan manusia yg sudah lama menyimpan rasa nak pukul dia. hahaha (apa ayat aku ni,dah cam ayat si blogger ni,bodoh dan tak berakal) hahah

sekian,mari kita ramai2 jeritt ESPANYORINOOOOOOOOOO!!!!!!! hahaha

mohdasmawi berkata...

mohdasmawimohdkhazali

nape muke ak censored?

ala..yg gmbr tlng pegangkan rokok gune bibir besar 2...

marah ni..saman ko kang..

letak gmbr ak yg btol2 cepat...

bak kate scha lam papadom

"biar mulot mcm longkang,tp jgn pakai cantik2...pakai makeup...pakai heels...tp jatoh dalam longkang"


ehhh..ko pakai heels??amboi nyah...pakai heels warne ape?
kene x ngn gincu cap longkang ko 2?

melaram xingt yek nyah...

ps:to mr. blogwriter
get a life!!!!

Tanpa Nama berkata...

komen ini di tulis supaya kita berubah dan akui kesilapan

itu saja...

x ngaku x pa..tapi sapa yang akui kesilapan dan snggup terima kesalahan itu amat disukai yng maha ESA...

kwan2...ckupp lahh..jgan smpai allah turunkan bala ujian baru kita nak berubahh..


aku dah kne tmpoh hari..kwan2 nak jugak ke??

ish2..AKU BERTAUBAT..

RAJA TINJU GUSTI KEMALANGAN
tahun 2 zagzig

Tanpa Nama berkata...

baru ko tau dak2 mansurah..korang yg dedahkn aib korang sndri..admin just tolong korang kempenkn body2 korang tu..wakakaka..rasenye byk lg kisah2 hott dimansurah ni..admin cari la berita yg sahih lg..biar diorang ni kecut perut..ni baru aib korang terdedah didunia..xlg diakhirat..

ade mase lg tuk korang bertobat!sblm mati...

Tanpa Nama berkata...

"Cube bace balik entry owner ni dr awal.mane ade die tulis dinner tu ambik arak n etc. die cume tulis,jgn contohi amerika yg buat party2 ade arak.maybe,di kala marah, maklumat pun x dapat diproses dgn betul.

mmg ramai salahkn cara teguran blogger ni yg m'AIBkan org lain..tp,mcm mane plk dgn perbuatan those students yg m'AIBkan malaysia n Islam tu sendiri?"


eh ape kau cakap?? tapi mcm mane pulak dgn perbuatan thosestudents yg m'AIBkn malaysia n islam tu sendiri?

eh bodoh, bile masa lak mengaibkan malaysia dude? malaysia wat lagi teruk d ari ni kot. arab wat lagi teruk dari ni. xde niat pun dinner ni nak mengaibkan mana2 pihak la bahlol. kimak.

kau cakap xyah la macam kau tu baik sangat. sume kau buat tu betul la ye? pnulis blog ni pun sume buat sume betul la ye? betulla sangat kalaudah label2 orang cani. dahla malas gila cakap ngn orang yg too narrow minded. gila.

dinner ni xde pape kot, just makan semata2. asing lak tu. takde nk tarian bogel pun. biala nak campur pun, macamla korang blajar kat universiti tu xcampur?ape beza blajar n makan? due2 ntuk hidup kn? bangang.
blog ni tuk sedarkn orang konon. diri sendiri yang bawak cerita ke hulu ke hilir x sedarlak.
korang tgk bende yang kecik je, yg pakai cantik2 n wat kt hotel. itu pun korg nk kecoh. biasala kot dinner pakai cantik2. taula korang xdapat pegi. korg xde point sebenarnye. bende kecik makan2 cani n pakai cantik n xcampur pun, korang nk bising2 n heboh2kn.
g la nasihatkn orang kampungkorg tu dlu n tgk diri sendiri tu dlu betul ke x. baru la tegur org lain. ni ntahla, sape ntah bagi die award orang paling terbaik n ada kuasa nk tegur terang terangan n mengaibkan orang.

tolong jadi normal boleh x? makan2 je kot ni. tolongla xya kecoh. taula korg xdpt.

macamla aku xtau dulu kat malaysia korg bknnye alim pn, dtg sini terus belagak cam ulamak. macam dah bagus sgt, xsedar diri tu. sedar diri tu, n xyah ganggu hidup orang. korang ni mmg xde life kn, problematic sungguh. hahahaha. pity2.

Tanpa Nama berkata...

Orang yang menulis blog ni elok lah tumpukan perhatian kat pelajaran..selalunya orang camni selalu tak pass medic or jadi bad houseman..suka sangat tulis blog merapu, nak clerk patient pun nanti tak tahu..

Cairo boy berkata...

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

DINMAT!

budaktakdegambar berkata...

mak bapak aku ada fb ok. dorang tgk satu persatu gambar aku. kalau dia yg BAYAR YURAN aku, LAHIR kan aku, apa semua tak bising, kau nak membuang masa kat sini ni kenapa? tak ada fungsi lgsg. dah la gambar aku takde. hak elah :|

Tanpa Nama berkata...

Kemunculan Dajjal Semakin Hampir!


Kuil ke-17 Yahudi bernama Kuil Al-Kharab terletak 400 meter di sebelah barat Masjid Al-Aqsa yang dirasmikan pembukaannya oleh Israel pada 16 Mac 2010 yang lalu. Berita ini cuba disembunyikan dari pengetahuan dunia Islam, namun Allah Maha Kuasa sedikit maklumat telah dapat kita ketahui mengenai kuil ini.

Dahulunya adalah sebuah tapak Masjid Al-Barraq tetapi kini telah diambil alih oleh tentera-tentera Dajjal Al-Masih Ad-Dholalah.

Sedikit demi sedikit mereka sedang merealisasikan kemunculan The False Messiah "King Of Jews" yang dinanti-nantikan. Ketahuilah wahai ummat, saat kebangkitan kita semakin tiba!

source:http://freeourmind-blog.blogspot.com/

or

This man is giving glad tidings of comming appearance of the Mahdi based on simple facts. Of course the Mahdi is among us if the man who will be killed by the Dajjal was born recently. The Mahdi will be of age of 30-40 when he appears. So lets calculate.

The man that will be killed by the Dajjal will be 18-20 years old. If he was born in 2004. Then he will be killed in 2022-24 by the Dajjal (as a demonstration of his might to his followers). The Dajjal will come only when the Mahdi has appeared! That means the Mahdi is at the time of 2022 more than 30 years old. We can track back the approximate birthdate of the Mahdi then as happened much before 2004.

Issa Badwan is stating the obvious: If the man that will be killed by the Dajjal is born, the Mahdi is already a young man!

http://wakeupproject.com/Forum/viewtopic.php?f=33&t=5458

Tanpa Nama berkata...

lot xpotpot xxx berkate..
rempit der kt mesia yok!
lu ckp jek bape tiang..
wa pki ex5 je der..
salam ukhwah dari bumi anbia..

Al-Qamar berkata...

salam semua..
dont just point to one another...iye, cara penulis blog ni agak melampau..i understand that...dakwah mmg ada caranya..and yes i wasn't there so i don't know what really happened so i have no right to judge what had happened that nite..mungkin juga ade kebaikan pd dinner tu..wAllahu'alam..but what i can say is what can be seen by the naked eye..dgn pendedahan auratnya dan sebagainya...takkan nk kata ini x benar kn?...so setelah mmbaca komen2 semua ni...ade sesetengah pengomen tu seolah2 bangga dgn apa yg berlaku...so sy tulis komen ni bukan nak cakap bnyk sgt tp utk sedarkn kita semua termasuk diri sy sndri..kita semua dari agama terbaik..dari ummat terbaik..stakat ni nmpk x kehebatan agama islam itu sendri??..Islam tlah mngariskn cara bg segala sesuatu..biar nmpk la kita tu bawak islam..itu yg patut kita banggakn..marilah kita semua kembali kpd fitrah..marilah kita kembali kpd Islam...
dan skali lg kpd penulis blog...tgk balik apa yg kamu tulis tu...adakah itu cara btol utk menyebarkn dakwah atau menyedarkn masyarakat?..bukan post ni sajo tp juga utk posting2 lps..mintak pikiaq leklok...jgn duk ikut nafsu smata2..muhasabah bersama...
wAllahu'alam

sanusi berkata...

salam for All..


Semoga ia menjadi teladan dan tauladan. :) jgn marah sngt.. nanti cepat tua.. tak leh plk gi annual dinner next year.. heppy2 je bt benda2 ni...

lain kali tanya org2 alim dulu sblm bt sesuatu perkara. Betul ke aku bt ni? cuba tanya us2 boleh ke penulis blog ni bt cam ni?

Tanpa Nama berkata...

br je kt g smart circle yg ak rs leh bwk kebaikan kt ak tu.
ak blaja satu benda ah kan. dia kata,

JGN CITE KEBURUKAN ATAU DEDAHKAN AIB ORG LEN...APA YG KITE LEH WAT, DOAKN JER..


pastu amenda korg wat niii??
cmne ak nk caye menda2 SC tu lg klau korg xkp x srupa bikin....

kre berkata...

astaghfirullah...marilah sama2 semua istighfar..Hati2 menjaga segala perbuatan,penulisan dan sebagainya..ALLAH Maha Melihat..Jadi sy memohon kpd penulis blog supaya menarik balik artikel ini..Disebabkan cara anda ini,perpecahan dan permusuhan berlaku..Sama2lah kita menjernihkan keadaan..Dari sy,ikram ishak..

Tanpa Nama berkata...

giler babi,,nak naek ranking blog ko ni,,,hahah,,smlm no 6,rini 3,,,come on,,,ak rse ini yg ko nk,,

Tanpa Nama berkata...

Chicken Cheese Satu!

fiw-awn berkata...

ku juga menyintaimu..

sukarnya tuk ku melupakan
sinar matamu yang menawan
terbayang-bayang tiap masa
senyumanmu menggoda
kehangatan terasa di jiwa
tika kau lafaz kata cinta
nafas terhenti seketika
seakan sukar tuk percaya..huwooooo
(chorus)
ku juga menyintai dirimu
mengapa sukar ku luahkan
bukan sengaja ku menahan
bibir membeku lidah terkelu
kujuga menyintai dirimu
kau amat sempurna buatku
bukan saja aku biarkan
kan ku ucap jua padamu

sukarnya untukku ucapkan
ku takut akan kehilanganmu
akan ku buat segalanya
untukmu kekasihku
cuma satu yang belum terbuat
kalimah cinta kau nantikan
bila masa dan ketika
tidk dapat ku menjawabnya..huwoooo

(chorus)

semalaman
ku menunggu panggilanmu
pabila terdengar suaramu
ku terlupa segalanya huwooooo..


(saya ingin dedikasikan lagu ini kepade guru besar sekolah saya yang kini telah pencen lalu bekerja sebagai ahli sumo di sekitar bulatan pahang..terima kasih)

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum.
Kes dah tutup,dah ok kenapa nak g bukak balik?Awak xdok mansurah,awak bukan apa,yang ada kat mansurah ni pun belum tentu tahu.Astaghfirullah..sepatutnya awak bukan perlu dedahkan semua ni.anda sedang MENGAIBKAN orang lain.ramai yang marah awak sekarang ni..bawak lah dosa tu ke akhirat.buat salah dengan manusia,kena minta maaf dengan org tu sendiri..boleh ke nk jumpa sorg2 dlm gmbr ni lps tu mntk maaf.kalau mntk maaf pun belum tentu akn dimaafkan.

walaupun mungkin kita berbeza muhafazah tapi kita punya akidah yg sama.

Kalau berani nk berdakwah bukan dengan begini

:( saya bersedih dengan awak.Awak hanya sedang menambah dosa

JKKK berkata...

Laaillahailalloh 8x
Ku bersujud pada-Mu
Dan pasrahkan diri dike-maha-anMu
Ku berlindung selalu pada dosa-dosa
Dan setiap salahku
Kau jagalah lindungilah cintailah aku
Laaillahailalloh 8x
Setiap detik yang berlalu
Menghitung diriku
Bertanya padaku
Akankah sia-sia bila akhir waktu
Datang memanggilku
Kau jagalah lindungilah selamatkan aku
Alloh Alloh Alloh
Kau jagalah lindungilah selamatkan aku
Alloh (Laaillahailalloh)
Jagalah diriku jagalah diriku
Lindungi lindungi lindungilah aku ini
Jagalah cintai lindungi selamatkan
Ya Alloh 2x
(Laaillahailalloh)
Jagalah ya Alloh
Laaillahailalloh

cantik lirik & lagu ni. tp malangnya tuan blog ni hipokrit semata2.

:)

abg pidas,sy sentiasa menyokong anda :)

JKKK berkata...

kepada bersama semula,

awk no 1, tp sy bangga sy no ke 100.hahaha

Tanpa Nama berkata...

dtg la mintak maaf dgn aku, aku terima...
kenapa kau nk srok2 spe diri kau sbnrnya

Tanpa Nama berkata...

-Ayah Pin-


Saya sebagai ketua di mansoura, ingin isytihar kan ESOK RAYA!!! YAAAA PARTY PARTY PARTY. Takde masa dah ni. you guys perasan tak Pok jak makin hensome. Gigi dia especially. BAHAHHAHAH

Tanpa Nama berkata...

salam,come on mansouriyyins...we can do it.prove them wrong.prove them we can change!....take it as a challenge to ourselves!who knows the next malaysian islamic leaders will be maliziyyin mansouriyyin....ameen

bersama semula berkata...

wakakka JKKK cilake...hahaha...

ha sy sokong ckp JKKK tu...lagu blog nie menyebut nama tuhan tp kandungannya berbeza sama sekali...sbb even ada yg btol tp lebih byk fitnah dari yg btol...so cmner tu...mencemarkan nama tuhan x rasa2? tuka lar letak lagu raya ke ape lagi bagus...

Tanpa Nama berkata...

salam..rasenyer x perlu kot nak menambah fakta2 yg kurang benar n fakta yg macam nak menjatuhkan sebelah pihak jer...n x perlulah sampai buat statement yg memalukan sesame islam..x baik buka aib org...

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.
(Riwayat Muslim, Abu Daud dan Tarmizi).

Tanpa Nama berkata...

-Hanif-
hambo raso lah kan.hambo ni hensem.tapi bakpo takdok tino nak kat hambo?hambo ingak masuk PCM buleh dapak tino.ruponyo tokleh

Tanpa Nama berkata...

http://ripthinking.blogspot.com/2009/10/menjaga-aib-saudara-kita.html

Tanpa Nama berkata...

habis ar, Tanta dah kena, pasni Cairo lak, ahahahhaha

Tanpa Nama berkata...

-Unit Hisbah I-

Haaa buat ape tu..berdua duaan ye? nakal ye? dah khawin lom? meh ikut bali ceghita sana ya? notty notty ye awak dua ekor jalan kat syari' jihan ni. notty ye?

-Unit Hisbah II-

Alah pok waiy, konon nak tangkap orang, hampa semalam dok buat pa kat dlm toilet sorang2 lamo2 tu? Aku dok puas tahan, hampa pi duduk dalam main pa?

-Unit Hisbah I-

Ehh.kantoi la aku jap lagi.issh.Bil mesti bayar der.kuikuikui

Tanpa Nama berkata...

korang pernah terfikir tak asal PCM suruh kahwin terus?HAAAA,sebab orang mcm kita,ada girlfriend boleh tahan nafsu lagi.tapi kalau dapat kat PCM,takde masa dah.nak kena kahwin terus.tak boleh tahan kan

fred berkata...

nk drop sumthin

juz a simple word.
best lagi jdi blogger cepular dari trus mengapi2kan orang...

jln dakwah terbaik nabi da tunjuk, tapi sygnya. dakwah itu tidak sampai..

sekian
irbid, jordan
:: fred ::

Tanpa Nama berkata...

cepular apa? KE CELUPAR? cepular pon boleh

Tanpa Nama berkata...

Quote : "korang pernah terfikir tak asal PCM suruh kahwin terus?HAAAA,sebab orang mcm kita,ada girlfriend boleh tahan nafsu lagi.tapi kalau dapat kat PCM,takde masa dah.nak kena kahwin terus.tak boleh tahan kan"

Sebab dorang takleh gi dinner, wahahahha

Tanpa Nama berkata...

fred,asal kau nak back up orang yang dah buat fitnah.kalau tak ada orang nak buat fitnah,tak ada lah orang nak marah.boleh fikir tak.kalau kau dah kena fitnah dgn orang,jangan cakap kau happy.jangan jadi bodoh!

Tanpa Nama berkata...

aku dengar cerita ni budak cairo yang buat.SUMPAH MENYIBUK SIAL!

GRAFIK ISLAM berkata...

salam...blog ni melampau lah fitnah nya..sy ni pelajar grafik pun msh thu dosa pahala...walaupun bkn pelajar medik n agama..kesian kat tuan blog ni.bertaubatlah..sesungguhnya ALLAH maha penerima taubat

Tanpa Nama berkata...

mama papa i x bising ape hal korang nk bising ah??im definitely gonna report to embassy.thanks.ive given the link to my mom.

GRAFIK ISLAM berkata...

kesian kat kmu..kmu hrus jumpe dr sakit jiwalah lps ni..emm..ksian sgt..apa tujuan kmu dilahirkn di dunia ni?

Dr. Alex berkata...

hoho~ dah lama tak bagi komen kt blog nih.

okeh tuan blog.
citer kali ni tak best sbb macam banyak tokok tambah.

pastikan ORi, baru publish. baru best sket citer. Kalau khabar angin, tulis besa2 KHABAR ANGIN, baru bdak2 ni tak hangin satu badan. XD

ok. selamat berblog.

BIJAK! berkata...

BODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODOBODO

Dr. Alex berkata...

hoho~
lagi satu, nih bukan blog dinmat~
dia dah banyak blog@web nk kena "manage".

baca artikel dinmat tulis utk deny blog nih. very nice. sila klik~
haha~

dr cairooo berkata...

budak medic dekat mesir memang glam.i bangga gila u.buat ape2 pon ade je org stalk.

INFOKINI berkata...

to doktor alex,thanks a lot, komen anda. saya akan muhasabah post.komen baik,saya akan ambil sebagai salah satu buah fikiran.

post entry ni ramai yg salah bace,dan buat provok.jelas kat hati,saya tak marah pada sesiapa dlm gambar,atau mane2 org yg termasuk atau tak termasuk,yg berkenaan atau tak berkenaan.

cuma,apa yg berlaku,perkembangan mahasiswa/wi malaysia mesir sekarang,sangat menggerunkan.so publish post utk semua berfikir dan seterusnya bertindak membenteras yg negatif

apepun,tujuan blog,bukan berdendam pada sapa2,just untuk orang buka mata.byk kerja kena buat untuk memperbaiki keadaan mahasiswa/wi dimesir

saya tak kata saya baik,dan saya tak kata blog ni blog ceramah,atau dakwah yang hebat.blog ini utk org buka mata.

Tanpa Nama berkata...

sama la korang semua..gila glemor, gila blog, gila dressing, gila nak jadi artis korea, gila nak jadi faizal tahir, gila memfitnah, gila tikam belakang, gila nak buat party,gila ragbi,gila bela buaya, gila serang orang, gila suka dgr cakap org, gila fitnah, gila comment dan yg paling gila sekali gila nak SNORKLING...aku berharap la sangat2 pihak jpmk buat post mortem pasal kemasukkan budak2 medic nie...ban jer mana2 ajen yg buat masalah..dan pada yg menulis blog nie gak mmg la korang nie perangai orang melayu tipikal mesir suka sangat nak buat fitnah tanpa bahan bukti..asyik "sy dgr dari org", "ada org tu cakap" bla bla bla..nie yg dikatakan gila glamor nak tulis blog tapi satu pn tak de yg betul..salah satu sebab aku benci nak baca blog budak2 mesir, lain kali klu nak blajar tulis blog korang baca blog nie hilangpunca.com penulisan yg jujur bukan FITNAH dan GILA GLAMOR..aci cari kat akhirat je nanti..muasabah la diri dunia pn dah nak kiamat asyik sibuk nak jaga tepi kain orang jer..klu nak party pn ada gak caranya takde la bg org buat fitnah..kalau agak2 tak puas hati dgn penulisan aku nie apa kata kita turun ramai2 pi maulid saidina hussien bermula pada 10.4.2010 ada gak faedahnya dari buat party dan tulis blog mengkhinzir buta..akhir kata majulah sukan snorkling utk budak2 melayu baik pengajian islam ataupun medic.. p/s lain kali klu nak snorkling tu pakai jubah baru islamik......

it's peng berkata...

salam.

Admin, cuba tenangkan diri, renung ayat ini quran yg ini.

Maka dengan sebab rahmat (yang melimpah-limpah) dari Allah (kepadamu wahai Muhammad), engkau telah bersikap lemah-lembut kepada mereka (sahabat-sahabat dan pengikutmu), dan kalaulah engkau bersikap kasar lagi keras hati, tentulah mereka lari dari kelilingmu. Oleh itu maafkanlah mereka (mengenai kesalahan yang mereka lakukan terhadapmu) dan pohonkanlah ampun bagi mereka dan juga bermesyuaratlah dengan mereka dalam urusan (peperangan dan hal-hal keduniaan) itu. Kemudian apabila engkau telah berazam (sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakallah kepada Allah, sesungguhnya Allah Mengasihi orang-orang yang bertawakal kepadaNya. (Ali-Imran ayat 159)

Tanpa Nama berkata...

satu pihak menuduh..satu pihak menafikan..satu pihak mengapikan..satu phak memfitnah..satu pihak memaki hamun..satu pihak berkecuali..satu pihak mengambil jalan tengah..masing2 mrasakan mrk benar..masing2 mrasakan pihak lain bedosa..masing2 mrasakan pihak lain dpat pahala..beginilah rentak ummat islam akhir zaman..
-matt syah-

facebook berkata...

facebook fanpage

http://www.facebook.com/pages/Az-Zagazig-Egypt/Fcuk-of-BLOG-INFOKINI-and-TITIANSYURGA/323480782728?ref=nf

be our fan!!!

Duan berkata...

hahahaha...
bagus lah penulis blog ni...
syabas la...
wehh, tuan blog ni x tunjuk gambar penuh pun dah cukup baek lah dowh...!!!
berani buat, beranilah tanggung...
kalu rasa betul, kenapa nk melenting?? ye x..?? hahaha

lucu banget la korang ni..

wan berkata...

tesss,kfvb
dfgadf

Tanpa Nama berkata...

salam..

dah2 la tu semua orang. kalau nak ikot sangat amarah, syaitan yang gelakkan kte semua. dah la tu. semua orang ade salah dan betulnya. ambil yang jernih buang yang keruh. tak payah perbesarkan lagi. semua dah besar, pandai2 lah.. jangan jadi budak2 nak gadoh2 lagi. bende ni sume patot dah tinggalkan masa skolah menengah lagi. dah2 la tu.. takkan kemana nye bende ni.. guys, drop it!

wsalam

wan hanif berkata...

mathanif_88@yahoo.com, salamm,,tak salah buat dinner, yg salahnya tak tutup aurat dan pergaulan bebas laki dan puan, bumi ni hak ALLAH, dan dia tuan segala-galanya, jadi wajib kita ikut peraturan dia,tak ada guna kalau kita hidup tak ada keradhan daripada ALLAH taala, ada ilmu tinggi mana pun kalau di benci ALLAH, tak ada guna lah hidup kita, pandai-pandai fikir lah kita semua....

wan hanif berkata...

mathanif_88@yahoo.com, salamm,,tak salah buat dinner, yg salahnya tak tutup aurat dan pergaulan bebas laki dan puan, bumi ni hak ALLAH, dan dia tuan segala-galanya, jadi wajib kita ikut peraturan dia,tak ada guna kalau kita hidup tak ada keradhan daripada ALLAH taala, ada ilmu tinggi mana pun kalau di benci ALLAH, tak ada guna lah hidup kita, pandai-pandai fikir lah kita semua....

Tanpa Nama berkata...

kerepok lekor sekilo!

yang goreng aaa!

Tanpa Nama berkata...

ha ah aku nak keropok lekor jugak.. stgh kilo... boleh tak? delivery ade x? anta kat cairo...

Tanpa Nama berkata...

sy sokong penulis blog,,ini bukan nya mengaibkan atau menfitnah,,tapi ini ada lah nasihat,,sebab ada ayat quran mewajibkan amar maaruf nahi munkar,,bila org menasihat nk melenting pulok,,bodoh punya org,,BODOH PUNYA ORG dah tahu...jgn biarkan maksiat berleluasa itu mencabar ALLAH namanya

Tanpa Nama berkata...

haha bangga betul la jadi budak medic kt mesir ni. hari hari ada paparazzi. glamor yaw. auwww. lain kali dtg jela terus nk mintak sign. jgn malu2

MaUt berkata...

Salam..Nasihat Rasulullah buat umatnya(kita semua) yang amat disayangi..
Dari Ibnu Mas’ud rodhiyallohu anhu, ia berkata: Rosululloh shollallohu alaihi wa sallam bersabda:

اسْتَحْيُوا مِنْ اللَّهِ حَقَّ الْحَيَاءِ قَالَ قُلْنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّا نَسْتَحْيِي وَالْحَمْدُ لِلَّهِ قَالَ لَيْسَ ذَاكَ وَلَكِنَّ الِاسْتِحْيَاءَ مِنْ اللَّهِ حَقَّ الْحَيَاءِ أَنْ تَحْفَظَ الرَّأْسَ وَمَا وَعَى وَالْبَطْنَ وَمَا حَوَى وَلْتَذْكُرْ الْمَوْتَ وَالْبِلَى وَمَنْ أَرَادَ الْآخِرَةَ تَرَكَ زِينَةَ الدُّنْيَا فَمَنْ فَعَلَ ذَلِكَ فَقَدْ اسْتَحْيَا مِنْ اللَّهِ حَقَّ الْحَيَاءِ

“Malulah kalian kepada Alloh dengan sebenar-benarnya malu”, Ibnu Mas’ud berkata: kami kemudian bertanya: “Wahai Rosululloh, alhamdulillah sesungguhnya kami malu”, beliau bersabda: “Bukan begitu, namun yang dimaksud malu kepada Allah dengan sebenar-benarnya malu adalah menjaga kepala dan anggota badan yang terletak di kepala, menjaga perut dan anggota badan yang berhubungan dengan perut, mengingat kematian dan saat badan hancur dalam kubur. Barangsiapa yang menginginkan akhirat hendaknya ia meninggalkan kesenangan dunia, barangsiapa yang melakukan hal tersebut maka sungguh dia telah malu kepada Alloh dengan sebenar-benarnya malu.” [HR. Ahmad 3671, at-Tirmidzi 2458, dan selain keduanya. Hadits ini hasan sebagaimana dalam Shohihul Jami no. 935]

Dunia dan segala isinya hanyalah sementara..is akan punah dan terhapus.malah nikmat Allah pada kita juga akan hilang dengan sehendakNya sekelip mata..

Diri saya juga terlalu banyak kekuarangan..sama samalah kita baiki diri untuk jd hamba terbaik di sisi Allah..

Tanpa Nama berkata...

info kini,

ingat, x semua yg ko laporkan betul.. niat ko dh betul. tp org lain yg x bersalah kena jgk.. so ko masih bersalah jgk

Tanpa Nama berkata...

dan ingatlah tindakan ko ni membuatkn org lebih lari lagi dari ape yg ko nk sbnanye,,

Tanpa Nama berkata...

ko dok fitnah orang, mane la ko tak kene maki... bodonye....

admin bodo...
hahahaha!

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Saya ni doktor perubatan yang graduate dari Ireland.Masa medical student dulu, pernah tinggal di Cairo beberapa bulan.

Nampaknya attitude budak2 Mesir sampai sekarang tak berubah.Pergi talaqqi malas, kuliah jarang2 tapi banyak pulak masa nak buat blog mendedahkan aib manusia lain sana-sini.

Kalau betul ikhlas nak mencegah kemungkaran, silakan.Buatlah baik2 dan berhemah.Anda atau PMRAM bukannya kerajaan yang ada authoriti untuk 'exert force' mencegah kemungkaran.

Ini paparkan gambar2 dgn commentary menghina dan sebagainya.Awak ingat awak boleh bawa manusia mentaati Allah SWT dgn cara mcm ini?

Minta maaf, saya yg belajar lima tahun di negara Eropah pun, tidak pernah menghadiri majlis2 mcm ini.Ya, memang pelajar2 ini ada sedikit sebanyak kesalahan semasa annual dinner ini.Di university saya dahulu pun, ada kelompok sebegini.Tapi kami tak pernah pula memburuk-burukkan mereka seperti ini.

Kalau ada aktiviti yg awak anggap sebagai mungkar, jgn heboh-hebohkan sebegini.Baik diamkan dan jgn bagi publisiti.Tindakan awak ini menyebabkan lebih ramai pelajar2 perubatan membenci para ustaz dan ustazah, lebih2 lagi di Mesir yang mana byk ustaz ustazah yg pemalas dan tidak berkualiti.Suruh mengaji lepak CC buat blog tak berfaedah.

Get a life and move on, dude!


NS, Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Salam,saya pelajar kuliah pertanian dan penternakan Uni Mansoura nk bgtau ade topik hangat boleh diceritakn kt blog ni.Smalam 4 Hb april,ade kambing berkaki kuda telah lahir.Sila dtg amik gamba utk bt post ye.sekian.

Tanpa Nama berkata...

Lot xpot suxxxxxx!!!

All.Cairo.Are.Bastards. (ACAB) berkata...

kepada BERSAMA SEMULA : apa brg bro lagu raya,kasi letak lagu Where Have All the bootboys gone la bro,kasi dia boot tali merah payung mintak maaf bro.. huhu

Tanpa Nama berkata...

PENULIS BLOG BODOH! ENGLISH PECAH NAK MAMPOS! KAU KE YANG KAT FACEBOOK,CAPTION GAMBAR "COMEL TAK?" HAHAHAHAHAHAHA MEMANG KAU LAH YANG PALING COMEL KAT DUNIA NI! KAU DENGAR TU, EVEN THE GUY WHO GRADUATED IN IRELAND SAID THAT YOU'RE WRONG! BODOH!

wan hanif berkata...

mathanif_88@yahoo.com,firman bermaksud.."suatu umat diantara mereka berkata:mengapa kamu menasihati kaum yg akan dibinasa atau diazab dngn amat keras:mereka menjawab:agar kami mempunyai alasan{telah melaksanakan perintah Allah}dan supaya mereka bertaqwa"..al-A,rraf, kita sebagai org islam, wajib nasihat-menasihati antara satu sama lain,semoga ALLAH memberi petunjuk pd kita semua....

ustaz tanta berkata...

firman allah..kamu sebaik2 ummat yang dilahirkan untk manusia mnyuruh membuat kebaikan dan mencegah kemungkaran....ali imran ayt 110 dan rasulullah s.a.w bersabda sesiapa yg melihat kemungkaran ubahlah dengan tangan,jika kamu tidak mampu ubahlah dgn lidah dan masih tidak mampu dgn kebencian hati itulah selemah2 iman,,renung2 kan lah

tensonnganmaksiat!! berkata...

ahahahah..klaka la org zaman skang..
brani bwat xbrani tanggung..seb bek gmbaq korg xtnjuk full weiyyhhh..

dtg mesiq blaja ah..xyah ++ag maksiat kt cni
wat kesian kt mak ayah jerk..abeh2 duit melayang2 cam 2 jerk..walaweyy..ak ckup pantang anak2 yg xengat pengorbnn mak ayah depa nih!!..ishhh!!!!!engat blik ah dtg cni watpe..bumi anbia nih weiyhh..

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=zphVF1Xhemg

So don't be fighting each other over chicken feed.That's what you are doing!

Then in sahih Muslim we are told a Muslim ruler will die and there will be disagreement concerning succession.

and then a man is going to come out of Mecca.His name will be my name and his father's name will be my father's name.


.....Goodbye to bad rubbish.

-Shiekh Imran Hosien-
(ex-Foreign Service Officer in the Ministry of Foreign Affairs of the Government of Trinidad and Tobago)

Tanpa Nama berkata...

tensonnganmaksiat!! berkata...

ahahahah..klaka la org zaman skang..
brani bwat xbrani tanggung..seb bek gmbaq korg xtnjuk full weiyyhhh..

dtg mesiq blaja ah..xyah ++ag maksiat kt cni
wat kesian kt mak ayah jerk..abeh2 duit melayang2 cam 2 jerk..walaweyy..ak ckup pantang anak2 yg xengat pengorbnn mak ayah depa nih!!..ishhh!!!!!engat blik ah dtg cni watpe..bumi anbia nih weiyhh..

2010 April 5 15:30"



LOL...ape yg maksiatnye? xpaham la korang semua ni. dinner je kot. seriusly korang semua ni memang lawak. dinner and makan je. x membawa kepada maksiat pun. kalau salah cara memangla membawa kepada maksiat.
ini dahla asing, pakai pun sopan je. xde problem pun. korg ni xpuas hati je sebenanrnye. xde bende nk gosip. membesarkn perkara yg kecik.

Tanpa Nama berkata...

to tensonnganmaksiat!

woi! berani buat berani tggung.. ha ah.. biar budak2 ni tggung sndiri dosa kat Allah... no one would expect their pics are being used for any blog like this one.. bkn nya masalah berani buat berani tggung,masalah dia skrg,, ini fitnah. ape hak mamat ni amik gmba kat fb org,pastu buat cam harta bapak dia pulak... ko paham tak? otak sempit nak mmpos!

Tanpa Nama berkata...

tensonnganmaksiat!! berkata...

ahahahah..klaka la org zaman skang..
brani bwat xbrani tanggung..seb bek gmbaq korg xtnjuk full weiyyhhh..

dtg mesiq blaja ah..xyah ++ag maksiat kt cni
wat kesian kt mak ayah jerk..abeh2 duit melayang2 cam 2 jerk..walaweyy..ak ckup pantang anak2 yg xengat pengorbnn mak ayah depa nih!!..ishhh!!!!!engat blik ah dtg cni watpe..bumi anbia nih weiyhh..

2010 April 5 15:30"

amende yg duit melayang2 nye?
dorang gi dinner je, dapat gak makan, blaja pun bukan nye fail, dorang sume still ade kat mansoura tu dok study en? So, ape yg tak ingat pengorbanan mak ayah nye?

bodoh ar kau, sumpah bodoh gila babi, kesian kat mak bapak kau ar wey sebab dapat anak bodoh.

Tanpa Nama berkata...

~saya tak puas ati~

oooo,,,, dinner ni maksiat ek? sedarla sikit.. yg korg yang *alim* tggal kat mesir tu,,, hari2 buat maksiat jugak... hari2 nmpak banat arab.. tonjol sana... tonjol sini.. tu bkn maksiat mata? mulut korg xyah cite la.. adoi... korg ni asal dpd gua kot... xpenah tgk dunia luar...

Tanpa Nama berkata...

salam..
weh doktor dri ireland...
ko mandai2 jer tduh ust ustazah yg buat...
ak blajar azhar pon xtau ada rugby la,ape la dorg buta...
mnatau plajar medic sndri yg tulis bnda2 ni....
ko dtg dri ireland mne trus fitnah..
prasan bagus la tu....
doktor konon ptuiihh!!!

Tanpa Nama berkata...

apahal kau nak sound mamat graduate dari ireland tu.betul lah.mana mana tempat kat egypt ni ada je unit hisbah lah,apa bagai lah.menyemak.kacau hidup orang.kitorang tak ada kacau sapa2,tak payah lah nak kacau.sapa bagi hak kat PMRAM ke PCT ke PCM ke apa2 lah nak control hidup kitorang.kitorang ada otak jugak lah.boleh fikir mana baik,mana buruk!

mansoura seronok berkata...

kepade hanif..

Allah ade berfirman di dalam alquran lebih kurang mcm ni bunyiknye; serulah ke jalan tuhanmu dengan berhikmah dan..." ape y tuan blog ni buat n ape y pcm buat adekah berhikmah?apekah maksud berhikmah?kalau korang buat bnd sampai orang marah n menambah kebencian kt korang,adekah itu berhikmah?cube igt cerita hassan n hussin cucu nabi yang nk tegur orang tua amik air semayang salah mcm mne?sorang buat2 salah amik air semayang n sorang lagi tegur,mcm2 baru la berhikmah..ade ke die pegi kt orang2 n ckp kt die wahai pakcik,kau amik air semayang ni salah ni,xsah ni,kalau xsah semayang xterime,nnt masok nerake"..bukan mcm2 kan?itu dalam konsep bende kecik,sekarang ni konsep besar..aku mmg xsetuju dengan penulis blog ni n pcm..sebab2 fitnah2 dosenye lagi besar dari membunuh,tgk lah ape jadi sekarang,orang islam sendiri pecah belah,p2 sebok sorang2 nk kalahkan israel,boleh ke?dan ingatlah,kite sume masok syurge dgn rahmat Allah,siapekah kite nk menilai seseorang2 itu msok syurga atau nerake?sedangkan pelacur pn masok syurga sebab bagi minum anjing..

Tanpa Nama berkata...

ASSALAMUALAIKUM.
SAYA BAPA KEPADA SALAH SEORANG PELAJAR PERUBATAN. DISINI SAYA INGIN MELONTARKAN AMARAN KERAS KEPADA PENULIS DAN ADMIN. SAYA TIDAK SEGAN-SEGAN UNTUK MENYAMAN ANDA JIKA PERLAKUAN SEPERTI INI BERLAKU LAGI. BERIKAN RUANG UNTUK ANAK-ANAK BELAJAR.
ASSALAMUALAIKUM.

Tanpa Nama berkata...

haha..inilah bapa zaman sekarang..biarkan manjakan anak2. patutla anak2 macam hampeh. bapa borek anak rintik.

ya allah slmtkan saudara kami berkata...

SAHABAT2KU..
Abu Madyan ra. berkata: perasaan rendah diri seorg yang telah berbuat maksiat dosa, itu lebih baik dari kesombongan seorg yg taat. Ada kalanya seorang hamba berbuat kebaikan ( hasanat ) yg menimbulkan rasa ujub sombang, sehingga dapat menggugurkan segala amal2 yg sebelumnya, dan ada kalanya seorg berbuat dosa yg menyedihkan hatinya, sehingga timbul rasa takut kpd ALLAH, dan menyebabkan keselamatan dirinya..

SAHABAT2KU...
Kenapa ada benci pada sesuatu yang tidak sepatutnya kita membenci. Kenapa kedekut kasih sayang pada orang yang sepatutnya kita memberi? Kenapa bakhil kemaafan pada orang yang menyakiti? Kenapa tiada ukhuwwah, padahal insan lebih mulia daripada haiwan. (Kata-kata Hukama')

SAHABAT2KU...
Jangan biarkan diri kita hidup sndiri...Nanti hidup kita umpama tidak berkemudi.. Carilah insan yg dapat membimbing hati.. Agar hati terjaga hingga kita bertemu ilahi.. Hati itu kunci diri.. Sempurna ia sempurnalah diri.. Rosaklah ia binasalah diri.. Hanya Iman dan taqwa pencuci hati.. Agar diri sentiase bercahaya ketika menemui ilahi.. Hati adalah seketul daging dalam diri.. Terciptanya rapuh akan nafsu duniawi.. Kuatkn lah ia dgn mengingati ilahi.. Sinarilah ia dgn tangisan taubat terhadap ilahi.. Lembutkan lah ia dgn membaca al-Quranul karim.. Agar ia sentiasa teguh dan tetap di jalan ilahi...

BERDOALAH SAHABAT2KU..
YA ALLAH, jagai hati kami, kami seringkali tertawa melupakan akhiratMU, Kurangkan ketawa kami, kurangkan bicara kami yg tidak menyebut namaMU. Rasulullah SAW seringkali berdoa: "Ya ALLAH, Berikanlah aku rezeki dua mata yg menangis kerana takut kepada ENGKAU sebelum air mata ini habis."


ADAKAH KAU TAHU SAHABAT2KU..
Apakah sifat orang Islam yang paling baik? Hadis Abdullah bin Amru bin Al-As r.a: "Seseorang telah bertanya Rasulullah s.a.w: Apakah sifat orang Islam yang paling baik? Rasulullah s.a.w bersabda: Seseorang yang mensejahterakan kaum Muslimin dari lidahnya(percakapannya) dan tangannya(Perbuatannya)". HADIS :RIWAYAT MUSLIM

SAHABAT2KU..
"tiada yang boleh mengusir syahwat dan rasa cinta pada duniawi kecuali rasa takut kepada Allah dan rasa rindu kepada-Nya yang buat hati kita merana.."-ibn atqoilah

SAHABAT2KU..
" amat perit utk umar terima kewafatan Rasulullah..amat payah utk Abu Bakar meneruskan perjuangan islam Rasulullah..amat sukar bg Ali menegakkan kebenaran sdg sekelilingnye imam makin pudar..senyap2..alim ulama makin hilang..Remaja sepertiku makin jauh dri semangat jihad dan syg pd islam..Leka bnr pd kmanisn gula dunia yg mmbwa penyakit..Lupa bnar pd kemanisan madu yg mnjadi pnawar..utkmu shbt,jika kau shbt,sme2 lah brdoa mge Allah pmpinkte sekeluarga ke jln islam..jauhkn kte dr jln maya yg di cipta akal yg rosak,hati yg busuk ..bantuan syaitan laknatullah

wallahu ta'ala a'lam,jika benar sahabat telah difitnah,bersabarlah..kerana ada ganjaran bg org yg bersabar..dan ingatlah sahabatku,mesti ade hikmah semua ni berlaku,kata imam syafi'e dlm syairnya:"jika seseorg tu ade akal dan fikiran,setiap perkara bgnya ada pengajaran"

astaghfirullah..

Tanpa Nama berkata...

saya nk tahu apakah hukum bagi wanita yg memakai ketat dan tidak menutup aurat....sesiapa boleh terangkan x?

Tanpa Nama berkata...

aku sound si ireland tu sbb dtg2 trus mnuduh ust2 yg wtblog ni,dok ckap pmram itu ini...
aku pon xska cra admin ni bka aib org..!
tp si ireland 2 dtg2 dok mnuduh..xnma fitnah 2???
lg satu korg dok ptikai knape pmram,pcm,pct jge tepi kain korg...??
korg dh mcm ptikai hukum ALLAH!!
klo x buat aper ayat Quran "TAKMURU ANIL MAKRUF,WAYANHAU NA ANILMUNKAR"
ALLAH sruh buat..dorg rsa tanggujawab kt tuhan!!
korg main2 plak...
sma2 la kita amik iktibar dgn apa tgh blaku skang...
excident sna sni...snang jer ALLAH nk amik nyawa...
xyah nk ego sngt

Tanpa Nama berkata...

kepada encik ACAB...
ko memang jenis fikir stereotype n x matang...sorang je tulis,nak marah semue org.
bapak jugak kene merotan dan menegur anak-anak kadang2.
sape yg marah2 kat sini adalah tidak matang dan cuma beremosi yg lebih.
sape mkn petai die kencing hancing.

Tanpa Nama berkata...

kpd:sape mkn petai die kencing hancing
wow!! saya setuju dgn anda
petai mmg sedap dimasak sambal bersama tempoyak dan ikan bilis!

Tanpa Nama berkata...

http://www.mediafire.com/i/?nzkqmxuivni

Tanpa Nama berkata...

~ku seru~

heheh. sape mkn petai kencing hancing..
sapa isap rokok time berak? mmg lancar la jwbnye... tak caye? pi try...
eh eh.. dah la.. xyah gado... bek gi gym... pi besarkan badan... its time to be fit guys! jom ikut saya! JOM! yalla-beena!

Tanpa Nama berkata...

weyy, wey, wey, takleh gi gym doe, maksiat tu..maksiat..

Tanpa Nama berkata...

petai sedap dimasak sambal bersama udang lah..baru pegiiiii...weh blah la g gym xpenah ajk...

Tanpa Nama berkata...

~gym bro~

olololo sumil nyer...jom jom ikut kte gi gymm.... tapi hati2.... tkot unit hisbah nmpak die tuduh kite gay sbb gi gym.. ye la nak usha laki arab bdn smart kan...

aku suka pergi gym haha berkata...

pergi gym kita train BJJ la baru mahsyuk do!

jgn jd macam pembuat blog ni,diorg dok blaja tinggi2,tapi tak reti guna ilmu ke jalan yg betul . huhuhu

Tanpa Nama berkata...

konfius.

eh eh abg... apa mksud BJJ?

Tanpa Nama berkata...

yeayeay tite boleh itot pegi gym yeayeay..boleh tenok mamat awab badan sasew...sukenyeeeee!!! BJJ 2 ape?

insan mengantuk berkata...

apsal skarang slalu ngntuk eh? ... ade sesapa tau tak camne nak hilangkan ngantuk selain drpd tido....exam da dekat do...

Tanpa Nama berkata...

sng je.. sap kok lu.... minum jus... gelak2 jap ngan member. sure x ngntuk.. pastu sbg balik study...

Tanpa Nama berkata...

kepada monsoura seronok berkata...dlm usul dakwah hikmah itu ada pelbagai pd tempat yg berlembut kena berlembut,,pd tempat yg tegas kena tegas...sayidina ali menegur berkemungkinan krn nenek itu tidak tahu cara yg betul,,dan nenek itu tidak melakukan maksiat cuma tidak tahu ambil wudhu,,

diorg org dah tahu pkai ketat n buka aurat itu haram xkan nk tegur cara lembut lagi bro...dh terang2 diorg tahu tpi degil xnk pakai tudung,,xkan lah nk gosok kepala diorg yg budiman dan berkata dgn lembut :awk awk pkailah tudung nanti allah marah

sama lah jugak pegawai penguat kuasa,,kalau kita pilih yg jenis lembut maka xada org takut lah hahahahah

Name : Muhammad Hanif bin Mahamud berkata...

salam, Harap kepada PEnulis blog ini minta maaf secara terbuka dan menafikan apa yang ditulis sebelum ini. Benda ini adalah fitnah dan murka Allah akan menimpa saudara jika saudara tidak bertaubat..

Tuhan maha melihat dan mendengar apa yang saudara buat. Dihadapan manusia mungkin saudara dapat lepas, tapi di akhirat macam mana pula

-Muhammad Hanif Mahamud-
Mansoura..

Tanpa Nama berkata...

dear mr. blogger,

you weren't there.so please stop all your irrational judgement and fitnah.don't you know dosa memfitnah itu lagi besar dari membunuh?
i was there.i know what happened.i see things that you don't.and we know ourselves better than you can tell.so stop telling lies.

semoga Allah mengampunkan dosa anda yg memfitnah dan cuba memecahkan kami di mansoura.

nawawi berkata...

aku nak tanya org yg kata ini adalah fitnah. korang bg th apa yg sebetulnya?. Kirenya gmbr2 ni bkn bdk2 mansurah yg annual dinner tu la ye? ke mcm mn? aku confius la.

Tanpa Nama berkata...

rokok = haram , buke aurat = haram....ape cite nih?....

Tanpa Nama berkata...

whai adik2 yg membuke aurat...tolong tutup aurat...jd ke kalo tego camni?...mkin naik kepale adelah...kalo korang ckp nk bgi care yg btul...camane lgi??....sdangkan komen dlm ni pn bnyk yg berbangge2 dgn gambo diatas...bitau skit care yg btul camane?....btw....sape nk blik mesia ak nk tmph petai bleh x?

wan hanif berkata...

mathanif_88@yahoo.com,firman bermaksud.."suatu umat diantara mereka berkata:mengapa kamu menasihati kaum yg akan dibinasa atau diazab dngn amat keras:mereka menjawab:agar kami mempunyai alasan{telah melaksanakan perintah Allah}dan supaya mereka bertaqwa"..al-A,rraf,... kita sebagai org islam, wajib nasihat-menasihati antara satu sama lain,kerana kita semua akan mati dan akan berjumpa dgn ALLAH taala... semoga ALLAH memberi petunjuk pd kita semua....wasalam

Tanpa Nama berkata...

" weh doktor dri ireland...
ko mandai2 jer tduh ust ustazah yg buat...
ak blajar azhar pon xtau ada rugby la,ape la dorg buta...
mnatau plajar medic sndri yg tulis bnda2 ni....
ko dtg dri ireland mne trus fitnah..
prasan bagus la tu....
doktor konon ptuiihh!!!"

Seribu tahun al-Azhar berdiri,
Sebagai pelita ilmu dan budi,
Yang tiggal kini,
Hanya graduan-graduan yang pandai memaki.

A very sad story behind a great legacy.

You sit around scholars but you never learn their 'adab' and 'hikmah'.

I bet you don't ever go to your 'kuliyyah' let alone for 'talaqqi'.

Perhaps it's true that some scholars say, 'Islam will triumph in West.

Thousand of people enter Islam every year in UK, Ireland,France and Germany.

They embrace Islam because of the beauty of Muslim character.

Only true wisdom and sincere intention, the light will enter people's heart.

You think by exposing other's people bad deeds, you are doing 'nahi mungkar'.

If you are sincere, you will not hide behind your blog.

By the way, to the writer who said those words to me,

If you are really a good student, you will not have time for all this thing.You life will revolve around studying or sitting near scholars to learn.

Dah la bahasa pun teruk, buat malu budak-budak Mesir je.




Doktor Ireland

Tanpa Nama berkata...

ee saya sangat malu jadi pelajar mesir. :(

sempit pemikiran, cakap nk bagus je, n konon dah paling baik la dalam semua bidang agama. xsedar kesalahan diri, nk wat blog cerita kesalahan org lain. memang xtahu malu.

malunya. tempat lain xde lak cani. kalau korang rasa korg tu memang baik n nak wat baik, xyah tungu kt mesir. kat malaysia pun korg memang dah baik. ini x, kat malaysia senyap, xbising pun pasal rakyat2 kat malaysia cane. kat sini naik kepala nampak.nak sound n jaja cerita orang lain. macam la gune duit korg pun belajar kt sini.

Khairul Nadzir berkata...

Tadabbur sebentar...

Surah Yunus : 92

Allah sendiri mengekalkan mayat firaun utk di pertontonksn kepada umat kini tentang kejahilannya supaya dapat mengambil iktibar untuk manusia pd zaman ini.

Maka tidak salah untuk dipertontonkan tentang kejahilan manusia, jika niatnya utk mengambil pengajaran, memandangkan anda semua berada di bumi anbiya', Mesir...

Cuma, after overall saya melihat komen2 di atas, pihak penulis perlu lebih berhikmah dalam mrnyampaikan kata2..

Kerna, MEREKA INI MASIH JAHIL, mungkin kerana tidak terdedah kepada ba'aih solehah yg memang ternyata kering di Malaysia. Kita perlu selamatkn mereka, saysng mereka. Mereka saudara kita!

Tapi, ia masih lagi usaha yang bagud dalam mendedahkan gejala sosial yang berlaku di kalangan pelajar Malaysia di luar negara, mudah utk para da'ie meneruskan usaha mencari punca masalah ini berlaku.

Tapi ingat, PERLU BERHIKMAH!

Anda da'ie, mereka tidak...
Dan mereka perlukan ANDA!!

Terus usaha, dan berhikmah!!

Anda tidak berkeseorangan, kami doakan..

hunterjb berkata...

salam terasa nak beri komen sedikit..

YANG MEMBERI AOUTHORITY UNTUK MANUSIA MENCEGAH MAKSIAT ADALAH ALLAH... DALAM QURAN DE BANYAK SEBUT.. CUBE CARI BALIK.. DALAM HADIS JUGA BANYAK..

buka aurat tu bukan maksiat ke? ape maksud maksiat?? adalah maksiat itu adalah hanya berdua2 an sahaja? melakukan zina sahaja? MAKSUD MAKSIAT adalah MELAKUKAN PERKARA YANG DI TEGAH OLEH ALLAH ATAU MELAKUKAN PERKARA YANG MELANGGAR PERINTAH ALLAH.. boleh rujuk kamus bahasa melayu, kalau nak terjemahan kamus inggeris juga boleh.. search it..

so bila dikatakan maksiat kene terima, ye lah memang betul masuk pintu asing, dan duduk juga asing.. alhamdulillah sy amat memuji, cume kurangnya dari sudut pakaian, apa salahnya kalau yang wanita memakai tudung.. kan wanita ini hiasan dunia.. kenapa perlu di pertonjolkan hiasan tersebut??? sudah kurang rasa MALU kah kalian???

kenapa kat sini DITEGUR kat MALAYSIA x tegur pulak??? jawapannya : sebab kat sini kalau sekarang tidak di tegur, maka lama2 akan jadi sama seperti di MALAYSIA, dengan pelbagai lagi kes2 yang begitu teruk.. kat MALAYSIA ada pihak yang sedang menegur cuma maybe korang je xperasan sape yang tegur.. ada yang menegur baik di kedai2 kopi, kampung2, masjid2, dan sekolah2, dan juga di dewan2 undangan negeri serta parlimen.. kalau anda ikuti perkembangan DUN dan PARLIMEN sudah pasti ada dibangkistkan tentang isu2 moral dan juga sosial yg semakin membarah di MALAYSIA..

kalau lah tidak di cegah disini dari sekarang, maka api ini akan semakin membesar, dan tidak mustahil, akan datang menjadi lebih teruk... so harap faham kenapa ada pihak yang cuba melarang kerana bukan POLIS atau MAHKAMAH yang suruh.. TAPI ALLAH DAN NABI yang SURUH.. BILA ALLAH DAN NABI YANG SURUH JADI WAJIB.. XBUAT JADI DOSA.. sebab tu ada pehak yg bersungguh2 mencegah kerana takut berdosa sama..

kalian boleh perlekehkan tindakan mereka yang dianggap (tunjuk alim).. biar lah kalian nak cakap ape pun kepada mereka, namun mereka telah laksanakan tugas mereka, kerana mereka sudah berusaha untuk mencegah daripada kemaksiatan ini terus berkembang...

ada yang kate abih tu tengok ARAB mesir yang dedah sana sini x dosa ke, YA memang dosa, sebab itu lah di akhir zaman ini sugguh susah untuk lari dari dosa, keluar sahaja rumah ada DOSA, tapi ianya bergantung pada kita juga,ADAKAH KITA TENGOK DENGAN BERNAFSU ATAUPUN TIDAK.. oleh sebab itu digallak kita ber istighfar sebeanyak2nya selepas solat.. RASULULLAH SENDIRI SETIAP HARI BERISTIGHFAR 100 kali.. itu yang mampu dilakukan bagi menginsafi dosa2 yang tidak dapat terhindar di dunia modern ini.. jadi adakah kalian juga mahu menjadikan diri kalian tidak menutup aurat itu sebagai sebahagian dosa2 kami???

sy hanya memberi komen dari sudut kecacatan yang berlaku di dalam program, andai kecacatan ini di perbaiki dimasa akan datang.. alhamdulillah.. xsalah kan kalau wat anual dinner dengan pakaian yang sempurna.. tinggal itu sahaja yang kurang, kerana alhamdulillah sudah bagus pintu masuk asing, dan juga tempat duduk asing.. tinggal dari sudut pakaian sahaja.. :)

bab admin terpulang lah pada Allah adakah cara dia benar atau salah..

wallahu A'lam

salam..

rileks laa berkata...

komen yg sgt memalukan..mcm ni ke bakal2 doc??..marah mmg marah..tapi jaga adab sket..jgn buat orang pndg mkin truk kat stdnt medic ni..

stdy lagi bgus r dari krg mencarut merapik kat sini..

Tanpa Nama berkata...

to budak ireland!
skurang2nyer saya kurang ajar jer..
dri kamu yg dtg trus memfitnah...
sya tau blog ni pon dari mem yg study uk...
dia yg bg link ni kt sye time chat..
dia tanya btol ker semua ni kt mesir??
dia ckap kt uk pon jarang ada bnda2 ni...
dia bru nk sruh adik dia dtg sni...ingt lebih terjamin...
xda msa saya nk buat blog ntah ape2 ni....
tp skrang2nya saya ada prasaan xska bnda2 mcm ni...
xksah nk kata ak kurag jar or bahasa truk...
yg ko 2 dtg xtau apa nk memfitnah!!canti sgt ker pragai mcm 2...
xtau pa2 main tuduh2..
nak ckap2 english konon...
cwemin diri 2 dlu..
dh la dtg2 dgn bangga bgtau dri ireland.. aDA AKU KISAH!!!
ktorg plajar cni tau la ktorg pnya hal..
xyah nk sbuk2

Tanpa Nama berkata...

to dr ireland
lg satu dgn ko ckap psal authoriti 2...
mmg kerajaan xbg...
tp ALLAH bg..xpayah nk cabar hukum tuhan...
smua da hak utk cegah kmungkaran..ooo..klo ada undang2 manusia buat bru boleh ikot...
so yg dh termaktub quran n sunnah ltak tepi??
mcm 2 ker di ireland??
ak tau ko ni pndai 2 blajar dr..
stdy kt ireland...
tp tlong seimbang..pndai dunia n agama...
xyah nk ptikai ikot kpala otak jer...

Tanpa Nama berkata...

"to budak ireland!
skurang2nyer saya kurang ajar jer..
dri kamu yg dtg trus memfitnah...
sya tau blog ni pon dari mem yg study uk...
dia yg bg link ni kt sye time chat..
dia tanya btol ker semua ni kt mesir??
dia ckap kt uk pon jarang ada bnda2 ni...
dia bru nk sruh adik dia dtg sni...ingt lebih terjamin...
xda msa saya nk buat blog ntah ape2 ni....
tp skrang2nya saya ada prasaan xska bnda2 mcm ni...
xksah nk kata ak kurag jar or bahasa truk...
yg ko 2 dtg xtau apa nk memfitnah!!canti sgt ker pragai mcm 2...
xtau pa2 main tuduh2..
nak ckap2 english konon...
cwemin diri 2 dlu..
dh la dtg2 dgn bangga bgtau dri ireland.. aDA AKU KISAH!!!
ktorg plajar cni tau la ktorg pnya hal..
xyah nk sbuk2"


oiiii...bile masa dr irelandni memfitnah??
apsal mulut ko macam longkang sangat? die xmemfitnah.
kau baca post blog ni betul2. lagi bnyk fitnahhh.
aku pun budak sini. aku taula cite ni betul ke x.
diner, gmbr sume betul. explanation?? sume salah. mmg fitnah habis habisan. sape yg fitnah skrg ni? dr ireland tu ckp bnde die rasa. kau je hati x betul. mulut busuk cam longkang.

Tanpa Nama berkata...

nama saya Muhammad Fariz. saya pelajar perubatan Alexandria. penggunaan bahasa dalam pembikinan blog ini adalah sangat lemah dan perlu pembaikan. mungkin menghadiri kelas tuisyen adalah satu cadangan yang baik untuk anda kerana mengaku anda Melayu tetapi tidak mampu megeja dan menulis perkataan bahasa Melayu dengan tepat adalah satu tindakan yang memalukan bangsa. tindakan memfitnah adalah malu dan juga dilaknati Allah. saya tidak berpuas hati. saya berharap agar penulis ini dapat mendedahkan identiti anda kepada semua sekiranya niat anda untuk berdakwah adalah ikhlas dan benar serta betul-betul ingin menyedarkan semua. pulang ke Malaysia untuk pembedahan plastik 'restructuring' selepas dipukul adalah memalukan. saya tidak kisah jika anda menggunakan bahasa pasar untuk berkomunikasi dengan teman setiap hari tetapi untuk tujuan menyampaikan maklumat, bahasa formal haruslah digunakan. tunjukkan profesionalisme.
sekarang fikirkan semula.
-bahasa pasar, marah-
gua xpuas hati ngn lu. jgn sampai kitorg cari lu. lu jaga baik.

Tanpa Nama berkata...

sokonggg Muhammad Fariz!! :)

Tanpa Nama berkata...

maaf, terdapat kesalahan ejaan. nama saya Muhammad Fariz. saya pelajar perubatan Alexandria. penggunaan bahasa dalam pembikinan blog ini adalah sangat lemah dan perlu pembaikan. mungkin menghadiri kelas tuisyen adalah satu cadangan yang baik untuk anda kerana mengaku anda Melayu tetapi tidak mampu mengeja dan menulis perkataan bahasa Melayu dengan tepat adalah satu tindakan yang memalukan bangsa. tindakan memfitnah adalah malu dan juga dilaknati Allah. saya tidak berpuas hati. saya berharap agar penulis ini dapat mendedahkan identiti anda kepada semua sekiranya niat anda untuk berdakwah adalah ikhlas dan benar serta betul-betul ingin menyedarkan semua. pulang ke Malaysia untuk pembedahan plastik 'restructuring' selepas dipukul adalah memalukan. saya tidak kisah jika anda menggunakan bahasa pasar untuk berkomunikasi dengan teman setiap hari tetapi untuk tujuan menyampaikan maklumat, bahasa formal haruslah digunakan. tunjukkan profesionalisme.
sekarang fikirkan semula.
-bahasa pasar, marah-
gua xpuas hati ngn lu. jgn sampai kitorg cari lu. lu jaga baik.

Tanpa Nama berkata...

dinner mcm kenduri kahwin..ramai ja pi,tp xdak pon msuk blog
xkan xpenah p kenduri kot..aku ng mak,abh,adik,kawan2,atok,nenek suma penah pegi kenduri kawen..ramai gila kat ctu,,lelaki,perempuan..pondan pon ada..ok ja pon..
xmsuk blog pon...

tetpit shibidibidi pon2...

Tanpa Nama berkata...

Salam...
Cubalah saling berlapang dada...ye mungkin cara org yg tegur dgn tulis blog ini boleh disifatkan agak ekstrim...
Tetapi...cuba kalian fikir...kalau tak nak disensasikan..dtglh dgn pakaian yg lebih sopan..lagi pulak...sebagai org terpelajar...tak wajar rasanya kita memaki2 org yg tegur atau kritik...kalau tak nak difitnah...jgn letak diri kita di tempat y mendedahkn kita pada fitnah...ye mungkin kalian bebas takde mak ayah...tapi...cb fikir...kp mak ayah lepaskan kalian ke sini...mesti mereka harapkn kita jadi org y lbh islamik..ye..kita memang masih muda...tetapi kematian tak kenal tua muda...jadi selagi ada masa..berubahlah...demi masa depan kita di akhirat sana...fikirlah dengan hati tbuka

Tanpa Nama berkata...

dinner mcm kenduri kahwin..ramai ja pi,tp xdak pon msuk blog
xkan xpenah p kenduri kot..aku ng mak,abh,adik,kawan2,atok,nenek suma penah pegi kenduri kawen..ramai gila kat ctu,,lelaki,perempuan..pondan pon ada..ok ja pon..
xmsuk blog pon...

tetpit shibidibidi pon2...

reply dari saya : tu kenduri kawenlah bangang..y dtg tu pelbagai background...apalh bengong sgt...tu pn tak blh beza...tak layaklah masuk kuliah medic! skrg ni y jg isu...majlis dinner y kononnya dihadiri org2 terpelajar...bakal doktor...tak respectlah mcm ni...ni bakal patient tgk pn blh mampus...korang ni baru kena kritik mcm ni...dh melenting...esok2 kalau kerja kena kutuk dgn patient mcmna agaknya...tak open langsung...kalau korang tak salah...apa nak bising2 kalau org kata...ni sbb korang sedar korang slh tu y korang bising...memalukan!!!

Tanpa Nama berkata...

korang ni dpt duit beribu2...tp guna nth apa2...membazir...ramai lg nak belajar tapi tkde duit...korang y dpt duit...belanja y bkn2...sedar tak...tu amanah y esok kat akhirat akn ditanya...aku dulu kuliah medic kat amerika pn...dpt tajaan takdelah jakun sgt dpt duit...y pntingnya ilmu y kita bw balik...ni duduk bertahun...tp mcm hampeh...tkde kualiti...malulah beb. korang ni mcm jahiliyah moden...duduk kat bumi firaun...mmg mcm firaun sebijilah...

Tanpa Nama berkata...

slm...sy atas pagar...cm tak phmlh...apa y korang kata fitnahnya..tau tak apa maksud fitnah?
Fitnah tu...benda y takde tp diadakan cerita...tp skrg ...bnda y memang terjadi...jd tak blh dikata fitnah...tapi fakta...
kalau korang rasa y korang buat tu betul...cool jelah...apa nak bising2...sbb korang sedar y korang slhlh korang bising2...hellooo

Tanpa Nama berkata...

slm...sy atas pagar...cm tak phmlh...apa y korang kata fitnahnya..tau tak apa maksud fitnah?
Fitnah tu...benda y takde tp diadakan cerita...tp skrg ...bnda y memang terjadi...jd tak blh dikata fitnah...tapi fakta...
kalau korang rasa y korang buat tu betul...cool jelah...apa nak bising2...sbb korang sedar y korang slhlh korang bising2...hellooo

Tanpa Nama berkata...

kepada mamat yang sound DR ireland

kalau kau nak cakap dinner tu salah,kau pergi balik malaysia,kau halang majlis kahwin,open house, halanglah semua benda.tu lagi lah bercampur.jangan cakap kat malaysia pun kau tak pergi makan2 yang campur laki perempuan.setakat buat dinner pun nak halang.bukan tak cakap kena pakai sopan.kalau dah cakap sopan tu,tutup aurat lah.bukan salah penganjur.apa yang doctor tu cakap betul.doctor tu nak cakap english pun salah.the doctor did nothing wrong.he didn't accuse anyone of doing anything.he's just letting people see how stupid and childish of the writer to publish such a thing.maybe you do have a point,but this is not the way to change people.you people should be giving advice and guidance instead of making them look bad.dalam Al-Quran ada cakap kena malukan orang kalau orang tu buat silap.tolong lah weh,buka sikit minda tu.mak bapak aku pun dah bagi pengajaran agama kat aku.kau jangan konon power sangat.

Tanpa Nama berkata...

reply dari saya : tu kenduri kawenlah bangang..y dtg tu pelbagai background...apalh bengong sgt...tu pn tak blh beza...tak layaklah masuk kuliah medic! skrg ni y jg isu...majlis dinner y kononnya dihadiri org2 terpelajar...bakal doktor...tak respectlah mcm ni...ni bakal patient tgk pn blh mampus...korang ni baru kena kritik mcm ni...dh melenting...esok2 kalau kerja kena kutuk dgn patient mcmna agaknya...tak open langsung...kalau korang tak salah...apa nak bising2 kalau org kata...ni sbb korang sedar korang slh tu y korang bising...memalukan!!!

aku pulak nak reply:
dia dah memalukan budak2 ni.dia dah letak gambar budak2 ni.satu,dah lah tak ada kebenaran nak letak,lepas tu boleh pulak letak caption mcm babi.sapa tak panas.kau cantik sikit!

pastu apa salahnya dgn dinner tu?apa yang kau nak cakap memalukan tu?kalau budak2 medic tak boleh pergi dinner? jangan jadi bodoh! bukan buat party.pergi makan je.tempat duduk,pintu masuk dah asing.kau cakap apa yang salah.pasal pemakaian,memang dah terang2 cakap pakai sopan.tu dah atas diri sendiri.yang nak pergi kecoh kan kat satu dunia dinner ni salah apahal? yang datang dinner tu bukan dari pelbagai background juga? JANGAN JADI BODOH sekali lagi!

orang mcm kitorang lah boleh jadi doctor!orang mcm kau,kalau dapat patient perempuan je lari.otak tak berkembang!

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 234   Terbaru› Baru»